به گزارش پارس به نقل از ایرنا«ایگور براتچیکوف» روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: امیدواریم در باره رژیم حقوقی دریای خزر در اجلاس آستانه در سال 2016 به توافق دست یابیم.

بر اساس گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، براتچیکوف به بررسی اختلافات در مورد مسایل دریای خزر از طرف نمایندگان پنج کشور ساحلی اشاره کرد و گفت: نیاز به تنظیم اصولی در باره رژیم حقوق دریای خزر داریم و در نشست گروه کاری دریای خزر در آستراخان این اصول بررسی شد.

وی ادامه داد: در بیانیه نشست آستراخان بخشی از این اصول به صورت فرمول های حقوقی تنظیم و ثبت می شود که در مفاد کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر منعکس خواهد شد. 

نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور دریای خزر یادآورشد: در نشست آستراخان در مورد تقسیم بندی دریای خزر بر اساس فرمول 15+10 به توافق دست یافتیم که بر اساس آن 15 میل آبها در مالکیت پنج کشور ساحلی و 10 میل هم محدوده ماهیگیری خواهد بود. 

براتچیکوف بر لزوم کار بر روی جزییات محاسبه خطوط میانی تاکید کرد و ادامه داد: در اجلاس اخیر بررسی مسایل دریای خزر در مسکو یکی از مسایل مربوط به تنظیم کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر تعیین خطوط میانی در این دریا توسط پنج کشور ساحلی بود.

وی یادآورشد: مساله احداث خطوط لوله گاز و نفت نیز در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر گنجانده خواهد شد اما در این مورد بین پنج کشور ساحلی اختلاف وجود دارد.

مقام روس در این باره گفت: ایران و روسیه معتقدند که این مساله از موضوع های کلیدی دریای خزر است و باید در چارچوب پنج گانه مورد توافق قرار گیرد.

وی با ابراز امیدواری برای توافق کامل درباره کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر گفت: شرکای قزاقستانی در برگزاری اجلاس سران خزر در آستانه مصمم هستند و امیدواریم در آن توافقات مهمی به دست آید.

نمایندگان پنج کشور ساحلی خزر در سال های اخیر چندین نشست برای تنظیم رژیم حقوقی این دریا برگزار کرده اند که بخش عمده مسایل در این زمینه مورد توافق قرار گرفته است.

آخرین نشست در این رابطه هفته گذشته در مسکو برگزار شد و نمایندگان پنج کشور ساحلی در سطح معاونان وزیران خارجه درباره رژیم حقوقی این دریا با هدف تنظیم و تدوین کنوانسیون مربوطه در مسکو مذاکره کردند.

این مذاکرات 2روزه که پنجشنبه پایان یافت، در قالب چهل و یکمین نشست گروه کاری ویژه تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در وزارت خارجه روسیه برگزار شد.

در این نشست «ابراهیم رحیم پور» معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران و معاونان وزیران خارجه کشورهای روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان مباحث و راهکارهای پیشنهادی در باره دریای خزر را بررسی کردند و در آن پیشرفت هایی در امر تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به دست آمد که در متن کنوانسیون به ثبت رسید.