چگونه قطر حماس را به دو دسته تقسیم کرد
منابع نزدیک به جنبش حماس فاش کردند که این جنبش در پی موضع خود در قبال حوادث سوریه و نقش قطر در وادار کردن خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس به ترک دمشق و حمله به بشار اسد، در کشمکش و درگیری داخلی بزرگی به سر میبرد.
به گزارش پارس به نقل از العالم، این منابع همچنین فاش کردند شیخ حمد بن خلیفه امیر قطر پیش از این از مشعل خواسته بود تا فوراً به همراه هیئتی از حماس به دوحه سفر کند و در این دیدار امیر قطر از رهبران حماس خواست هر چه سریع تر موضع روشنی در کنار آنچه وی « انقلاب سوریه» خواند، اتخاذ کنند.
امیر قطر به آنها تاکید کرد بشار اسد دیر یا زود سرنگون خواهد شد و از آنها خواست روی اسب بازنده شرط بندی نکنند.
شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی به خالد مشعل و همراهانش درباره سرنوشتی مشابه سرنوشت عرفات هشدار داد و گفت: زمانی که بشار اسد سقوط کند همه کسانی که با او هستند سقوط می کنند و در نبردی که نبرد شما نیست، شکست خواهید خورد. دیدید که چگونه عرفات هنگامی که با صدام حسین هم پیمان شد، به همراه آن سقوط کرد و توافقنامه هایی که به خاطر بقا و ماندن با اسرائیل امضا کرده بود، سودی برایش نداشت.
بر اساس این گزارش، وی همچنین تاکید کرد جنگ علیه ایران نزدیک است و مسئله حمله به این کشور در چارچوب اجرا قرار گرفته است نه در چارچوب زمینه سازی که تهران خیال می کند.
امیر قطر قول داد حمایت کافی از حماس کند تا از حمایت ایران بی نیاز باشد و همزمان با آن تماس های گسترده و مستمری از سوی شیخ یوسف قرضاوی با خالد مشعل و دیگر رهبران حماس برای متقاعد کردن آنها به ضرورت ترک دمشق و دست برداشتن از اسد صورت گرفت.
در ادامه این گزارش آمده است: خالد مشعل ایده های شیخ حمد و قرضاوی را به رهبرانی از حماس در سوریه، لبنان و مصر ارائه کرد اما موجی از اعتراضات علیه او و اتهامات ضمنی درباره چشم پوشی از مقاومت و ورود به بازی مذاکره و سپس دست برداشتن از طرح حماس به راه افتاد.
شخصیت های بزرگی در جنبش حماس از جمله اسامه حمدان، عماد العلمی، محمود الزهار، محمد نزال و شهید احمد الجعبری فرمانده گردان های قسام به جریان مخالف خالد مشعل ملحق شدند در این حال اسماعیل هنیه و موسی ابومرزوق موضع عملگرا برای هماهنگ سازی بین این دو موضع اتخاذ کردند.
به گفته این منابع، خالد مشعل با وجود همه اختلافات داخلی گزینه حمایت از مخالفان سوری را به اجرا درآورد و مخالفان سوری را مامور هماهنگی با کمال غناجه یکی از فرماندهان نظامی و امنیتی برجسته حماس در سوریه کرد.
اما غناجه این تماس را به حزب الله و دستگاه های امنیتی سوریه اطلاع داد و اطلاعات گمراه کننده به ستیزه جویان مخالف ارائه می کرد و آنها متوجه فریب او شدند و ماموریت کشتن او را با انفجار خانه ای که در آن حضور داشت، به عهده گرفتند.
زمانی که امیر قطر متوجه شد مشعل رهبر بی تاثیر در حماس شده است، به غزه سفر کرد و قول داد این منطقه را بازسازی کند اما آمریکایی ها و اسرائیلی ها این شرط را مطرح کردند که حمایت قطر به دست گردان های قسام نرسد و برای خرید سلاح نباشد، مساله ای که هیاهوی سفر شیخ قطری به باریکه غزه و سرمایه گذاری چند میلیون دلاری در آن را به حاشیه برد و باعث شد تا یک دهم وعده داده شده نیز شکل عمل به خود نگیرد.
اما به گفته این منابع، سفر امیر قطر به غزه با اقدام اسرائیل به ترور احمد الجعبری همزمان شد.
الجعبری شخصیت قوی در برابر نفوذ مشعل بود و به نظر می رسد ترور او راه را به روی ابو الولید (مشعل) برای تسلط دوباره بر تصمیم گیری گشود؛ مساله ای که با انتخاب دوباره وی به عنوان رئیس دفتر سیاسی این جنبش شکل عملی به خود گرفت.
گزارش های متعدد در مورد اختلافات درونی میان رهبران جنبش حماس در حالی در رسانه های عرب زبان منتشر می شود که صلاح البردویل از رهبران حماس این اتهامات را رد کرد و خطاب به یکی از این روزنامه های عربی گفت: ملت فلسطین از چنین شایعات و اخبار کذبی که همه نسبت به بی پایه و اساس بودن آن واقف هستند، به ستوه آمده است، اما انتشار چنین شایعاتی به هیچ وجه در دنیا و آخرت به نفع عاملان آن نخواهد بود.
ارسال نظر