به گزارش پارس به نقل از فارس، نخست‌وزیر ژاپن امروز چهارشنبه طی گفت‌وگوی تلفنی با معاون رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار توضیح واشنگتن درباره جاسوسی آمریکا از دولت و شرکت‌های ژاپنی شد.

بنابه گزارش خبرگزاری شینهوا، رسانه‌های ژاپنی امروز چهارشنبه گزارش دادند: «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن امروز طی گفت‌وگوی تلفنی با «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور آمریکا از دولت آمریکا خواست درباره جاسوسی‌های واشنگتن از دولت ژاپن و شرکت‌های ژاپنی که وبسایت ویکی‌لیکی به آنها پرداخته، توضیح دهد.

خبرگزاری کیودوی ژاپن به نقل از یک منبع دولتی این کشور اعلام کرده که شینزوآبه طی این گفت‌وگوی تلفنی خطاب به بایدن اعلام کرده که چنانچه اتهامات جاسوسی ذکر شده اثبات شود، این امر به روابط آمریکا و ژاپن به عنوان دو متحد آسیب وارد خواهد کرد.

بنابر اعلام یک منبع، پس از این اظهارات نخست‌وزیر ژاپن، جو بایدن عذرخواهی کرده اما این خبر از سوی دولت آمریکا تأیید نشده است.

به گزارش شینهوا، کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرده که معاون رئیس‌جمهور آمریکا با نخست‌وزیر ژاپن تلفنی گفت‌وگو کرده و طی آن بر پایبندی آمریکا به تعهد اعلام شده از سوی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص همکاری اطلاعاتی دو کشور در چارچوب منافع امنیت ملی آنها تأکید کرده است.

بر اساس این گزارش، بایدن همچنین طی این گفت‌وگو بر علاقمندی آمریکا به اتحاد میان دو کشور تأکید کرده و از شینزوآبه بخاطر مشارکت پایدار ژاپن تقدیر و تشکر کرده است.

وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس جمعه گذشته گزارش‌هایی را از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و لیستی متشکل از 35 هدف ژاپنی از جمله دولت ژاپن، بانک این کشور، وزارت دارایی و بازرگانی و شرکت‌های بزرگ ژاپنی را که مورد شنود تلفنی قرار گرفته‌اند، منتشر کرد.

طبق گزارش‌های ویکی‌لیکس، جاسوسی آمریکا از ژاپن به شنود تلفنی آژانس امنیت ملی آمریکا از دولت نخست شینزوآبه در سال 2006 و شنودهای تلفنی مسئولان ژاپنی در کشورهای مانند استرالیا، کانادا، انگلیس و نیوزلند که از هم‌پیمانان اطلاعاتی آمریکا محسوب می‌شوند، مربوط می‌شود.

اسناد جدید منتشر شده توسط سایت افشاگر ویکی‌لیکس نشان می‌دهد این کشور نیز به مدت یک دهه هدف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داشته است.

اسناد جدید نشان می‌دهند دولت آمریکا از سال 2006 مقامات دولتی، وزرا و مشاوران ارشد دولت این کشور را تحت نظر داشته و از آنها جاسوسی کرده است.

اسناد دیگری که ویکی‌لیکس فاش کرده نشان می‌دهد واشنگتن درک گسترده‌ای از مسائل داخلی دولت ژاپن مانند واردات کشاورزی، مباحث بازرگانی و سیاست‌گذاری‌های هسته‌ای و انرژی داشته است.

«جولیان آسانژ» مدیر و مؤسس وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس در بیانیه‌ای که صادر کرده خاطرنشان کرده درسی که ژاپن باید از این ماجرا بگیرد این است که انتظار نداشته باشد یک ابرقدرت جاسوس با احترام یا شرافت رفتار کند.

در همین حال، یک مقام ارشد ژاپن به اسپوتنیک گفته این افشاگری به طرز محسوسی اعتبار دولت «شینزو آبه»، نخست‌وزیر ژاپن که خواستار تقویت روابط با آمریکا است را زیر سوال خواهد برد.