سید احسن علوی در مورد نام سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: هر ساله بنا به مشکلاتی که در کشور وجود دارد مقام معظم رهبری نقشه راهی را برای مسئولان تعیین می‌کنند تا مدیران و مسئولان با برنامه‌ریزی لازم، اقداماتی را در این راستا انجام دهند.

وی با بیان اینکه متاسفانه این پیام‌ها کمتر به مرحله عمل رسیده است، افزود: در سالیان گذشته نیز مقام معظم رهبری مسئله اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند، اما ای کاش مسئولان از همان آغاز اقداماتی را در این راستا به مرحله اقدام و عمل می‌رساندند.

نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی به معنی ریاضت اقتصادی نیست، بلکه به منزله جلوگیری از افراط و تفریط است و باید در این زمینه در کشور وحدت رویه ایجاد شود.

وی ادامه داد: باید احتیاجات کشور را در داخل تامین کنیم، صادرات بیشتر شود و واردات نیز در حد معقول صورت گیرد.

علوی با تاکید بر افزایش تولید و اشتغالزایی، تصریح کرد: کشور ما اقتصاد ضعیفی دارد و روش‌های سنتی گذشته هنوز در آن به اجرا درمی‌آید که باید تغییر کند.

وی در ادامه بیان کرد: امروز که مقام معظم رهبری دوباره مسئله اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده‌اند به این دلیل است که باید اقداماتی اساسی در این زمینه صورت گیرد و این مسئله فقط در حد شعار و سخنرانی باقی نماند.

نماینده مردم سنندج تاکید کرد: مسئولان باید مقوله اقتصاد مقاومتی را به جد پیگیری کنند، در غیراینصورت اقتصاد ایران از حال حاضر، ضعیف‌تر خواهد شد.

وی عنوان کرد: به‌رغم داشتن منابع بسیار خوب نفت و گاز، کشور ما در خاورمیانه از اقتصاد ضعیفی برخوردار است که لازمه رونق اقتصادی آن، داشتن مدیریتی قوی، تفکر اقتصادی و تغییر رویکرد است.

علوی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در دولت‌های گذشته و کنونی نیز اعتباراتی برای رونق بخش تولید داخلی لحاظ شد که متاسفانه مورد توجه دولت‌ها قرار نگرفت و واحدهای تولیدی زیادی تعطیل شدند.

وی ادامه داد: در نتیجه تعطیلی این واحدها، صادرات و اشتغالزایی کاهش یافت و اقتصاد کشور ضعیف‌تر شد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، راه حل برون رفت از این وضعیت را، دادن یارانه تولیدات، همراهی بانک مرکزی و بانک‌های عامل و اعطای تسهیلات کم بهره بانکی، حمایت از تولیدگران و اتخاذ کمترین مالیات‌ها برای استان‌های محروم عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بانک‌ها خود یکی از عوامل اصلی تورم و رکود هستند و لحاظ کردن سودهای بانکی دو رقمی زیبنده کشور اسلامی ایران نیست.

علوی تصریح کرد: امروز شمار زیادی از تولیدگران کشور در زندان‌ها بسر می‌برند که این مسئله یک آسیب جدی برای کشور است و دولت و بانک‌ها باید از تولیدگران حمایت کنند.

وی در پایان یادآور شد: دولت باید به جد برای سرمایه گذاران انگیزه و زیرساخت‌های لازم را فراهم کند و تسهیلات کم بهره نیز به بخش تولید اختصاص یابد.