توصیه ولایتی درباره پزشکی جهان اسلام
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با بیان اینکه ارتباطات پزشکان جهان اسلام گسترش مییابد، گفت: ابداع بسیاری از طبها توسط مسلمانان انجام شده است.
به گزارش پارس به نقل از فارس، علیاکبر ولایتی صبح امروز در اختتامیه هشتمین کنگره بینالمللی پزشکان جهان اسلام که در تالار شورای شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تا نیمه شب گذشته جلسات بسیاری خوبی برای ادامه فعالیتهای بسیار بهتر با پزشکان جهان اسلام داشتیم تا در آینده در نوع همکاری بین پزشکان جهان اسلام و ایران سازماندهی صورت گیرد.
وی افزود: بسیار مهم است که سازماندهی لازم برای ارتباطات بین پزشکان مسلمان وجود داشته باشد و به طور ثابت و نزدیک با یکدیگر در ارتباط باشند.
ولایتی بیان کرد: شاید در کشورهای غربی فکر کنند متخصصان و پزشکان همه از تمدن غرب آمدند و بعد از رنسانس فعالیتهای خود را بازنگری کرده و هر آنچه امروز در علوم وجود دارد برگرفته از تمدن غرب است که این نگاه در اروپا و آمریکا است.
مشاور مقام معظم رهبری تصریح کرد: در این راستا باید گفت که علوم از یونان بوده و به عربی ترجمه شده و در سالهای گذشته ما سعی داشتیم اثبات کنیم که پزشکان مسلمان در دانش پزشکی از گذشته تا به امروز مهارت داشتند البته برخی از علوم را از روم و یونان گرفتهایم اما بسیاری از این علوم را تغییر و توسعه دادهایم.
ولایتی خاطرنشان کرد: دانشمندانی نیز از روم به ایران آمدند که مسیحیان نسطوری نامیده میشدند و شخص نسطوری فردی بود که روم را ترک و به ایران آمد و مورد استقبال انوشیروان شاه ایران قرار گرفت.
وی اظهار کرد: بیمارستان جندی شاپور نخستین و بزرگترین بیمارستان جهان و ایران بود که در زمان شاپور دوم تاسیس شد و در زمان فتح ایران ابوموسی اشعری یکی از فرماندههای اسلام به شهر جندی شاپور حمله کرد اما بدون خونریزی به دلیل اینکه مردم اعلام کردند که اسلام را خواهند پذیرفت وارد شهر شد و بر همین اساس جندی شاپور تخریب نشد و امروز بقایای جندی شاپور در نزدیکی دزفول موجود است.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل گفت: در دوران عباسی نیز هارونالرشید سردردی گرفت که هیچ پزشکی از جهان قادر به درمان آن نبود اما اساتید دانشگاه جندیشاپور آن را درمان کردند.
ولایتی گفت: موارد زیادی در تاریخ پزشکی وجود دارد که ابداع بسیاری از این طبها توسط مسلمانان انجام شده و ابن سینا بسیاری از بدن انسان را که برای غربیها مشخص نبوده را در کتاب پیکرشناسی تشریح کرده است بنابراین دانشمندان مسلمان در فیزیک، ستارهشناسی، شیمی و بسیار از موارد کارهای بسیار بزرگی دارند.
وی یادآور شد: ما هیچ تاثیری از طب چینی در طب اسلامی نداریم و بیشترین تاثیر از ایران، هند، یونان و بین النهرین است.
ارسال نظر