یادداشت اختصاصی نائب رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس
عربستان سعودی متهم ردیف اول کشتار شیعیان نیجریه/ تجدیدنظر در روابط با نیجریه
مجموع این شکست ها(در کنار عدم موفقیت چشمگیر در عراق) کافی است که عربستان خشم و کینه خود را در جای دیگر تخلیه کند و به سراغ شیعیانی برود که از هیج حمایت دولتی و نظامی برخوردار نیستند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «منصور حقیقت پور» نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در یادداشتی اختصاصی برای «پارس» در واکاوی علل کشتار شیعیان نیجریه و پیامدهای آینده آن نوشت:
نگاهی به فعالیت های شیعیان در نیجریه
در ابتدا باید اشاره داشته باشیم که شیعیان مظلوم نیجریه به عنوان یکی از گروه های فعال اجتماعی تنها به امور دینی و مناسک خاص خود می پردازد و طی این ایام نیز بزرگترین جنایت آن(از نگاه بوکوحرام و دولت نیجریه) بزرگداشت و برگزاری آیین عزاداری سیدالشهدا در این کشور بوده است.
شیعیان نیجریه و زعیم بزرگ ایشان سال هاست که در اوج مظلومیت و محرومیت های اقتصادی تنها و تنها به فعالیت های فرهنگی و دینی خود ادامه می دهند و همین مجاهدت ایشان می باشد که موفقیت های چشمگیری را در جذب مردم آن کشور به آیین تشیع در پی داشته است.
این گروه بدون هیچ چشم داشت مادی، اهداف مقدس و الهی خود را دنبال می کنند. رهبران آن نیز همراه با مردم و در کنار آنها بار سنگین هدایت مردم نیجریه را به دوش می کشند . این اقدام آنها با هیچ چیز مادی و دنیوی قابل مقایسه نیست.
جالب است که شیعیان این کشور فعالیت سیاسی خاصی نیز ندارند که دولت یا سایر گروه های سیاسی در پی حذف آن باشند. بنابر این می بایست ریشه وقوع چنین جنایتی را در جای دیگری جست و جو کرد.
بوکوحرام، دولت نیجریه و دولت عربستان؛ سه ضلع مثلث کشتار شیعیان نیجریه
به نظر من این کار به طور حتم با دستور عربستان سعودی صورت پذیرفته است چرا که بوکوحرام و دولت نیجریه بارها نوکری خویش به دولت وهابی آل سعود به اثبات رسانده اند. بنابر این مثلث بوکوحرام، دولت نیجریه و دولت عربستان سعودی، شکل دهنده جنایت کشتار وسیع شیعیان در نیجریه می باشند.
البته این نخستین بار نیست که دولت عربستان سعودی برای رسیدن به اهداف شوم خود دست به دامان گروه های تروریستی و تکفیری می شود و نمونه آن را طی سال های اخیر به کرات دیده ایم.
به طور کلی هر اتفاقی که در سراسر جهان علیه شیعیان به وقوع می پیوندد عربستان سعودی متهم ردیف اول می باشد و می توانیم ردپای عربستان را در آن بیابیم. دولت سعودی در پی آن است که در پی شکست های مکرر در عراق، یمن و سوریه، زهر چشمی از شیعیان بگیرد که این بار از طریق کشتار شیعیان مظلوم نیجریه به هدف خود رسید.
با بررسی کارنامه جنایات جنگی عربستان سعودی طی چند ماهه اخیر درمی یابیم که دولت سعودی علی رغم صرف هزینه های هنگفت نظامی، امنیتی و اقتصادی جهت نیل به اهداف ضد شیعی خود در منطقه غرب آسیا به موفقیت چشمگیری دست پیدا نکرد که مقاومت مردم مظلوم یمن اوج فضاحت و شکست آل سعود می باشد.
علاوه بر یمن، چند سال است که دولت عربستان در سوریه تلاش می کند که دولت بشار اسد را از هر طریق ممکن نابود کند. برای همین هم چه از طریق آموزش و تجهیز نیروهای تکفیری و چه از طریق همکاری امنیتی و سیاسی با دولت های غربی(و در راس آن ایالات متحده) در پی رسیدن به هدف خود بر آمده است که در این راه نیز به بن بست خورد.
مجموع این شکست ها(در کنار عدم موفقیت چشمگیر در عراق) کافی است که عربستان خشم و کینه خود را در جای دیگر تخلیه کند و به سراغ شیعیانی برود که از هیج حمایت دولتی و نظامی برخوردار نیستند.
شیعیان مظلوم نیجریه این بار به جرم انجام مناسک آیینی خود و رسیدن به حداقلی ترین حقوق شهروندی، قربانی کینه توزی های دولت وهابی شدند و ان شالله این کار بی پاسخ نخواهد ماند.
اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران
دولت جمهوری اسلامی ایران نیز تا کنون اقداماتی انجام داده است؛ در اولین اقدام سفیر نیجریه در تهران به وزارت امور خارجه فراخوانده شد. در مجلس شورای اسلامی نیز یک بیانیه محکم و قاطع تنظیم شده است و تعداد زیادی از نمایندگان آن را امضا کردند.
علاوه بر این اگر اوضاع به همین منوال پیش رود باید تجدید نظر جدی در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی در قبال دولت نیجریه صورت پذیرد به نحوی که به شکل آفندی در این رابطه عمل کنیم.
اقتصادی رو خوب اومدی.خخخ