در فتنه 88 سفارت انگلیس همانند یک اتاق جنگ علیه نظام عمل می کرد
زهره الهیان گفت: سفارت انگلیس نقش مهمی در فتنه 88 داشت و شاهد ارتباط عوامل سفارت انگلیس با فتنه گران در جریان آشوب های سال 88 بودیم.
زهره الهیان متولد 1347 در کرمانشاه است. وی دارای مدرک دکتری بیماری های داخلی از دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در مجلس هشتم به عنوان یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مشغول به فعالیت بوده است. الهیان قبل از ورود به مجلس عضو مسئول خواهران سازمان بسیج دانشجویی کشور بوده است و از این نظر آشنایی وسیعی با مسائل سیاسی کشور داشته است. الهیان همچنین در زمان نمایندگی رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی بوده و چندین سفر خارجی با این عنوان داشته و در مجامع مختلف جهانی سخنرانی های متعددی کرده است. با توجه به شناخت خانم الهیان از مسائل سیاسی، در خصوص تحلیل وقایع فتنه 88 با ایشان به گفتگو نشستیم که مشروح آن را در زیر می خوانید.
ریشه جریان فتنه 88 را در چه چیزی می دانید؟
جریان فتنه که در سال 88 بروز و ظهور کرد، جریانی بود که از سال ها قبل شروع شده بود و پیشینه آن شاید به دهه های اول انقلاب باز می گشت. در آن سال ها جریانی دگر اندیش، با تغییراتی که در نظام معرفتی اش پدید آمده بود راه خود را از راه امام جدا کرد و به نقد و تخطئه ارزش های انقلاب روی آورد. این مسأله منجر به جدا شدن مسیر آنها با مسیر انقلاب و فاصله افتادن تدریجی آنها با نظام شد. وادادگی به غرب و تفکر غیر انقلابی شاخصه های این جریان بود و در سال های گذشته این جریان تلاش خود را برای ایجاد انحراف در مسیر انقلاب کرد. در فتنه سال 88 موقعیتی پیش آمد که این جریان بتواند منویات خود را به روشنی پیگیری کند.
در این فتنه تنها عوامل داخلی دگر اندیش تأثیر گذار نبودند و ریشه برخی از اقداماتی که در آن صورت گرفت را باید در غرب جستجو کرد. رأس این فتنه در اتاق فکر های صهیونیستی و استکباری بود که با ایجاد ارتباط بین عوامل ضد انقلاب خارج نشین و برخی عوامل داخلی توانستند خسارات زیادی را به نظام تحمیل کنند. اما یک مسأله دیگر هم در این بین باعث تشدید ماجرا شد و موجب شد قضیه فتنه 88 در مدت زمان طولانی تری مضمحل شود و آن حضور خواص بی بصیرت در آن مقطع بود. این افراد که نمی توانستند عمق فتنه را ببینند و به دشمنی ها و برنامه ریزی های استکبار در آن توجه نمی کردند موجب تشدید وضعیت فتنه در کشور شدند. ولی در نهایت با مدیریت رهبر انقلاب و بصیرت افکنی ایشان و با حضور مردم بصیر و ولایی کشور این فتنه خنثی شد.
غرب چه نقشی در پیدایش فتنه داشت؟
در خارج از کشور شاهد بودیم طیف های مختلف و گاهاً متضاد با یک وحدت صوری که بر روی ضربه به جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده بود، وارد میدان شدند و شاهد بودیم در این شرایط عناصری از اپوزیسیون خارح نشین، منافقین، بهایی ها، برخی از فرقه های انحرافی همگی با هم همسو شده بودند و با جهت دهی عناصر داخلی تلاش می کردند برنامه های خود را پیش ببرند. سرویس های جاسوسی بیگانگان نیز در این فتنه نقش بسزایی داشتند. به نوعی می توان گفت که هدایت آشوب ها در فتنه بر عهده سیا، موساد و ام آی 6 بود. سفارت انگلیس نیز نقش مهمی در این قضیه داشت و شاهد ارتباط عوامل سفارت انگلیس با فتنه گران در جریان آشوب های سال 88 بودیم. نکته دیگر که نشان از نقش انگلیس در فتنه 88 دارد، افزایش قابل توجه پرواز های لندن به تهران در هفته های منتهی به انتخابات بود که نشان از برنامه ریزی انگلیس برای انتخابات سال 88 داشت.
بی بی سی فارسی که از 6 ماه قبل از انتخابات 88 راه اندازی شده بود نیز یکی دیگر از ابزار ها غرب برای تأثیر گذاری در انتخابات بود. این شبکه در طول فتنه پایاپای با شرایط نا بسامان آشوب ها، با ارائه گزارش های جهت دارد سعی می کرد مردم را برای حضور در صف آشوب گران تحریک و تهییج کند. همه این عوامل به روشنی نشان می دهد که سرویس های جاسوسی غرب چه نقشی در فتنه داشته اند و باید بگویم در آن سفارت انگلیس به سان یک اتاق جنگ وارد عمل شده بود.
چه خاطرهای فتنه 88 دارید که فکر می کنید گفتن آن می تواند برای مخاطبین پند آموز باشد؟
در دوران فتنه 88 من در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور داشتم و عضو تیمی بودم که با شخصیت های مختلف و مسئولین در خصوص مسائل فتنه رایزنی داشتیم. یک بار برای بازدید از زندانیان فتنه، به زندان اوین رفتیم. چیزی که در آن شرایط بسیار آزار دهنده بود مشاهده جوانان و دانشجویانی بود که به جهت علاقه مندی در سرنوشت کشور و یا اینکه احساس می کردند که حقشان پایمال شده است با جریان فتنه همراه شده بودند و در درگیری های خیابانی توسط نیروی انتظامی دستگیر شده بودند.
عوامل فتنه و کاندیدا های شکست خورده با طرح شعار های احساسی و بازی با احساسات این جوانان، آن ها را به دام انداخته بودند و هزینه ها را بر دوش جوانان بی گناه انداخته بودند. ما وقتی با این شرایط مواجه شدیم خیلی سریع پیگیری کردیم و با دادستان تهران مذاکراتی انجام دادیم تا افراد بیگناه و افرادی که فریب خورده شعار ها فتنه گران شده اند به سرعت آزاد شوند. ما معتقد بودیم این افرادی که بی اطلاع به دام فتنه افتاده اند قطعاً حسابشان با سایر افراد که عامدانه وارد میدان می شوند جداست و گناه آنها به گردن افرادی است که این هزینه ها را به نظام تحمیل کرده اند.
ارسال نظر