ایران آماده پذیرش مجروحان یمنی
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن گفت: ایران آماده پذیرش مجروحان یمنی به داخل کشور است.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، احمدیمقدم مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن در نشست خبری به تشریح برنامههای این ستاد پرداخت و در سخنانی گفت: در 108 روز تجاوز آل سعود به مردم یمن ما شاهد خسارات زیادی به مردم این کشور هستیم.
وی افزود: در این مدت مردم یمن بیش از 3500 شهید تقدیم کردهاند که نیمی از این تعداد را زنان و کودکان تشکیل میدهند، 15 هزار مجروح و یک میلیون آواره و نیز 12 میلیون نفر از مردم این کشور که با مشکل غذا مواجهاند از خسارات ناشی از این جنگ در یمن است.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن با بیان اینکه آل سعود و همپیمانانش تا امروز 167 بیمارستان و واحد درمانی را در یمن مورد هدف حملات خود قرار دادهاند گفت: در این مدت 305 مدرسه و مرکز آموزشی، 100 خودرو حمل و نقل سوخت و حمل مواد غذایی، 170 کارخانه دولتی و بخش خصوصی و نیز 323 پمپ بنزین و گاز و جایگاههای سوخترسانی مورد هدف متجاوزان در یمن قرار گرفته است.
وی در همین زمینه تصریح کرد: تخریب 508 واحد مسکونی، هزار و 482 مسجد از جمله اهدافی است که تقریبا روزانه مورد هدف حملات متجاوزان در یمن قرار میگیرد.
احمدیمقدم با تاکید بر اینکه این آمار به جز حملات آل سعود و همپیمانانش در مناطق مرزی از طریق عملیاتهای توپخانهای و ناوها و رزمناوها است گفت: عمده خسارات در یمن خساراتی است که از طریق حملات هوایی انجام میشود. سوالی که اینجا مطرح میشود این است که این عملیات چقدر علیه اقدامات نظامی بوده است؟ در این جنگ عمدتا متجاوزان زیرساختها را هدف قرار دادهاند به طوریکه هدفشان ناراضی کردن مردم و نیز مردم را در برابر انقلابیون و انصارالله قرار دادن، است.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن با بیان اینکه متجاوزان از طریق محاصره هوایی، دریایی و زمینی اهداف خودشان را تکمیل کردهاند گفت: امروز سازمان ملل که از ابتدا به نوعی تلاش میکرد مشکلات یمن را انکار کند حتی صدای آن نیز درآمده و اعلام میکند که حدود 12 میلیون یمنی امروز از گرسنگی رنج میبرند.
وی کمبود دارو و درمان را یک موضوع عمومی در یمن دانست و تصریح کرد: حتی شرایط امروز در یمن بهگونهای است که واکسیناسیون نیز در حال توقف است.
احمدیمقدم با اشاره به شرایط جوی کشور یمن گفت: کشور یمن عمدتا گرمسیر است و منابع نیروگاهی و انرژی مناسبی نیز ندارد اما شرایط دشوار باعث شده که امکان استفاده از همین مقدار منابع محدود نیز غیرممکن باشد.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن اظهار داشت: شرایط یمن بهگونهای است که بیمارستانها با مشکل برق و سوخت برای خدمات عادیشان روبرو هستند. حتی اجازه انتقال مجروحان به خارج از این کشور داده نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا آمادگیاش را برای پذیرش مجروحان جنگی و مداوای آنها در داخل کشورمان اعلام کرده است گفت: متاسفانه تا امروز امکان چنین چیزی فراهم نشده است.
احمدیمقدم در ادامه اظهار داشت: ستاد پشتیبانی مردمی یمن از همان روزهای اول جنگ در 3 حوزه امدادی، فرهنگی و اجتماعی، دیپلماسی عمومی و رسمی فعالیتش را آغاز کرده است.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن با اعلام اینکه اهداف جنگطلبان و متجاوزان به طور کامل در یمن شکست خورده و امروز فقط برای حفظ آبرو و یک دستاورد حداقلی این جنگ ادامه دارد تصریح کرد: امروز با توجه به شکست جنگطلبان در یمن آنها فقط از مردم این کشور انتقام میگیرند.
وی ادامه داد: امروز علیرغم محاصره دریایی، هوایی و بمباران و نیز تخریب اماکن و تاسیسات یمن و حمایت تروریستهای القاعده از جنگطلبان در این کشور و با توجه به اینکه نام این اقدامات را کمیته ملی مردمی نامگذاری کردهاند گفت: امروز شرایط بهگونهای است که واقعیت این کشور در شرایطی قرار دارد که آنها از گروههای تروریستی القاعده هستند و تنها به اهداف جنگطلبانهشان میاندیشند اما آنها با اهدافشان نرسیدند.
احمدیمقدم اضافه کرد: امروز مشکل بزرگ سعودی دفاع از سرزمین خودش است. گرچه نیروهای انصارالله تاکنون اراده ورود به داخل خاک سعودی را نداشته و فقط ضربات آنها را پاسخ داده است.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن تاکید کرد: امروز گروههای سیاسی داخلی یمن، انصارالله، انقلابیون و سایر گروهها به طریق تلاشها و فعالیتهای خودشان و حمایت مردم یمن، چهرهشان برای دنیا آشکارتر و شناختهتر شده تر شده و دولت غیرقانونی نیز پای متجاوزان را به کشورشان باز کرده است امروز بیآبروتر از گذشته است، به طوریکه شاهدیم در دو مرحله آتشبس اعلامی سعودیها ناقض آن بودهاند و اساسا آن را نقض کردهاند.
وی در ادامه به فعالیتهای ستاد مردمی یمن در حوزه امدادی اشاره کرد و گفت: در این حوزه ما تاکنون اقداماتی داشتهایم به طوریکه 4 هواپیما اعم از دو هواپیمای حامل مواد دارویی و دو هواپیمای حامل مواد غذایی اعزام کردهایم که هواپیماهای مواد دارویی در هر دو مرحله با تعرض هواپیماهای سعودی مواجه شد و به ایران برگشت.
احمدیمقدم گفت: همچنین ما دو مرحله هواپیما حامل مواد دارویی از طریق جیبوتی و سازمان WSD که انتقال دهنده مواد است به کشور یمن اعزام کردیم که در مسیر با کارشکنی سعودیها این هواپیما نیز برگشت اما هواپیمای دوم که حامل مواد غذایی بود به آنجا رسانده شد، البته کشتی نجات با 2 هزار و 500 تن مواد غذایی و دارویی نیز به جیبوتی رفت که در آنجا نیز ما شاهد ناهماهنگیهای سازمانهای بینالمللی برای انتقال این مواد بودیم.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن افزود: بخشی از مواد غذایی و دارویی کشتی نجات پس از دو ماه به داخل یمن منتقل شده اما بخش دیگر به بهانههای بهداشتی و نیز داشتن آرم جمهوری اسلامی ایران در حال تعویض کیسه است که پس از تغییر بستهبندی این مواد نیز به یمن ارسال میشود.
وی با بیان اینکه ایران آمادگی خود را برای اعزام دو پرواز کمکهای پزشکی توسط هلال احمر به یمن اعلام کرده است گفت: ما منتظر مجوز از طریق صلیب سرخ جهانی هستیم به طوریکه هر زمان مجوز صادر شود این مواد مورد نیاز نیز به یمن ارسال خواهد شد. البته فکر میکنم که در این هفته باید این اقدام صورت گرفته باشد.
احمدیمقدم تصریح کرد: ما تلاش میکنیم تا از طریق هلال احمر و جمعیتهای خیریه یمنی کمکهای مالی مردم را برای کمک به نیازمندان به این کشور ارسال کنیم اما با محاصره امکان رساندن مواد غذایی فراهم نیست.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن به تجهیز کشتی 10 هزار تنی مواد غذایی برای کمک به مردم یمن اشاره کرد و گفت: این کشتی برای اعزام به یمن آماده بود اما WSD از ما در نامهای کتبی و رسمی درخواست کرد که مبلغ 5 میلیون دلار برای انتقال از جیبوتی به بندر حدیده و توزیع آن در داخل یمن پرداخت کنیم. در حالیکه کل ارزش محموله کشتی حدود 6 میلیون دلار بود و ما آن را مقرون به صرفه ندانسته و از ارسال آن منصرف شدیم.
وی ادامه داد: هفته حمایت از مردم مظلوم یمن از روز قدس تا عید سعید فطر ادامه دارد که مردم میتوانند کمکهای مالی خود را از طریق جمعیتهای خیریه و نیز کمیته امداد، هلال احمر و ستاد مردمی پشتیبانی یمن و همینطور صندوقهایی که بسیج در مساجد برای جمعآوری این کمکها در نظر گرفته است آنها را به مردم یمن برساند.
احمدیمقدم ادامه داد: در این مدت 85 مجروحی که از گذشته و پیش از جنگ اخیر یمن در ایران بودهاند با همکاری کشور عمان به یمن منتقل شدهاند که این روند حدود 100 روز طول کشیده است.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن تصریح کرد: عربستان سعودی و کشورهای ائتلاف تاکنون مانع خروجی مجروحان به خارج از این کشور شدهاند. شرایط در این کشور بهگونهای است که نه تنها اجازه نمیدهند کمکهای پزشکی به یمن برسد بلکه اجازه انتقال مجروحان به بیرون را نیز نمیدهند.
وی در ادامه به اقدامات ستاد مردمی یمن در حوزه فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این حوزه مهمترین اقدامی که انجام دادیم این بود که در روزهای اول جنگ در یمن راهپیمایی همبستگی با مردم یمن در کل کشور از طریق سازمان تبلیغات اسلامی، رسانهها و ستاد برگزاری نمازهای جمعه سازماندهی شد.
احمدیمقدم ادامه داد: ما توانستیم با همکاری صدا و سیما و رسانهها برای اولین بار سکوت خبری یمن را در دنیا بشکنیم، البته کشتی نجات گرچه یک کشتی امدادی بود اما با ماموریت دیپلماسی رسانهای توانست فضای سکوت و بایکوت رسانهای جنگ یمن را بشکند.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین اقداماتی که ما در ستاد انجام دادیم این بود که از طریق مجموعه رسانههای داخلی، رسانههای همکار در بیرون و ان جی او هایی که در داخل و خارج وجود داشتند و نیز از طریق شبکههای موبایلی و فضای مجازی و نیز برگزاری کنفرانسها و راهپیماییها یمن را از سکوت خبری خارج کنیم. به طوریکه امروز شاهدیم که اغلب کشورهای بزرگ خواهان ملاقات با نمایندگان انقلابی مردم یمن و انصارالله برای آینده این کشور هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانس به فعالیتهای این ستاد در حوزه دیپلماسی عمومی و رسانهای اشاره کرد و گفت: در این حوزه وزارت خارجه با همکاری کامل با این ستاد فعالیتهای خوبی در جهت شکستن ائتلاف علیه یمن و مردم این کشور انجام داده که موثر و موفق بوده است.
احمدیمقدم با بیان اینکه امروز از ائتلاف علیه یمن پوستهای بیشتر باقی نمانده است، گفت: امروز دیگر چیزی از ائتلاف علیه مردم یمن وجود ندارد و شرایط بهگونهای است که اغلب همپیمانان عذرخواهی و یا معاذیری را مطرح کردهاند و یا خودشان را کنار کشیدهاند و میتوان گفت که امروز سعودیها تقریبا در یک میدان شبه تنها قرار دارند.
مسئول ستاد پشتیبانی مردمی یمن با تاکید بر اینکه امروز شرایط یمن به گونهای است که نمیتوان کمکهای عینی از قبیل سوخت و مواد غذایی و دارویی را به این کشور رساند گفت: از مردم درخواست میکنیم که کمکهایشان در حوزه مالی و نقدی باشد زیرا انتقال آنها به داخل یمن امکانپذیرتر است.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت ریاست بر جنبش غیرمتعهدها برای موضوع یمن و حل این بحران استفاده خواهد کرد گفت: تشکیل هر جلسهای به مذاکرات نیاز دارد و باید توافقات در دستور جلسه وجود داشته باشد به طوریکه اگر توافق وجود نداشته باشد این کار شدنی نیست اما اطلاع داریم که وزارت خارجه تلاش خودش را برای استفاده از همه ظرفیتها برای رایزنی با اعضای جنبش غیرمتعهدها چه به صورت دوجانبه و چه چند جانبه به کار بسته و تاکنون اقداماتی انجام شده است.
احمدیمقدم در پایان در پاسخ به سوال خبرگاری که پرسید که آیا موضوع یمن در مذاکرات هستهای ایران با 1+5 مطرح میشود یا خیر خاطر نشان کرد: بنده از این موضوع اطلاعی ندارم اما طبیعتا ایران اعلام کرده که در مذاکرات هستهای جز پرونده هستهای مورد بحث نیست و طبیعتا با توجه به مواضع آشکار و قاطع رهبر انقلاب اسلامی، طرح چنین مسائلی بعید است و حتی اگر مطرح هم شود طبیعی است که ایران اعتنایی به آن نخواهد کرد.
ارسال نظر