به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی سی .اسپن،تونر در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:سناتور روبیو در جلسه پرسش و پاسخ کمیته روابط خارجی سنا گفته که اگر شرکت های آمریکایی بخواهند در ایران فعالیت کنند در صورت بازگشت تحریمها، خود را در خطر خواهند انداخت،نظر شما درباره این اظهارات چیست و آیا شما به شرکت های آمریکایی در این رابطه هشدار داده اید،گفت:من از اینکه ما چه کارهایی در رابطه با شرکت هایی که علاقمند به تجارت با عراق (ایران) هستند انجام داده باشیم ،آگاه نیستم.

بدیهی است که ما راهی طولانی را برای پیمودن در رابطه با تجارت با ایران در پیش داریم.حتی این موضوع برای ایران و برای عمل به تعهداتش بر اساس طرح اقدام مشترک وجود دارد. معتقدم که ما هنوز با این موضوع فاصله داریم.

تونر در این بخش از اظهاراتش گاف داد و از کلمه عراق به جای ایران استفاده کرد.

تونر در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:جان کری وزیر خارجه در شورای روابط خارجی گفت که ظریف وزیر خارجه ایران این هفته در امارات با مقامات اماراتی دیداری داشته است،نظر شما چیست،گفت:ایران از توانایی لازم برای داشتن روابط با کشورهای منطقه ای و همسایه خود برخوردار است.

من نمی دانم که این دیدار درباره چه بوده است و نمی توانم اظهار نظری درباره آن داشته باشم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:جان کری امروز صبح اعلام کرد که از هر فرصتی برای مطرح کردن موضوع آمریکایی های بازداشتی در ایران استفاده می کند آیا وزارت خارجه موضوع امیر حکمتی و انجام آزمایش پرشکی از وی را مطرح کرده است،گفت:بله موضوع همه آنها را مطرح کرده است.

البته من باید این موضوع را بررسی کنم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دیدار آتی جان کری وزیر خارجه آمریکا با سرگئی لاوورف وزیر خارجه روسیه در دوحه گفت:من جزئیاتی در این رابطه برای ارائه به شما در اختیار ندارم.

وی به طور منظم و مستمر دیدارهایی با لاوروف وزیر خارجه روسیه داشته است و آنها درباره مسائل گوناگون از جمله ایران و سوریه با هم گفتگو می کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:آیا در توافق شما با ترکیه برای استفاده از پایگاه اینجرلیک ذکر شده است که بر ضد مواضع کردهای سوری حملاتی صورت نگیرد، زیرا این نگرانی وجود دارد که ترکیه به مواضع آنها حمله کند،گفت: این بخشی از تلاشهای ما برای مبارزه با داعش(گروه تکفیری صهیونیستی)است و هر جایی را که این گروه در آنجا باشد، در برمیگیرد.

تونر در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا این توافق سبب تغییرات میدانی در سوریه می شود،گفت:ما همیشه امیدواریم که شاهد تغییر در وضعیت میدانی در سوریه باشیم زیرا تاکنون با درگیریهای وحشتناکی که در این کشور شاهد آن هستیم شاهد کشته شدن صدها هزار نفر بوده ایم.

ما خواهان مشاهده انتقال سیاسی که اسد را شامل نشود، هستیم.ما خواهان آن هستیم که مخالفان میانه دولت سوریه گردهم آیند و جریانی سیاسی از آن حاصل شود که به راه حلی سیاسی در این کشور منجر شود و شاهد یک سوریه دمکراتیک تر باشیم و ما خواهان نابودی داعش(گروه تکفیری صهیونیستی) در عراق و سوریه هستیم.

این بخشی از تلاشهای مداوم ما است و امیدواریم که پیشرفت هایی حاصل شود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید دو گروه مخالف دولت سوریه بر سر نقشه راه برای دوران پس از اسد به توافق رسیده اند،نظر شما چیست،گفت:توافق امروز بین دو گروه ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و مخالف سوریه و هیئت هماهنگی ملی برای تغییر دموکراتیک را تحسین می کنیم و این نشان می دهد که گروههای مخالف دولت سوریه می تواند با هم متحد شوند و در جهت دوران انتقال سیاسی در سوریه حرکت کنند.

بدیهی است که این گامی مثبت و در راستای معاهده ژنو است و ما به حمایت خود از گروههای مخالف میانه رو دولت سوریه و تلاشهای آنها برای پایان درگیریها در این کشور و رسیدن به انتقال سیاسی در این کشور ادامه می دهیم.

تونر در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا از پایگاه اینجرلیک تنها برای حمله به مواضع داعش (گروه تکفیری صهیونیستی) در سوریه استفاده می شود و یا اینکه از آن برای حمله به مواضع این گروه در عراق هم استفاده می شود،گفت:من شما را برای کسب جزئیات بیشتر به وزارت دفاع ارجاع می دهم.

من نمی توانم درباره جزئیات صحبت کنم.

این سخنگو درباره سفر اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا به عراق گفت:وزیر دفاع اخیرا به عراق سفری داشت.

او دیدارهایی با مقامات نظامی و سیاسی عراق و همچنین برخی سران قبایل داشت.

او اظهاراتی درباره میزان پیشرفت ها برای مقابله با داعش (گروه تکفیری صهیونیستی) داشت.

برای کسب جزئیات بیشتر دیدارهای وی شما را به وزارت دفاع رجوع می دهم.ما به رایزنی های خود با دولت عراق در رابطه با این مبارزه ادامه میدهیم.

این نبرد آنهاست.

نیروهای امنیتی عراق در تعامل با نیروهای داوطلب در این مبارزه هم سنی و هم شیعه و تحت کنترل و فرماندهی دولت عراق حضور دارند.ما ازاین موضوع حمایت می کنیم.