گفتگوی پارس با دکتر فرزاد جهان بین:
منطقی ترین اقدام کاندیداهای اصولگرای خارج از لیست، انصراف به نفع لیست ائتلاف/ چه شاخص هایی برای رأی دادن در انتخابات این دوره وجود دارد؟
در لیستی نیز که توسط شورای ائتلاف اعلام شده است می بینیم که برخی از افرادی که شائبه هایی برای حضورشان در لیست نهایی وجود داشت حضور ندارند و به نظرم لیست، لیست معقولی است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- فرزاد جهان بین، دارای مدرک دکتری در رشته مطالعات انقلاب اسلامی است. همان گونه که از رشته دکتری جهان بین پیداست تخصص وی در حوزه های بومی و ایرانی اسلامی کشور است. وی هم اکنون به عنوان استادیار دانشگاه شاهد مشغول به تدریس است. از این نظر با توجه به تخصص دکتر جهان بین در خصوص مسائل انقلاب اسلامی، با وی گفتگوی کوتاهی در خصوص شیوه شرکت پایبندان به جبهه انقلاب در انتخابات مجلس انجام دادیم که در زیر مشاهده می کنید.
به نظر شما جبهه انقلاب در سرتاسر کشور چگونه باید در انتخابات مجلس عمل کند؟
رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان فرمودند که مجلس ریل گذار است و دولت مانند لوکوموتیو از آن عبور می کند. به عبارت دیگر مجلس جهت گذاری می کند و دولت باید در مسیر تعیین شده توسط مجلس حرکت کند. از لحاظ قانونی، مجلس ابزار هایی مانند سوال و استیضاح را نیز در اختیار دارد تا بتواند بواسطه آن دولت را در جهت گیری تنظیم شده، قرار دهد. از سوی دیگر مبحث مهمی که رهبر انقلاب در چند سال گذشته بار ها بر روی آن تأکید کرده اند بحث قدرت درونزا، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و اقتصاد مقاومتی است. با توجه به شعار ها، اهداف اعلامی و سابقه عملکرد افراد و جریان ها به نظر می رسد جریان اصولگرایی به جهت گیری در مسیر تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری نزدیک تر باشد و در صورتی که در مجلس حضور یابد بیشتر می توان اطمینان داشت که سخنان رهبر انقلاب به صورت عملیاتی تبدیل به قوانین مناسب و کاربردی شود. با توجه به این توضیحات اما ممکن است هر کدام از ما انتقاد هایی به لیست اعلامی ائتلاف اصولگرایان داشته باشیم و به نظرمان افراد شاخص و مهمی بیرون لیست مانده باشند و همچنین برخی از افرادی که در لیست قرار گرفته اند برای ما سوال برانگیز باشد. ولی در فعالیت سیاسی باید بدانیم که با توجه به شاخص های اعلامی توسط ائتلاف اصولگرایان و همچنین ساز و کاری که برای تعیین لیست نهایی مشخص کرده اند، به هر حال باید به این افراد اطمینان کرد و کل لیست جریان اصولگرا رأی داد. در لیستی نیز که توسط شورای ائتلاف اعلام شده است می بینیم که برخی از افرادی که شائبه هایی برای حضورشان در لیست نهایی وجود داشت حضور ندارند و به نظرم لیست، لیست معقولی است.
به نظر شما کاندیداهای اصولگرایی که خارج از لیست مانده اند در روز های منتهی به انتخابات چه تکلیفی دارند؟
با همان منطقی که در بالا عرض شد به نظر می رسد در شرایط فعلی کنار کشیدن به نفع لیست اصولگرایان منطقی ترین اقدام باشد. زیرا اگر لیست اصولگرایان به طور کامل رأی نیاورد به تبع آن افرادی وارد مجلس می شوند که جهت گیری هایی که قبلاً در خصوصشان توضیح دادم را قبول نداشته باشند و این می تواند خلل وارد کند در مسیر رشد و توسعه کشور.
لطفاً همین مسأله را بیشتر باز کنید. اگر افرادی از لیست رقیب وارد مجلس آینده شود چه تبعاتی می تواند برای کشور داشته باشد؟
تبعات آن این است که چهار سال قانون گذاری در کشور توسط افرادی انجام می شود که شاید توجه کامل به اسناد بالا دستی و توجه به نیرو های درونی کشور نداشته باشند. در مجلس آینده برنامه ششم توسعه باید به تصویب برسد که یک سند بالا دستی برای قانون گذاری و اجرا است و اینکه چه نمایندگانی و با چه تفکراتی بخواهند این سند را تنظیم کنند در خروجی نهایی آن بسیار موثر است. از سوی دیگر یکی از وظایف اصلی نمایندگان نظارت بر عملکرد قوه مجریه است و تجربه به ما نشان داده است که هر گاه مجلس با دولت مستقر همپوشانی داشت ما به سمت دیکتاتوری و خود رأیی حرکت کردیم. امام فرمودند مجلس در رأس امور است و طبق قانون نیز این مسأله لحاظ شده است اما با توجه به اینکه قدرت اجرایی کشور در دست قوه مجریه است، قدرت این قوه بسیار بالاست. این مسأله در صورتی که مجلس نیز همسو و همگون با دولت باشد کمک می کند که به سمت دیکتاتوری و خارج شدن از ریل قوانین کشور حرکت کنیم. سر منشأ فساد در کشور این است که مجلسی با حضور وکیل الدوله ها شکل بگیرد و نتواند بر اقدامات دولت نظارت کند.
چه شاخص های دیگری برای رأی دادن در انتخابات این دوره وجود دارد؟
به نظر مسأله ای که خیلی مهم است این است که به رهنمودهای ائمه برای رأی دادن توجه شود. حضرت امیر می فرمایند که با سخت کوشی بر شیطان وارد شوید و با مخالفت بر او غلبه کنید. همچنین حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می فرمایند که معاویه عین شیطان است همان طور که امام خمینی فرمودند آمریکا شیطان بزرگ است. لذا یکی از شاخص ها برای غلبه بر شیطان می تواند مخالفت با آمریکا باشد. امروز ببینید که آمریکا و انگلیس از چه جریانی حمایت می کنند که این مسأله می تواند شاخص مهمی برای رأی دادن مردم در انتخابات باشد.
ارسال نظر