یوسف العطیبه، سفیر امارات متحده عربی در آمریکا با انتشار یادداشتی در وال استریت ژورنال (WSJ) ضمن متهم کردن ایران به اقدامات متخاصمانه در منطقه، خواستار برخورد قاطع با ایران شده است.
در این یادداشت آمده است: «یک سال از زمان ارائه چهارچوب توافق هسته ای ایران گذشته است؛ پرزیدنت اوباما در زمان توافق اعلام کرد که این توافق جهان را امن تر خواهد کرد؛ شاید اینطور بود، اما فقط برای کوتاه مدت و فقط در رابطه با تسلیحات هسته ای ایران.»
این مقام اماراتی ضمن توهین به ایران، عنوان می کند: «متاسفانه در ورای همه گفتگوها درباره تغییر ایران، همان ایرانی که برای مدتهای طولانی می شناختیم -ایران متخاصم، توسعه طلب و پرخاشگر- هنوز زنده و به خطرناکی همیشه است
از زمان توافق هسته ای، ایران فقط خودنمایی و اقدامات تحریک آمیزش را تشدید کرده است. گذشته از آزمایشات موشکی و شلیک راکت در نزدیکی ناو آمریکایی و دستگیری ملوان های آمریکایی و مذاکره برای خرید سلاح از روسیه، در یمن نیز که مذاکرات صلح نویدهای جدیدی را در پی داشته، مداخلات مخرب ایران تنها افزایش یافته است.»
در ادامه این یادداشت با متهم کردن ایران به اقدامات تحریک آمیز و متخاصمانه و بیان اتهاماتی بی اساس آمده است: «هفته گذشته نیروی دریایی فرانسه، یک محموله بزرگ تسلیحات را که از ایران برای حمایت حوثی های یمن فرستاده می شد، توقیف کرد.
مداخلات ایران در خاورمیانه تمامی ندارد. از ابتدای سال جاری میلادی، تهران و نمایندگان منطقه ایش، تلاش هایشان برای رساندن مواد منفجره ضد زره به گروه های شیعی در بحرین و عربستان سعودی را افزایش داده اند.
ایران در عراق نیز مواد منفجره دست ساز مبارزان را تامین می کند که موجب کشته یا معلول شدن هزاران سرباز آمریکایی شده است. و در روزهای اخیر نیز هفت هکر ایرانی توسط دادگاه فدرال آمریکا به حمله سایبری علیه بانک ها و زیرساخت های حیاتی آمریکا محکوم شده اند.
عطیبه، در ادامه اتهامات بی اساس خود علیه کشورمان، عنوان می کند: «تمام این موارد، یادآور این حقیقت است که ایران، بزرگترین کشور حامی تروریسم در جهان باقی مانده است که تهدیدی وجودی نه تنها برای منطقه بلکه برای آمریکا نیز هست.
اکنون که یک سال از جمع بندی چهارچوب توافق هسته ای می گذرد، روشن است که ایران آن را به عنوان فرصتی برای افزایش دشمنی ها در منطقه دیده است؛ اما جامعه جهانی به جای پذیرفتن این موضوع به عنوان یک واقعیت غیر قابل گریز، باید اقدامات خود را برای نظارت و محدود سازی جاه طلبی های استراتژیک ایران افزایش دهد.»
در انتهای این یادداشت ضمن درخواست از آمریکا برای برخورد قاطع با ایران آمده است: «اکنون زمان آن است که اقدامات متخاصمانه ایران در سراسر منطقه مورد توجه قرار گرفته و به آن پرداخته شود. در صورتی که هویجِ وارد شدن در گفتگو با ایران، جواب نمی دهد، ما نباید از بازگردادن چماق ها بترسیم.
اقدامات اخیر و نصفه و نیمه پس از نقض ممنوعیت موشک های بالستیک توسط ایران، کافی نیست. در صورتی که نقض قوانین توسط ایران ادامه یابد، آمریکا و جامعه جهانی باید روشن سازند که ایران با طیف گسترده ای از تحریم ها رو به رو خواهد شد و دیگر گام ها نیز بر اساس قطعنامه سازمان ملل و توافق هسته ای، مقدور خواهد بود.
رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه باید متوقف شود. تا زمانی که این اقدام صورت پذیرد، امید ما برای ایرانی جدید نباید مانع از توجه به این واقعیت شود که ایران قدیم، هنوز به همان میزان خطرناک و مخرب است.»
ارسال نظر