به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیمامنندز درباره واکنش خود در خصوص توافق به دست آمده گفت پیش از همه، می بایست در ابتدا کلیت این توافق را ببینم و چشم به تعهد کورکر در خصوص بررسی دقیق و موشکافانه این توافق در کمیته روابط خارجی سنا هستم. با این حال، برخی از مسائل هستند که در این میان باید بگویم که از دست داده ایم، اول اینکه اصولا ما به برنامه اتمی ایران مشروعیت داده ایم و گفته ایم که آنان می توانند در آستانه آستانه هسته ای شدن باشند.

وی ادامه داد دوم اینکه ما به زیرساخت های هسته ای ایران پایان نداده ایم و در برخی از موارد، آنها این زیرساخت ها را حفظ کرده اند. همچنین من نگرانی جدی درباره گذر از برخی از خطوط قرمز هایمان دارم. من در جایی از این توافق چیزی از بازرسی ها نشنیده ام، که البته با توجه به بیست سال سابقه ایران در فربیکاری دنیا و ایجاد تاسیسات غنی سازی، بسیار اهمیت دارد. در نهایت، وقتی تحریم های تسلیحاتی برای کشوری برمی دارید که عمده ترین حامی تروریسم در دنیاست و منطقه را، از یمن و لبنان گرفته تا سوریه و عراق بی ثبات می کند، و بعد از آن نیز صد تا صد و پنجاه میلیارد دلار گشایش اقتصادی به آنان داده می شود (اموال آنان آزاد می شود)، احتمال بهبود فناوری موشکی و تسلیحات متعارف آنان به سود منافع ملی آمریکا نیست. باید ببینیم دولت چگونه می خواهد به این سوال ها پاسخ بدهد. 

وی درباره اظهارات کری که مذاکره را تنها راه برای رسیدن به هدف های آمریکا در رابطه با برنامه اتمی ایران دانسته بود گفت البته ما این موضوع را که آیا برچیده شدن بخش هایی از برنامه غیر قانونی تسلیحات اتمی ایران میسر است یا نه، محک نزدیم. برای من بسیار دور از انتظار است که قدرت های جهانی در یک سوی میز در برابر ایرانی بنشینند که به شدت از تحریم هایی که من نیز در نگارش آن کمک کرده بودم، آسیب دیده است، با کاهش بهای نفت روبروست و نتوانند این کشور را قانع کنند برخی از زیرساخت های خود را برچیند. من نمیدانم که این دنیایی فانتزی است یا نه؛ آیا شدنی نیست که همه دنیا در یک سو و ایران در سوی دیگر که با چالش اقتصادی روبروست، نتوانند در خصوص برچیده شدن زیرساخت های هسته ای ایران، بهتر از این عمل کنند. 

منندز گفت در نهایت، چالش موجود این است که ده تا دوازده سال بعد، آیا ایران راهی برای برنامه کامل و صنعتی هسته ای و احتمال فرار به سوی ساخت سلاح خواهد داشت؟ اگر اینچنین باشد، همه کاری که انجام داده اید، تاخیر در موضوع جاه طلبی های هسته ای ایران است، تاخیری که باعث شده است ایران از نظر اقتصادی قوی تر و در منطقه قدرتمندتر شود، این بسیار چالش ساز است. 

سناتور دمکرات آمریکا گفت من در کنار کورکر، تحریم های ایران را تدوین کردم. برخی از اعضای دولت به کمیته (روابط خارجی) مراجعه می کردند و می گفتند اگر این تحریم ها را دنبال کنید، احتمال می رود ائتلاف جهانی در هم شکند. در نهایت، این تحریم ها با نود و نه رای موافق و بدون رای مخالف در سنا و مجلس نمایندگان تصویب شد. حال دولت از اینکه این تحریم ها ایران را به میز گفتگوها کشانده است، استقبال می کند. 

وی ادامه داد اینکه اگر این توافق به دست نمی آمد، تنها گزینه موجود جنگ بود، گزینه غلطی است. ایران اقتصادی یک تریلیون دلاری دارد؛ ما اقتصادی هفده تریلیونی داریم. اگر قرار باشد کسی بخواهد بین ورود به این بازارها مختار باشد، کدام بازار را انتخاب می کند؟

منندز افزود هنوز اینکه گفته شود کسی کاملا موافق یا کاملا مخالف این توافق است، کار اشتباهی است. باید این توافق بررسی شود ولی برای من جای سوال اینجاست که چگونه توافق می تواند تامین کننده امنیت ملی ما و متحدانمان در منطقه و متحد اصلی ما یعنی اسرائیل باشد.

سناتور آمریکایی درباره اینکه چرا شهروندان آمریکایی (که مجری فاکس نیوز و منندز از آنها به عنوان گروگان های آمریکایی یاد کردند) بخشی از این توافق نبودند گفت اگر ایرانیان به دنبال برداشته شدن تحریم تسلیحاتی بودند که بخشی از توافق نبود، من نیز (اگر جای مذاکره کنندگان آمریکایی بودم)، مساله گروگان ها را مطرح می کردم. به من بارها این را گفته اند که در حاشیه مذاکرات، موضوع گروگان ها نیز طرح شده است ولی نمی دانم این موضوع چگونه صورت گرفته است و چرا هیچکدام از این افراد به کشور بازنگشته اند.