به گزارش پارس به نقل از فارس، محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز (یکشنبه) با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به مناسبت 16 آذرماه (روز دانشجو) در تالا جابربن حیان این دانشگاه در مورد فتنه سال 88 و اتفاقات صورت گرفته در آن انتخابات اظهار داشت: شاید اگر خدا عمری بدهد روزی مسائل صورت گرفته در سال 88 و سال 84 را در قالب کتاب چاپ کنم تا خیلی از مسائل روشن شود ولی در شرایط حال صلاح نمی‌دانم این کار صورت گیرد اما در محافل خصوصی مطالب را به دوستان گفته‌ام.

وی به بخشی از اتفاقات صورت گرفته در سال 88 اشاره کرد و گفت: من در سال 88 کاندیدای جبهه اصلاحات بودم بعد رئیس ستاد خاتمی شدم و بعد یکباره سکوت کردم حق شما است که بدانید چرا کسی که کاندیدا شد، بعد رئیس ستاد می‌شود و بعد یکباره سکوت می‌کند.

معاون اول دولت اصلاحات در مورد سال 84 نیز تصریح کرد که من بیش از هر کسی از سال 84 درس گرفته‌ام و شما دیدید که در سال 92 برای جلوگیری از اتفاقاتی که در سال 84 و 88 افتاد انصراف دادم.

عارف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر به سال 92 برگردیم آیا مجدداً کناره‌گیری می‌کنید یا خیر، گفت: راهبرد ما مسئولیت‌پذیری و ادای تکلیف بوده است. بنابراین اگر تکلیفی باید صورت بدهیم خوشحال می‌شویم که در خدمت انقلاب و نظام‌مان باشیم و اگر تکلیفی نیز نباشد مجدداً خوشحال می‌شویم.

وی ادامه داد: دوستانی که با من کار کرده‌اند می‌دانند که من اعتقاد زیادی به خرد جمعی دارم گاهاً تصمیمی را اجرا کردم که شخصاً مخالف آن تصمیم بوده‌ام. بنابراین اگر به سال 92 برگردم قطعاً همان کاری را می‌کنم که در سال 92 کردم.

رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در پاسخ به پرسش دانشجویی مبنی براینکه برای دانشجویانی که تعلیق و زندانی شده‌اند چه کرده‌اید، گفت: ما خودمان را هنوز دانشجو می‌دانیم. بنابراین پیگیری امور دانشجویان را وظیفه خود دانسته و می‌دانیم یکی از کارهایی که می‌توان در این خصوص صورت داد رسانه‌ای کردن مطالب و دیگری پیگیری و انجام وظیفه در این خصوص است که اگر خیلی جدی باشیم حقوق‌مان را قطع می‌کنند.

عارف ادامه داد: باید جنبش دانشجویی شرایط زمان حال را نیز در نظر بگیرد باید به ماندگاری فعالیت‌ها فکر کرد، برای رسیدن به شرایطی مطلوبی چون فکر کردن در یک فضای آزاد و نظر دادن در این فضا کمی صبر کنیم، اگر بخواهیم یک شبه به نقطه ایده‌آل برسیم یک شبه نیز این نقطه را از دست خواهیم داد.

مدرس دانشگاه صنعتی شریف گفت: افرادی در بیرون از دانشگاه هستند که به دنبال ایجاد فضای خمود و سکوت در دانشگاه‌ها هستند. بنابراین با در نظر گرفتن شرایط باید با سعه‌ صدر رفتار کنیم مشکل امروز دانشگاه‌های ما این است که برخی از مسئولان چون خود فعال نبوده‌اند نحوه برخورد با دانشجویان را بلد نیستند.

وی در مورد پولی شدن دانشگاه‌های دولتی و ایجاد پردیس‌های دانشگاه‌های معتبر نیز خاطرنشان کرد: پولی شدن دانشگاه‌ یک بحث قانون اساسی است و آموزش عالی تا حد خودکفایی آموزش را رایگان در نظر گرفته است حالا این خودکفایی کجا است مورد بحث است. بنابراین از لحاظ قانون اساسی این موضوع اشکالی ندارد و نظام نیز پذیرفته است که تا حد امکان آموزش رایگان باشد.

عارف در مورد مرز نقد و دخالت توسط تشکل‌های دانشجویی اظهار کرد: فرق نقد و دخالت مشخص است. دخالت این است که بعد از اینکه نقد کنیم و بگوییم باید این فرد عوض شود جایگزین آن را نیز مشخص کنیم. من معتقدم که حتی نقد با لحن نیز وظیفه دانشجو است و البته وظیفه مسئولان نیز این است که اگر نقدی را قبول نداشتند شخص را صدا کنند و به توجیه وی بپردازند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌‌طلبان در پاسخ به این پرسش که به نظر شما آیا  در گذر زمان نظر اشخاص در مورد حصر تغییر می‌کند یا خیر، گفت: نمی‌دانم.

وی در مورد فعالیت انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها و پیشینه آنها نیز گفت: همین بچه‌های اصلاح‌طلب و انجمن اسلامی بودند که لانه جاسوسی را تسخیر کردند آمریکا نیز امروز همان آمریکای سابق است و ضربه‌هایی که ما از آنها خورده‌ایم فراموش نمی‌شود بنابراین مواضع اصلاح‌طلبان در مورد آمریکا همان مواضع مسئولان نظام است.

عارف در پاسخ به پرسش دانشجویی که وی را محافظه‌کار و منفعل خواند، گفت:‌ روند منفعلانه را قبول ندارم اما محافظه‌کار از بعد مثبت بگیرید شاید. شما این را بدانید ما (اصلاح‌طلبان) می‌خواهیم مؤثر باشیم و به حل مشکلات و معضلات کشور کمک کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید اهم و فلاهم کنیم، گفت: نباید یک سری مسائل فرعی که مثلاً محور اختلاف ما با یک جریان داخل نظام است، بپردازیم و از مسائل اصلی غافل بمانیم چون هر دو طیف ضرر می‌کنیم. ما باید براساس مشترکات حرکت و اختلافات را حل کنیم.

رئیس بنیاد امید ایرانیان با تأکید براینکه ما نمی‌خواهیم در داخل نظام زورآزمایی کنیم، گفت: زورآزمایی باید با دشمنان نظام‌مان صورت بگیرد نه با برداران خودمان که بر سر تاکتیک‌ها و روش‌ها اختلاف‌نظر داریم. ما تفاهم 85 درصدی را رها نمی‌کنیم که بخواهیم بر روی اختلافات 15 درصدی تأکید بورزیم.

عارف در پاسخ به سؤالات متعدد دانشجویان که اصرار داشتند عارف در مورد حصر و مسائل سال 88 سخن بگوید، تصریح کرد: شعار تند دادن که کاری ندارد ما باید بر روی اشتراکات حرکت کنیم.

وی در پاسخی به سؤال دانشجویی براین اساس که نظرتان از همکاری با طیف مقابل جبهه پایداری است، گفت: پایداری در جبهه اصولگرایان غالب نیست و خود اصولگرایان نیز آنها را قبول ندارند. رقبای ما گاهاً اصلاح‌طلبان را بی‌دین و وابسته به غرب می‌دانند اما ما هیچ‌گاه این صفات را برای آنها به کار نمی‌بریم. شرایط به گونه‌ای است که هر دو جریان باید با هم کار کنند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌‌طلبان با بیان اینکه یک رقابت بین دو جریان در ماههای آتی صورت خواهد گرفت، اظهار داشت: ما با جریان مقابل رقابتی جدی داریم اما از فردای هفتم اسفند باید این رقابت به رفاقت تبدیل شود من بلد هستم که در جمع شما چند شعار تند هم بدهم و شما به‌به‌ و چه‌چه کنید اما این کار را نمی‌کنیم در حالی به رأی شما برای انتخابات پیش‌رو نیز نیاز دارم.

عارف در پاسخ به این پرسش اگر شما رئیس جمهور می‌شدید چه برنامه‌ایی را اجرا می‌کردید و آیا با برنامه‌های آقای روحانی موافق هستید یا خیر، گفت: من در جریان انتخابات برنامه‌ای را تحت عنوان «ایران فردا» مطرح کردم اما به هر حال هر دولتی برنامه‌ای دارد و بنابراین بنده هرچه بگویم تضعیف دولت تلقی می‌شود. اگر می‌خواهید برنامه من را ببنید در سایت شخصی اینجانب موجود است.

وی تأکید کرد: اولین برنامه من این بود که در صورت پیروزی با فساد مبارزه کنم بنابراین مبارزه با فساد جزو اولویت‌های اصلی من بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دانشجویی درباره حصر میرحسین موسوی و کروبی نیز گفت: امیدوارم در یک شرایط منطقی این مسئله که مطالبه جدی جوانان است حل شود.

عارف در مورد صلاحیت‌های کاندیدای اصلاح‌طلب در انتخابات پیش‌رو نیز گفت: ما انتظار داریم همه دست‌اندرکاران به ویژه نهادهای اجرایی و نظارتی بر طبق قانون عمل کنند. ما باید الگویی چون انتخابات 92 را دنبال کنیم چرا در این انتخابات به گونه‌ای برگزار شد که همه احساس برد کردند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌‌طلبان  به کارگروه تعامل و رایزنی شورای سیاست‌گذاران اشاره و خاطرنشان کرد: ما در شورای سیاست‌گذاری کارگروهی قوی تحت عنوان کارگروه رایزنی صورت داده‌ایم که با همه نهادها به رایزنی و تعامل می‌پردازیم که اگر در برخی مواقع احساس شد اشتباهی صورت گرفته است از طریق (تکرار می‌کنم) مراجع قانونی برای احیای حق تلاش می‌کنیم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که مدعی شد دولت در برخی امور سیاسی همچون مسئله ورامین منفعل عمل کرده است، افزود: خیر. دولت منفعل عمل نکرد در قضیه ورامین دولت باید چه کاری انجام می‌داد که انجام نداد یعنی باید می‌گرفت برهم‌زدگان مراسم را اعدام می‌کرد. دولتی که با کار غیرقانونی مخالف است نباید خودش عمل غیرقانونی صورت بدهد.