ادامه مخالفت ها با توافق هسته ای ایران

همانطور که در گزارشها و گفتگوهای رسانه های بیگانه آمده، به رغم شکست جمهوری خواهان کنگره آمربکا برای رد توافق هسته ای وین، مخالفت ها با این توافقنامه همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیماتلاش لابی های صهیونیستی در آمریکا برای مقابله با اجرایی شدن توافق هسته ای ایران و گروه پنج به علاوه یک، به شکست انجامید و حامیان باراک اوباما موفق شدند تا پیش نویش توافقنامه هسته ای را از مخالفت تندروها دور نگه دارند . هر چند این موضوع با استقبال دموکرات ها و دستگاه سیاست خارجی و همچنین کاخ سفید روبرو شد اما، مخالفان همچنان از ابراز مخالفت خود کوتاه نیامده و بر طبل مخالفت خود می کوبند. زیرا آنها نطقه پایان را انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دیده اند. در این میان برخی مقامات آمریکایی نیز همچان در توجیه توافق نامه، در راستای سیاست ها و منافع ملی آمریکا می کوشند و سعی دارند به به مخالفان بقبولانند که فشارها بر ایران برای جلوگیری از دست یابی به سلاح هسته ای ادامه خواهد یافت. همانطور که سی ان ان (1394/06/20) تاکید می کند ، حتی با اجرای توافق هسته ای، همچنان اکثریت کنگره آمریکا با آن مخالف اند(!) اما ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در گفتگو با ان بی سی (1394/06/20) ضمن تاکید بر محدود نشدن تلاش ها و برنامه های آمریکا برای استفاده از گزینه های ممکن علیه ایران، با برشمردن محاسن توافق هسته ای وین برای ایالات متحده آمریکا، درباره رد آن هشدار می دهد که در صورت کنار کشیدن آمریکا از توافق، بدترین احتمالات ممکن از جمله از بین رفتن وحدت بین المللی و فروپاشی رژیم تحریمها را در پی خواهد داشت. البته از نظر شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی (1394/06/20) شکست جمهوری خواهان برای جلوگیری از اجرایی شدن توافق هسته ای، بیشتر به ضرر کشورهای عربی تمام می شود، زیرا به زعم محمد البستی ( تحت عنوان تحلیلگر سیاسی کویتی) بعد از توافق هسته ای، دخالت های ایران در سوریه و لبنان و حتی در بحرین و کویت بیشتر شده است. یکی از کارشناسان امور ایران در بی بی سی عربی (1394/06/21) هم توافق هسته ای با ایران را به نفع تامین امنیت ملی آمریکا می داند. در گزارش اخیر این رسانه؛ نجاح محمدعلی با نمایشی خواندن موضوع برجام در داخل ایران و بررسی آن در مجلس شورای اسلامی ، در زمینه چرایی خدمت برجام به امنیت ملی آمریکا می گوید: « با این توافق، ایران به یک کشور هسته ای بدون دندان تبدیل می شود و این توافق حتی پیروزی اسرائیل نیز محسوب میشود. »
در این میان، شبکه فاکس نیوز (1394/06/21) و طرفهای گفتگوی آن از جمله سناتور مارکو روبیو نامزد انتخابات آمریکا همچنان با تاکید بر مخالفت های خود با توافق هسته ای، بر لزوم اقدام کنگره برای فشار بر ایران در مسیر اجرای توافق اصرار دارد، زیرا به زعم وی «این توافق از منظر دفاعی، پیامدهای دیرپایی برای کشور ما باقی خواهد گذاشت.» اما عکس این موضوع در سی اس پن (1394/06/20) نیز دیده می شود، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا رای گیری مجلس نمایندگان درباره برجام را جزو «سرنوشتسازترین رای گیریها» توصیف می کند، زیرا توافق اخیر به مسئولیت اصلی دولت فدرال آمریکا در دفاع از کشور کمک کرده است .
ارسال نظر