دکترین پنتاگون در راهبرد امنیت دریایی آسیا-اقیانوسیه
پنتاگون در دکترین نظامی جدید آسیا-اقیانوسیه خود آورده است: آمریکا به دنبال تقویت قابلیتهای نظامی و پاسخ به تهدیدات در اقیانوس هند و شمال شرقی آسیا است.
به گزارش پارس به نقل از فارسوزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) دکترین و راهبرد امنیت دریایی حوزه آسیا و اقیانوسیه خود را در سال 2015 منتشر ساخت.
بر این اساس در بخشی از این راهبرد امنیتی پنتاگون آمده است؛ پنتاگون در تلاش برای بهبود امنیت زیست محیطی دریایی منطقه آسیا و اقیانوسیه برای اطمینان داشتن از تداوم آزادیهای دریایی، جلوگیری از درگیری و پیشبرد تقویت پایبندی به قوانین و استانداردهای بینالمللی را انجام میدهد.
در بخش دیگر این دکترین آمده است: از اقیانوس هند تا شمال شرقی آسیا ما در حال تقویت قابلیتهای نظامی و پیشبرد امنیت و پاسخ قاطع به هرگونه تهدیدات هستیم و متحدان و شرکای خود را قادر میسازیم تا با چالشهای دریایی منطقه مقابله کنند و با اعمال نفوذ دیپلماسی نظامی برای پیشبرد اعتماد سازی، امنیت و هنجارهای رفتاری استفاده کرده و توانایی سازمانهای منطقهای را برای برای رفع نگرانیهای امنیتی دریایی مشترک افزایش میدهیم.
در این دکترین 3 هدف عمده پنتاگون در منطقه آسیا و اقیانوسیه نظارت از آزادی دریاها، اجتناب از درگیری و اعمال فشار و تقویت پایبندی به قوانین و استانداردهای بینالمللی تاکید شده است.
در بخش دیگر این دکترین با اشاره به اهمیت منطقه آمده است: در سال 2014 بیش از 15 میلیون بشکه نفت روزانه از تنگه مالکا عبور کرد و به مدت 70 سال آمریکا با حضور نظامی خود نقش بسیار حیاتی را در برقرای صلح و ثبات و امنیت منطقه ایفا کرده است. بیشک حضور نظامی آمریکا برای حمایت از منافع ما و نیز شرکا و متحدان آمریکا و علیه تهدیدهای دریایی واجب است و شرکا و متحدان آمریکا چنین موردی را از ما خواستارند.
در بخشی دیگر راهبرد پنتاگون با اشاره به توانمندیهای نظامی چین آمده است: چین در حال نوینسازی تمامی جنبههای نظامی دریایی خود منجمله ناوگانهای دریایی سطحی،زیر دریایی، هواپیما،رادار و گشتهای ساحلی است.
چین همچنین در حال توسعه فنآوری سطح بالا برای مقابله و دفع مداخلات خارجی در یک درگیری و طراحی مقابله با فنآوری نظامی آمریکا است. این کشور خود را برای هر مورد احتمالی در دریای چین شرقی و جنوبی آماده میکند.چین خلال سالهای 2013 و 2014 بیش از هر کشور دیگری کشتی به منطقه اعزام کرد و نیروی دریایی این کشور موسوم بیشترین آمار سخت افزاری با 300 فروند کشتی، زیر دریایی و کشتی های آبی، خاکی را در اختیار دارد.
ارسال نظر