به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیمابخش فارسی پایگاه اینترنتی شبکه پرس تی وی نوشت: بر اساس گزارشی جدید، انگلیس به عربستان و امارات قطعات هواپیماهای بدون سرنشین می فروشد.

به گزارش این منبع، روزنامه ایندیپندنت، دیروز گزارش داد، انگلیس صدها میلیون پوند قطعات هواپیماهای بدون سرنشین به عربستان، امارات، کره جنوبی، مراکش و دیگر کشورها صادر می‌کند.

این پایگاه اینترنتی درج کرد: انگلیس سعی می‌کند با تامین تقاضای موجود برای قطعات هواپیماهای بدون سرنشین نظامی، جایگاه از دست رفته اش در رقابت تسلیحاتی جهانی را بار دیگر به دست آورد.

به گزارش این پایگاه، دولت انگلیس سال 2010 مجوز پنج ساله صادرات بیش از 250 میلیون پوند قطعاتی را که در پهپادها کاربرد نظامی دارند، صادر کرد.

این پایگاه به نقل از ایندیپندنت تصریح کرد: هدف اصلی صدور این مجوز، فروش قطعات به کشورهایی است که در خطرناک‌ترین و پرتنش‌ترین مناطق جهان مانند خاور میانه (غرب آسیا) و شبه جزیره کره قرار دارند.

به گزارش این منبع، در این گزارش آمده است، اگرچه ارتش انگلیس برای عملیات ‌هایش به شدت به فن‌آوری پهپادهای آمریکا و رژیم اسرائیل وابسته است اما تولیدکنندگان تسلیحات در انگلیس قطعات این هواپیماها را به حدود 50 کشور دیگر صادر می‌کنند.

پرس تی وی در ادامه افزود: ایندیپندنت به عنوان نمونه می‌نویسد، توافقی در حال نهایی شدن است که بر اساس آن انگلیس، هواپیمای بدون سرنشین تجسسی محصول مشترک این کشور و فرانسه به نام «واچ‌کیپر» را که با هزینه 800 میلیون پوند برای ارتش انگلیس ساخته شده بود، به لهستان می‌فروشد.

به گزارش این پایگاه اینترنتی، همچنین در نمایشگاه بین المللی تجهیزات دفاعی و امنیتی «داک‌لندز» به عنوان بزرگ‌ترین نمایشگاه صنایع نظامی جهان که این هفته در لندن برگزار می‌شود، هیات‌های بلندپایه نظامی از سراسر جهان درباره سفارش‌‌ هواپیماهای بدون سرنشین به ارزش صدها میلیون پوند با مقامات انگلیس گفت ‌‌وگو خواهند کرد.

به گزارش این پایگاه، این در حالی است که دولت انگلیس برای فروش قطعات هواپیماهای بدون سرنشین به ارزش 265 میلیون پوند به 46 کشور جهان، بین مارس 2010 تا مارس 2015 مجوز صادر کرد که از ارسال مکانیزم های پرتاب بمب به آمریکا تا موتورهای هواپیماهای بدون سرنشین ساخت شرکت البیت اسرائیل را شامل می‌شود. 

بخش زیادی از این صادرات به ارزش 202 میلیون پوند به آمریکا بود اما انگلیس قراردادهای قابل توجهی با برخی از کشورها از جمله فروش 5.4 میلیون پوند فن‌آوری هواپیماهای بدون سرنشین به کره جنوبی امضا کرده است.

همچنین شرکت‌های انگلیسی اجازه دارند تا ارزش 6.1 میلیون پوند به هند، 350 هزار پوند به پاکستان و 1.1 میلیون پوند به امارات و عربستان قطعات هواپیماهای بدون سرنشین صادر کنند.

با توجه به این ‌که آمریکا اوایل سال جاری برای مدتی نامحدود فروش 30 میلیون دلاری هواپیماهای ریپر و پرداتور را ممنوع کرد، انتظار می‌رود تا سال 2023 فروش جهانی هواپیماهای بدون سرنشین نظامی سالانه به یک میلیارد و 500 میلیون دلار برسد. 

پایگاه اینترنتی پرس تی وی به نقل از ایندیپندنت در پایان نوشت: چین با فروش یک میلیون دلار هواپیماهای بدون سرنشین مشابه ریپر، در حال تبدیل شدن به بازیگر مهمی در بازار فروش هواپیماهای بدون سرنشین است.