استقبال رسمی روحانی از رئیس جمهور قزاقستان
رئیس جمهور از همتای قزاقستانی خود در مجموعه سعدآباد تهران استقبال رسمی کرد؛ دیروز فعالان اقتصادی دو کشور 44 یادداشت تفاهم همکاری به ارزش یک میلیارد دلار امضا کردند.
نورسلطان نظر بایف به دعوت رسمی آقای روحانی در صدر یک هیات عالی رتبه اقتصادی و سیاسی به تهران آمده است.
بعد از استقبال رسمی، روسای جمهور ایران و قزاقستان در نشستی دو جانبه موضوعات مختلف روابط دو کشور را بحث وبررسی می کنند.
دیروز و قبل از ورود رئیس جمهور قزاقستان به تهران، فعالان اقتصادی بخش های دولتی و خصوصی دو کشور بیش از 44 یادداشت تفاهم همکاری را به ارزش نزدیک به یک میلیارد دلار امضا کردند. امروز هم چندین موافقتنامه و یادداشت تفاهم در حضور روسای جمهور دو کشور به امضا طرفین خواهد رسید.
البته یادداشت های تفاهم دیروز در نشست شورای بازرگانی قزاقستان و ایران در محل هتل پارسیان آزادی بین 10 شرکت دولتی و بیش از 34 شرکت خصوصی دو کشور به امضا رسید.
معاون بین الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در یک نشست خبری هم گفت: توسعه روابط اقتصادی گسترده با همسایگان و کمک به ارتباط این کشورها با قدرت های بزرگ اقتصادی چین و هند، دو راهبرد مهم ایران و قزاقستان است.
فرهاد شریف افزود: توسعه روابط اقتصادی دو کشور مستلزم فراهم کردن زیرساخت هایی همچون آزادی رفت و آمد افراد و ارائه تسهیلاتی در صدور روادید، روانی حرکت پول و آزادی حرکت کالاها و خدمات است.
به گفته این مقام مسئول، ارتباط مستمر دو کشور الزاماتی دارد که مهمترین آن، احساس اعتماد و امنیت است.
تامین اطلاعات اقتصادی، کسب و کار و اطلاع از قوانین و مقررات، عقد قراردادها، محصولات و خدمات معتبر از ملزومات اساسی توسعه ارتباط دو کشور به شمار می رود.
* آمادگی بانک توسعه قزاقستان برای همکاری با شورای بازرگانان دو کشور
«کواندیک والیخانویچ بشیمبایف» (Kuandyk Valikhanovich Bishimbayev) مدیر صندوق ثروت ملی قزاقستان، در این نشست یادآوری کرد رهبران دو کشور جو مساعدی را برای تداوم همکاری های اقتصادی و کشاورزی دو طرف فراهم کرده اند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران یک شریک اقتصادی بزرگ برای ماست که امکان دسترسی به خلیج فارس را برای قزاقستان فراهم می کند.
به گفته این مقام مسئول قزاقستانی، هدف اصلی افزایش روابط اقتصادی و صادرات و واردات بین دو کشور است؛ همچنین دو کشور مسائلی مانند برقراری خطوط هوایی و ارائه تسهیلات در اعطای روادید به شهروندان را دنبال می کنند.
بشیمبایف اضافه کرد: بانک توسعه قزاقستان آماده همکاری با شورای بازرگانان دو کشور است و در زمینه صنایع پتروشیمی و مواد شیمیایی نیز گام های خوبی برای توسعه همکاری های مشترک بین فعالان اقتصادی دو کشور برداشته شده است.
براساس آمار منتشر شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، میزان مبادلات تجاری دو کشور در سال 1393 معادل 354 میلیون دلار بود که ارزش صادرات و واردات جمهوری اسلامی ایران به ترتیب 187 و 167 میلیون دلار ثبت شد.
کارشناسان معتقدند روابط تهران - آستانه در انتظار فصل جدیدی از همکاری هاست.
در سفر دو روزه رئیس جمهور قزاقستان و هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی این کشور به تهران چند موافقتنامه و یادداشت تفاهم به امضا دو طرف خواهد رسید.
مجتبی دمیرچیلو سفیر ایران در قزاقستان با اشاره به مشترکات فرهنگی دو کشور گفت : ایران و قزاقستان دارای مشترکات تاریخی ، دینی ، فرهنگی هستند و مردم قزاقستان نسبت به فرهنگ ، تمدن و مردم ایران نگاه مثبت دارند که این مهم فرصت ها و زمینه های مناسبی برای توسعه فرهنگی میان دو کشور فراهم کرده است .
ایران جزو اولین کشورهایی است که پس از فروپاشی شوروی ، استقلال قزاقستان را درسال 1370 به رسمیت شناخت و سفارتخانه خود را در آلماتی ( پایتخت سابق ) افتتاح کرد.
تاکنون بیش از 85 سند همکاری میان ایران و قزاقستان امضاء شده است و هم اکنون علاوه برسفارت ایران درآستانه ، کشورمان در آلماتی و بندرآکتائو دارای سرکنسولگری است و قزاقستان نیزدرگرگان سرکنسولگری دارد.
همچنین رایزنی و همکاری در مجامع منطقه ای و بین المللی نظیر سازمان ملل ، سازمان همکاری اسلامی ، سیکا ، اکو ، مجمع گفت و گوی آسیایی و اجلاس های مرتبط با امور دریای خزر نقش مهمی در پیشبرد مناسبات دوجانبه و منافع مشترک ایران و قزاقستان دارد.
کارشناسان با اشاره به روند مثبت روابط ایران و قزاقستان طی دو دهه گذشته معتقدند : با توجه به اهتمام مسولان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان برای توسعه مناسبات و روابط سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی و همچنین پیشینه فرهنگی و تاریخی دو کشور شاهد توسعه مناسبات و دور جدیدی در روابط تهران و آستانه خواهیم بود .
قزاقستان با حدود 17 میلیون نفر جمعیت بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیا ، بزرگترین جمهوری استقلال یافته از شوروی سابق است .
قزاقستان با وسعت دو میلیون و 717 هزار و 300 کیلومتر مربع از شمال با روسیه،از شرق با چین،در جنوب شرقی با قرقیزستان، در جنوب با ازبکستان و در جنوب غربی با ترکمنستان همسایه است سواحل شمال شرقی دریای خزر در خاک این کشور قرار دارد .
ارسال نظر