رهبر معظم انقلاب اسلامی طی حکمی آیت‌الله احمد جنتی را به عضویت فقهای شورای نگهبان ابقا کردند.

آیت الله احمد جنتی  با سابقه ترین عضو فقهای شورای نگهبان است و پس از منصوب شدن از سوی حضرت امام خمینی(ره) در اسفند 1358، در تمام ادوار شورای نگهبان حضور داشته است.

آیت‌الله جنتی در سال 1371 جانشین آیت الله محمد محمدی گیلانی، دبیر شورای نگهبان شد و تا امروز این سمت را به عهده داشته است. همچنین وی امروز امام جمعه موقت تهران است.

آیت‌الله جنتی در اسفندماه سال 1305 در روستای لادان اصفهان به دنیا آمد. وی دوره ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان فراگرفت. پس از تکمیل مقدمات و طی‌کردن برخی دروس سطح، به حوزه علمیه قم رفت. با ورود به شهر قم، به تکمیل دروس دوره سطح پرداخت و در درس خارج آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی و حضرت امام خمینی(ره) شرکت کرد و در این مدت در بحث‌های اخلاق و تفسیر هم حضور یافت.

آیت‌الله جنتی پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، در سخنرانی‌ها، اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی، همواره به تبلیغ ضد رژیم پهلوی می‌پرداخت و دیگران را به پیروی از خط و راه حضرت امام(ره) دعوت می‌کرد. با عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به برنامه‌ریزی هماهنگ برای برپایی راهپیمایی‌ها، نوشتن اعلامیه‌ها و ارتباط با دیگر مراکز مرتبط با نهضت حضرت امام(ره) ـ همانند جامعه روحانیت مبارز ـ می‌پرداخت و ارتباط خود را با ایشان حفظ می‌کرد و تا از آخرین فعالیتهای مبارزاتی در قم، نجف و دیگر شهرها اطلاع پیدا کند. وی همچنین به مدت چهارده سال به تدریس در مدرسه حقانی مشغول بود.

فعالیت‌های آیت‌الله جنتی پس‌ از انقلاب‌ هم ادامه‌ یافت‌. با پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌، آیت‌الله جنتی‌ در مسئولیت‌ها و سنگرهای گوناگونی‌ به‌ ایفای‌ نقش‌ پرداخت‌. نخستین‌ مسئولیت‌ وی پس‌ از پیروزی‌ انقلاب‌، قضاوت‌ در دادگاه‌های انقلاب‌ با حکم‌ امام‌ خمینی‌(ره‌) بود. بر کناری‌ و گاه‌ اعدام‌ قضات‌ دوران‌ حکومت‌ شاه‌، فقدان‌ قوانین‌ و آیین‌‌نامه‌های اجرایی‌ در دادگاه‌ها، عدم‌ آشنایی‌ افرادِ مؤمن‌ و انقلابی‌ با سیر اجرایی‌ کار قضاوت‌ و مشکلات‌ متعدد دیگر، کار در دستگاه‌ قضایی‌ سال‌های نخستین‌ انقلاب‌ را دشوار ساخته‌ بود. با وجود این‌ مشکلات‌، بزرگانی‌ چون‌ شهید قدوسی‌، شهید بهشتی‌ و آیت‌الله جنتی‌ در این‌ عرصه‌ پای نهادند و به‌ تدوین‌ و اصلاح‌ ساختار قضایی‌ کشور پرداختند.

از مسئولیت‌های مهم‌ آیت‌الله جنتی‌ عضویت‌ در شورای‌ نگهبان‌ قانون‌ اساسی‌، از نخستین‌ روزهای‌ تشکیل‌ این‌ نهاد است‌. مصوّبات‌ مجلس‌، از صافی‌ فقه‌ اسلام‌ و قانون‌ اساسی‌ خواهد گذشت‌. این‌ نهاد همواره‌ مورد هجمه دشمنان‌ انقلاب‌ قرار گرفته‌ است‌. آیت‌الله جنتی‌ در طول‌ عمر 24 ساله‌ این‌ نهاد، بارها با عنوان‌ عضو فقیه‌ این‌ شورا، به‌ دفاع‌ از این‌ نهاد و مبانی انقلاب‌ اسلامی‌ پرداخته‌ است‌.

برخی‌ از فعالیت‌ها و مسئولیت‌های‌ وی پس‌ از انقلاب‌ به‌ شرح‌ زیر است‌:

1ـ دبیری‌ شورای‌ هماهنگی‌ تبلیغات‌ اسلامی‌

2ـ ریاست‌ سازمان‌ تبلیغات‌ اسلامی‌

3ـ نمایندگی‌ امام‌ و رهبری‌ در اتحادیة‌ انجمنهای‌ اسلامی‌ دانش‌ آموزان‌

4ـ عضویت‌ در شورای‌ نگهبان‌ قانون‌ اساسی‌ با حکم‌ امام‌ و رهبری‌

5ـ دبیری‌ شورای‌ نگهبان‌ قانون‌ اساسی‌

6ـ امامت‌ جمعة‌ موقت‌ قم‌، کرمانشاه‌ و تهران‌

7ـ عضویت‌ در شورای‌ پشتیبانی‌ جنگ‌

8ـ مدیریت‌ در دادگاههای‌ انقلاب‌ اسلامی‌

9ـ نمایندگی‌ مجلس‌ خبرگان‌ در دورة‌ اول‌ و دوم‌ از استان‌ خوزستان‌ و در دورة‌ سوم‌ از استان‌ تهران‌ و عضویت‌ در هیأت‌ تحقیق‌ مجلس‌ خبرگان‌

10ـ عضویت‌ در مجمع‌ تشخیص‌ مصلحت‌ نظام‌

11ـ عضویت‌ در شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی‌

12ـ عضویت‌ در هیأت‌ مؤسس‌ جامعة‌ الزهرا(س) با حکم‌ امام‌ (ره‌)

13ـ عضویت‌ در شورای‌ عالی‌ انقلاب‌ فرهنگی‌ با حکم‌ رهبری‌

14ـ عضویت‌ در شورای‌ عالی‌ تبلیغات‌ خارجی‌ با حکم‌ مقام معظم رهبری‌

15ـ مسئولیت‌ ستاد احیای‌ امر به‌ معروف‌ و نهی‌ از منکر

16ـ عضویت‌ در کمیسیون‌ صدا و سیما به‌ عنوان‌ نائب‌ رئیس‌

17ـ نمایندگی‌ مقام‌ معظم‌ رهبری‌ در کمک‌ رسانی‌ به‌ مردم‌ بوسنی‌ و هرزگوین‌.