پرونده پولهای کثیف مناطق آزاد هنوز مانده
سازمان امور مالیاتی هنوز به فرارهای مالیاتی مناطق آزاد ورود نکرده است. با وجود اعلام ارقام بزرگی مانند ٢٠ میلیارد دلار به عنوان فرار مالیاتی اتفاق افتاده در یکی از جزایر کشور که رحمانی فضلی، وزیر کشور در صحن علنی مجلس و در پی بررسی پرونده پولهای کثیف به آن اشاره کرد اما علی عسگری، رییس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه هنوز سازمان به پروندههای موجود در مناطق آزاد ورود نکرده است؛ رقم اعلامی وزیر کشور را مربوط به حجم قاچاق به کشور میداند. این درحالی است که مرور صحبتهای رحمانی فضلی نشان میدهد منظور وزیر کشور مشخصا فرار مالیاتی است که در پی ثبت دو هزار و ٨١٤ شرکت با یک آدرس در یکی از جزایر کشور اتفاق افتاده است.
به گزارش پارس به نقل از اعتماد، البته رییس سازمان امور مالیاتی تخلفات صورت گرفته در مناطق آزاد را رد نکرد و تاکید کرد که بسیاری از فعالان اقتصادی در مناطق آزاد اظهارنامه مالیاتی ندارند و بدون پرداخت مالیات در حال فعالیت هستند ولی هنوز سازمان امور مالیاتی به موضوع مناطق آزاد ورود نکرده است. او با بیان اینکه تا مادامی که معافیتها برای مناطق آزاد برقرار است این قبیل مشکلات دیده میشود، اظهار کرد: باید شناسایی فعالان اقتصادی در این مناطق آغاز و با متخلفان برخورد شود. عسگری البته به تشکیل یک کمیته کاری مشترک با قوهقضاییه برای جلوگیری از فرار مالیاتی نیز اشاره کرد.
٢٠٠ هزار میلیارد تومان از تولید ناخالص داخلی بدون پرداخت مالیات
عسگری که در جمع خبرنگاران به عملکرد مالیاتی چهارماهه کشور نیز پرداخت درخصوص فرار مالیاتی توضیحاتی داد که بر اساس آن حجم فرار مالیاتی برآوردی تا سطح ١٤ هزار میلیارد تومان کاهش یافت. به گفته رییس سازمان امور مالیاتی در حال حاضر میزان تولید ناخالص داخلی کشور ١٠٠٠ هزار میلیارد تومان به قیمتهای جاری است که از این میزان ٢٠٠ هزار میلیارد تومان زیر چتر مالیاتی قرار ندارد که این به مفهوم ٢٠٠ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی نیست. او توضیح داد: طبق قانون بودجه سازمان مالیاتی ١/٧ درصد از تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری یعنی ٧٦ هزار میلیارد تومان مالیات اخذ خواهد کرد. در صورتی که هفت درصد از ٢٠٠ هزار میلیارد تومان تولید خارج از کنترل سازمان مالیاتی را در نظر بگیریم حدود ١٤ هزار میلیارد تومان کف فرار مالیاتی موجود در کشور محاسبه میشود. ١٤ هزار میلیارد تومان یعنی ١٤ درصد تولید ناخالص داخلی فرار مالیاتی اتفاق میافتد که این عدد برای بسیاری از کشورهای دنیا تا ١٠ درصد برآورد میشود. این عدد درحالی به عنوان کف فرار مالیاتی در کشور اعلام میشود که ٢٠ میلیارد دلار اعلام شده از سوی وزیر کشور بهتنهایی بیش از ٦٠ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی را فقط در یک جزیره نشان میدهد. عسگری به این موضوع هم اشاره کرد که اقتصاد ایران تا ١٥ درصد ظرفیت پرداخت مالیات را دارد یعنی ١٥٠ هزار میلیارد تومان در سال که اگر ١٥ درصد را ملاک قرار دهیم میتوان گفت ٢٨ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود دارد.
نیروی انتظامی برای شناسایی متخلفان وارد عمل میشود
در ادامه این جلسه عسگری درباره آخرین وضعیت راهاندازی پلیس مالیاتی گفت: دو ماه قبل در جلساتی با نیروی انتظامی برای برخورد با افرادی که فرار مالیاتی دارند یا پولشویی میکنند و خود را به چرخه سازمان مالیاتی معرفی نمیکنند، هماهنگیهایی صورت گرفته و قرار است که نیروی انتظامی در شناسایی این افراد به سازمان امور مالیاتی کمک کند. او با بیان اینکه نیروی انتظامی از طریق ابزارهای شناسایی که در اختیار دارد، میتواند به سازمان مالیاتی در این زمینه کمک کند، خاطرنشان کرد: برای این منظور تفاهمنامهای میان سازمان مالیاتی و نیروی انتظامی منعقد شد و براساس آن، شناسایی پولشویان، متواریان مالیاتی و قاچاقچیان در دستور کار قرار گرفت. به گفته عسگری سازمان مالیاتی میتواند بازرس مالیاتی داشته باشد نه پلیس مالیاتی، بر این اساس نام آن را بازرس ویژه مالیاتی که همان پلیس مالیاتی است، نهادیم. در اصلاح قانون مالیاتی نیز پیشبینی بازرس مالیاتی صورت گرفته است، بنابراین با رایزنیهای صورت گرفته، نیروی انتظامی در موارد خاص مذکور برای شناسایی با ما همکاری خواهد کرد. رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به اینکه آیا تاکنون پرونده ویژهای با همکاری نیروی انتظامی پیگیری شده است یا خیر؟ گفت: بیشتر در زمینه فعالیت کدفروشان و صادرکنندگان فاکتور صوری متمرکز شدهایم و با همکاری نیروی انتظامی، شناسایی و رصد آنها آغاز شده است. وی در خصوص اینکه براساس قانون، افرادی که اطلاعات مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارایه ندهند، مجرم شناخته میشوند و لازم است که تمام دستگاهها و سازمانها اطلاعات اقتصادی خود را به ماموران مالیاتی ارایه دهند، آیا تاکنون سازمان مالیاتی دراینراستا علیه دستگاهی اعلام جرم کرده است یا خیر؟ متذکر شد: براساس اصلاح قانون، کسانی که فرار مالیاتی داشته باشند، مجرم هستند و عمل آنها جرم است. قانون مربوطه نیز به تایید شورای نگهبان رسیده اما باید قانون آن به سازمان مالیاتی ابلاغ شود، اما در هر صورت اطلاعات مالیاتی مودیان توسط سازمان اخذ و در پایگاه مالیاتی متمرکز میشود و کارکنان مالیاتی از این اطلاعات در بخشهای مختلف استفاده میکنند.
صندوق توسعه ملی ١٧٦ میلیارد تومان مالیات میدهد
او همچنین درباره پرداخت مالیات توسط صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه مالیات عملکرد را میپردازد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ صندوق برای سال قبل ١٧٦ میلیارد تومان مالیات ابراز کرده است عسگری همچنین دریافت مالیات از خودروهای لیزینگی را رد کرد و گفت: از لیزینگ مالیات نمیگیریم بلکه از خدمات آنها مالیات دریافت میکنیم. رییس کل سازمان مالیاتی اذعان کرد: ٤٥ درصد مالیات ایران از ١٥٠٠ شرکت گرفته میشود، امسال چهار میلیون و ٨٠٠ اظهارنامه دریافت کردیم ولی ٤٥ درصد مالیات دریافتی از ١٥٠٠ شرکت بوده است. او با بیان اینکه در تهران به تنهایی ٥٥ درصد مالیات ایران گرفته میشود، گفت: استانهای تهران، اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و فارس ٨٠ درصد مالیات کشور را میدهند.
اطلاعات پردرآمدها در صورت لزوم به دولت ارایه میشود
وی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان مالیاتی در راستای ضرورت حذف شش میلیون ثروتمند از فهرست یارانهبگیران اطلاعات را به دولت داده است یا خیر، گفت: اینکه دولت برای اجرای قانون نیازمند دسترسی به اطلاعات است امری طبیعی بوده و در قانون هدفمندی اگر بخواهد حکم قانون اجرا شود باید مالیات غیرنیازمندان حذف شود و طبیعی است که برای حذف یارانه این افراد باید اطلاعاتی در اختیار دولت قرار گیرد. معاون وزیر اقتصاد عنوان کرد: تاکنون از سازمان مالیاتی اطلاعاتی را برای حذف یارانه افراد غیرنیازمند نخواستهاند اگر ضرورت باشد سازمان اطلاعات را به نهاد حاکمیتی که به آن نیاز دارد میدهد ولی افشای اطلاعات برای نهادهای غیر حاکمیتی صورت نمیگیرد. رییس کل سازمان مالیاتی همچنین از نهایی شدن لایحه صندوق فروش در دولت خبر داد و گفت: به زودی این لایحه تقدیم مجلس خواهد شد که در صورت تصویب و اجرای این قانون اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده سرعت بیشتری خواهد یافت. عسگری تاکید کرد: ٢٠ الی ٢٥ درصد از مودیان عمده که احتمال میدهیم فرار مالیاتی داشته باشند بهطورخاص توسط سازمان مالیاتی رصد میشوند. وی در همین ارتباط به کماظهاری یکی از مودیان مالیاتی اشاره کرد و گفت: رستورانی در چهار دوره ٤٥ میلیون تومان مالیات اظهار کرده بود ولی برای یک سال آن بالای ٢٠٠ میلیون تومان مالیات ابراز و دریافت کردیم. رییس کل سازمان مالیاتی گفت: تفاهمنامه با قوه قضاییه چند ماه قبل امضا شده و هماکنون کمیته کاری مشترک به صورت مستمر فعالیت خود را انجام میدهد.
٥/٨ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شد
رییس کل سازمان امور مالیاتی در مورد میزان درآمدهای مالیاتی و ابرازیها در تیرماه امسال، گفت: در تیرماه امسال حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی وصول شد که معادل رقم وصولیهای مدت مشابه سال گذشته بود. عسگری افزود: براساس ارزیابیهای اظهارنامههای تیرماه سال گذشته، رقم ابرازیهای ١٠٠٠ شرکت بزرگ اول کشور ۱۱ هزار میلیارد تومان بود که امسال این رقم به پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. در اصل نصف ابرازیهای تیرماه سال گذشته در تیرماه امسال ابراز شد و براساس رصدهای صورت گرفته، مشخص شد تعدادی از این شرکتها زیانده هستند، اینها در سال گذشته هم زیانده بودند و برخی دیگر هم زیانده شدهاند اما در داخل آنها شرکتهایی بودند که درآمد داشتند، اما ابراز نکردند.
ارسال نظر