این رسانه ها همچنین در گزارش های خود به تامین انرژی پاکستان و برطرف کردن کمبودهای این کشور در این زمینه توسط ایران به عنوان موضوعی مهم اشاره داشتند که در جریان سفر رئیس جمهوری به پاکستان مورد اهتمام قرار گرفته است.

خبرگزاری «شین هوا» در گزارشی آورده است که ایران و پاکستان قصد کرده اند ارزش تبادلات خود را از وضعیت کنونی به پنج میلیارد دلار ظرف چند سال آینده افزایش دهند.

گزارش می افزاید: ایران تاکید دارد که خط لوله انتقال گاز به پاکستان را تکمیل خواهد کرد و اگر چین هم خطوط ریلی را احداث کند سه کشور می توانند در این بخش همکاری مطلوبتری با یکدیگر داشته باشند.

تارنمای «انگلیش نیوز» چین هم می نویسد که ایران از حامیان کریدور اقتصادی است که چین و پاکستان ایجاد می کنند و چین برای این منظور 46 میلیارد دلار سرمایه گذاری در نظر گرفته است.

گزارش ادامه می دهد: رئیس جمهوری ایران در سفر خود به پاکستان تاکید کرد که این کوریدور اهمیت زیادی دارد و تهران هم خواستار تقویت همکاری هایش با پاکستان و چین در این بخش از برنامه احیای راه ابریشم است.

از سوی دیگر سایت «چاینا ویو» نیز گزارش کرده است که تهران امیدوار است بندر «گوادر» پاکستان به بنادر ایران مرتبط شود تا حجم تبادلات تجاری دو کشور افزایش بیشتری یابد.

این گزارش همچنین به تلاش های پاکستان در زمینه مبارزه با تروریسم و تقدیر رئیس جمهور ایران از این تلاش ها اشاره کرده و نوشته است: مبارزه با تروریسم از نگاه حسن روحانی بسیار مهم و با اهمیت ارزیابی شده است.

«چاینا ارگ»، دیگر رسانه چینی نیز در گزارش خود ایران و پاکستان را دو کشور دارای روابط سیاسی و اقتصادی بسیار نزدیک و دوستانی خوب توصیف کرده که در زمینه های اقتصادی، انرژی و سیاسی همکاری هایشان صمیمانه است.

این گزارش می افزاید: ایران، پاکستان و افغانستان همچنین تاکید دارند که نقش همکاری های سه جانبه آنها برای پیشبرد صلح در افغانستان با اهمیت است.

«چاینا ارگ» امضای چندین توافقنامه میان دو کشور در جریان سفر «روحانی» به پاکستان از جمله توافقنامه بانکی میان دو کشور را نشانه ای از روند رو به رشد همکاری های تهران - اسلام آباد توصیف کرده است.

این رسانه چینی همچنین تاکید کرد که علاوه بر این موضوع، دو کشور شش سند همکاری و توافقنامه برای افزایش تبادلات تجاری و تفاهم نامه پنج ساله روابط راهبردی امضا کرده اند که باعث می شود، تهران و اسلام آباد همکاریهای خود را در زمینه های مختلف توسعه بیشتری دهند.

براساس این گزارش، دو کشور همچنین تصمیم گرفتند ضمن گشودن دو بندر مرزی، ارتباط زمینی و دریایی بین گوادر هاربر پاکستان و چابهار ایران را تقویت بخشند تا به این ترتیب ارتباطات بین دو کشور بیش از پیش افزایش یابد. از سوی دیگر، دو کشور نیز پروتکل تجارت مربوط به انتقال برق از ایران به پاکستان را به امضا رساندند.

رادیو بین المللی چین نیز در گزارشی نوشت: این نخستین دیدار حسن روحانی از پاکستان پس از تصدی مقام ریاست جمهوری ایران است و محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک ضمن معرفی نتایج همکاری منعقد شده در جریان این دیدار گفت، دو کشور درباره تقویت همکاری ها در زمینه های تجارت دو جانبه، انرژی و مالی سلسله توافق نامه هایی امضا کرده و تصمیم گرفتند ارزش تجاری خود را ظرف سالهای به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

گزارش می افزاید: بسیاری از کارشناس امور بین الملل بویژه کارشناسان پاکستانی ابراز عقیده کرده اند که دیدار رئیس جمهوری ایران از اسلام آباد در شرایط فعلی دارای اهمیت بسیار است. پس از لغو تحریم ها، ایران با یک محیط خارجی نسبتا آزاد رو به رو می شود و این دیدار ضمن گسترش دورنمای توسعه ایران، ارتقای روابط بین ایران و پاکستان، به همکاری های دو کشور در زمینه های اقتصادی، انرژی و امنیت کمک می کند.

رادیو بین المللی چین یادآور می شود: پاکستان به انرژی نیاز دارد و ایران به عنوان یک کشور صادرکننده انرژی می تواند به پاکستان در حل کمبود آن یاری برساند.

دکتر حسن روحانی عصر روز جمعه ششم فروردین و در نخستین سفر خارجی خود در سال 1395 در راس هیاتی وارد اسلام آباد شد و در سفری پرکار، علاوه بر دیدار با محمد نواز شریف نخست وزیر، ممنون حسین رئیس جمهوری، ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش و سرتاج عزیر مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی، در نشست مشترک صدها نفر از تجار ایرانی و پاکستان، نشست علما و نخبگان و در پایان سفر، در یک کنفرانس مطبوعاتی حضور یافت.

در این سفر که با محوریت تاکید بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان در فضای پسابرجام انجام شد، شش سند همکاری میان دو کشور امضا شد.