جلیلی: ایران از حدود ۱۰۰ حق مسلم خود در برجام صرف نظر کرده است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه هفتمین جلسه هفتم کمیسیون ویژه برجام امروز صبح تکشیل شد گفت: سعید جلیلی در بخشی از صحبت های خود گفت جمهوری اسلامی از حدود ۱۰۰ حق مسلم خود از برجام و اسناد ضمیمه صرف نظر کرده است.
به گزارش پارس به نقل از خانه ملت، سید حسین نقوی حسینی با بیان اینکه میهمانان جلسه امروز آقایان جلیلی (دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و رئیس تیم مذاکره کننده قبلی)، عباسی (رئیس سابق سازمان انرژی اتمی) و باقری بودند، اظهار داشت: پیرو جلسه قبلی که تاریخچه مذاکرات از نگاه جلیلی و همکارانش بررسی شد، در جلسه امروز محتوای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ دنبال شد.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی با استناد به صحبت های جلیلی ادامه داد: وی در ابتدا عنوان کرد شاخصه قضاوت و ارزیابی ما در برجام بر این اساس محدودیت ها و امتیازهای داده شده است. به این معنا که هر چه محدودیتها کمتر شود، تحریم ها بیشتر لغو شود، قطعنامههای شورای امنیت بیشتر لغو شود، محدودیتهای تحقیق و توسعه کمتر شود، از ذیل ماده ۴۱ خارج شویم، بازرسیهای ما کمتر شود نشان دهنده آن است که ما گامی به جلو برداشتهایم.
شرایط تحویل پرونده از جلیلی به ظریف
به گفته نقوی حسینی جلیلی با طرح این سوال که اما باید دید آوردههای ما چه بود؟ ادامه داده:جلیلی اشاره کرد که آیا تعداد سانتریفیوژها، راهاندازی فردو، پیشرفت ۷۶% آب سنگین اراک، تبدیل راکتور تهران به تولید، ۴۵۰ کیلو مواد با غنای ۲۰%، تکمیل و بهرهبرداری از نیروگاه بوشهر، صد تن آب سنگین، تبدیل قرصهای سوخت به میلههای سوخت و .... از جمله آوردهها و سرمایههای هسته ای تیم قبلی بود و ما در چنین شرایطی پرونده را تحویل دادیم.
به گفته این رئیس سابق تیم مذاکره کننده از سوی دیگر داشتههای راهبردی داشتیم که عبارت بودند از بیاعتبار کردن به کارگیری گزینه نظامی، ناامید سازی دشمن از تحریمها، شکل گیری اقتصاد مقاومتی، ناامید سازی دشمن از فتنه ۸۸، ثبات جایگاه منطقهای ایران از جمله آوردههای ما در این دوران بود و در چنین شرایطی پرونده را تحویل دادیم.
جلیلی همچنین عنوان کرده است که آوردههای سیاسی ما در زمان تحویل پرونده پذیرش حق هستهای ایران مطابق NPT، وادارسازی طرف مقابل مبنی بر کنار گذاشتن پس شرطها در مذاکرات، عدم استثناء شدن فعالیتهای هستهای ایران، پذیرش مولفههای توافق خوب از طرف مقابل، حمایت به اتفاق کشورهای عدم تعهد از حق هستهای، وادار کردن طرف مقابل به ویژه آمریکاییها مبنی بر پذیرش حق غنی سازی ایران و ... بود.
۱۰۰ حقوقی که ایران از آن صرف نظر کرد
نقوی حسینی گفت: جلیلی معتقد است برای بررسی دقیق باید برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ ، متن کامل برنامه بلند مدت و پیوست نقشه راه همکاری با آژانس باید مورد بررسی قرار گرفته شود. وی گفت مطابق بررسی که آنها داشتند، جمهوری اسلامی از حدود ۱۰۰ حق مسلم خود از برجام و اسناد ضمیمه صرف نظر کرده است، مبنای نادرستی از برجام پذیرفته شده که قابل قبول نیست. از جمله استثناء شدن ایران، جایگزین شدن«اجازه» به جای «حق» ایران که در NPTتصریح شده است و پذیرش معیارهای غیر متعارف و بالاخره اینکه در برجام حتی از حقوق تصریح شده از توافق ژنو هم عقب نشینی میشود.
ارسال نظر