وتوی رد توافق هستهای
کاخ سفید با صدور بیانیهای اعلام کرد که رئیس جمهوری این کشور قطعنامه پیشنهادی رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور به منظور رد توافق هستهای با ایران را وتو خواهد کرد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیمدفتر اجرایی رئیس جمهوری آمریکا با صدور بیانیهای تاکید کرد که باراک اوباما قطعنامه پیشنهادی را که از سوی رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور به منظور رد توافق هستهای با ایران ارائه کرده است را وتو خواهد کرد.
این بیانیه مصرا از کنگره خواسته است تا خطراتی را که پشت کردن به این توافق بدون حمایت جامعه بینالمللی برای امنیت ملی آمریکا در بر دارد، مورد نظر قرار دهد.
هرچند دموکراتها آرای لازم برای حفظ وتوی رئیس جمهوری و نیز مسدود کردن رأیگیری در مورد توافق (فیلیباستر) را در سنا کسب کردند، اما به نوشته پایگاه اینترنتی صدای آمریکا ، تلاش جمهوریخواهان برای رأی گیری در مورد توافق در کنگره ادامه دارد.
این رسانه افزود: جمهوریخواهان هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان بر اساس قانون، لزوم بررسی توافق اتمی ایران که در آن مقرر شده، قطعنامهای را در رد یا تصویب توافق اتمی ایران برای بحث و رأیگیری پیشنهاد کردند.
در مجلس نمایندگان آنها از اکثریت چشمگیری برخوردار هستند و محتمل است که قطعنامه با اکثریت دوسوم تصویب شود و اگر در سنا هم میتوانستند با دو سوم آرا آن را تصویب کنند، باراک اوباما نمیتوانست آن را وتو کند.
ولی در سنا با توجه به فراهم شدن آرای لازم به سود آقای اوباما، جمهوریخواهان با آبستراکسیون دموکراتها در مورد این قطعنامه روبرو هستند. با این حال کاخ سفید میل ندارد روی این قطعنامه حتی در مجلس رای گیری و تصویب شود.
اِد رویس رییس کمیته روابط خارجی مجلس روز سهشنبه در کمیته مقررات و آیین نامه مجلس با انتقاد از دولت گفت در حالی که قانون بررسی توافق با 400 رای در برابر 25 در مجلس و در سنا با 99 رای در برابر 1 رای تصویب شد، باراک اوباما پیش از آنکه کنگره فرصت بررسی و تصمیم گیری داشته باشد، با عجله توافق را به شورای امنیت ارجاع کرد و به تصویب رساند.
در بیانیه دولت باراک اوباما که اواخر روز سه شنبه منتشر شد، با بیان این که تصویب قطعنامه در مورد توافق امنیت ملی ما را در چندین جبهه تضعیف می کند، آمده است : طرح جامع اقدام مشترک باید بر اساس این توافق ارزیابی شود.
در این بیانیه افزوده شده که ریاست جمهوری روشن کرده است که هر لایحهای را که از اعمال موفقیتآمیز توافق جامع یا برنامه جامع اقدام مشترک جلوگیری (برجام) کند، وتو میکند، از جمله طرح پیشنهادی مجلس نمایندگان را.
قرار است مجلس نمایندگان روز جمعه این هفته روی قطعنامه رای گیری کند، و از امروز بحث در مورد آن را آغاز می کند.
ارسال نظر