پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مجید تخت روانچی گفت: متاسفانه این روش آمریکا و کشورهای غربی است که در دقیقه 90 و هنگام رسیدن به توافق و مکتوب کردن آن، برخی از مسایل توافق شده و پذیرفته شده را  تغییر می دهند.

مجید تخت روانچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای و معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: اگر ما به یک توافق خوب نرسیم، خودمان را اسیر زمان نمی‌کنیم. یعنی برای ما مهم این است که محتوای توافق چه باشد. 

وی افزود: در صورت توافق بین ایران و کشورهای 1+5 دارای آثار بلندمدتی برای کشورمان خواهد بود و ما نمی‌توانیم تحت فشار زمان، تصمیماتی اساسی بگیریم. بنابراین برای ما محتوا مهم است اینکه چه موقعی این تمام می‌شود، موضوعی ثانویه است.

وی اضافه کرد: از دید بعضی از کشورهایی که ما با آنها مذاکره می‌کنیم، شاید به صورت رسمی یا غیررسمی، برای آنها ضرب‌الاجلی وجود داشته باشد، ولی ما چنین ضرب الاجلی را قبول نداشته و نداریم. 

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با اشاره به تاثیر توافق خوب بر منطقه و مسایل داخلی گفت: اگر توافق شود، به نفع ما خواهد بود، به نفع منطقه خواهد بود و به نفع شش کشوری که با ما مذاکره می کنند.

تخت روانچی افزود: یک توافق برای آنکه پایدار باشد، باید توافق خوبی باشد. اما در عین حال، توافق هم نشود، دنیا به سر نمی رسد. 

وی اضافه کرد: دولت آقای روحانی تلاش می کند از اتکا به نفت در اقتصاد فاصله بگیرد تا بتواند اقتصاد کشور را نجات دهد.

وی ادامه داد: امیدواریم طی سال های آینده این وابستگی را به صفر برسانیم. می دانیم که این کار بسیار دشواری خواهد بود. هیچ کس نمی تواند انکار کند که نداشتن ارز خارجی، دشوار است. اما فکر می کنم بهتر است که توافقی خوب داشته باشیم، در غیر این صورت به خودمان اتکا کنیم.

 روانچی1

معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه درخصوص اینکه به چه مقدار کشورهای مقابل ایران، رفع تحریم ها را پذیرفته اند گفت: بارها به آنها گفته ‌ایم که این تحریم‌ه ا ظالمانه است، از نظر حقوقی بی ‌پایه است و بر همه این‌ها تاکید کرده‌ایم. این مسایل آن‌قدر تکرار شده که برای خود آنها هم روشن است موضع ما چیست. 

وی افزود: خودشان هم می ‌دانند که واقعا برای اینکه حسن نیت‌ شان را نشان دهند و بتوانند ثابت کنند که می ‌خواهند با مردم ایران جور دیگری رفتار کنند، واقعا باید تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی را کنار بگذارند. 

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان درخصوص تصوصیب قطعنامه سازمان ملل جهت لغو تحریم ها گفت: از نظر اکثریت اعضای شورای امنیت یعنی کسانی که الان داریم با آنها مذاکره می‌کنیم، بعد از توافق به فاصله کوتاهی شورای امنیت باید آن‌ را تصویب کند.

تخت روانچی افزود: یعنی قطع ‌نامه‌ای می‌آید و قطع‌ نامه گذشته را لغو می‌کند و «برجام» را تایید می‌کند یعنی درحقیقت «برجام»، مصوبه شورای امنیت می‌شود. 

وی اضافه کرد: باید در فاصله کوتاهی بعد از توافق، شورای امنیت تشکیل جلسه دهد و به این مسئله رسیدگی کند و این کار را مصوب کند. 

وی خبر داد که، خود آمریکایی‌ها هنوز به ‌صورت قطعی نظرشان را در این زمینه نداده‌ اند، ولی یکی از مباحثی است که الان داریم روی آن بحث می‌کنیم. 

تخت روانچی افزود: به نظر من این نظر اکثریت کشورهایی است که داریم با آنها مذاکره می‌کنیم؛ یعنی ایران و بقیه کشورها. اگر به توافق برسیم این نظر غالب خواهد بود که در ابتدای کار شورای امنیت توافق را تصویب خواهد کرد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در مورد برداشتن گام به گام تحریم ها گفت: ما از ابتدا تأکید داشتیم ابتدا اقدامی انجام نمی‌دهیم؛ بدون اینکه شما کاری بکنید. ما این موضوع را از ابتدا برای آنها روشن کردیم که درست است که جنس کار ما با جنس کار شما متفاوت است، ولی این‌طور نیست که ما یک کاری را شروع کنیم و شما دست روی دست بگذارید و بنشینید و بعد که کار ما تمام شد، بخواهید تصمیم بگیرید که چه کاری کنیم؟

وی افزود: اصل هم‌ زمانی و اصل متناظر بودن اقدامات، موضوعی است که الان جا افتاده است. ما در عین پیچیدگی کاری که با آن روبه‌رو هستیم،

معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه خاطرنشان ساخت: ما تلاش خودمان را می‌کنیم که به توافق خوب برسیم. اگر برسیم که چه بهتر. اگر نرسیم، واقعا تلاش خودمان را کرده‌ایم و خیلی اتفاق خاصی هم نمی‌افتد. 

تخت روانچی افزود: ما دنبال این هستیم که در چارچوب تعیین‌شده این کار را انجام دهیم و ان‌شاء‌الله امیدوارم که موفق شویم.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان درخصوص بحث بازرسی ها که پیش از این مطرح شده بود و پذیرش تکل الحاقی گفت: به هیچ کس اجازه نمی دهیم وارد مجتمع های نظامی ما شود، چراکه پروتکل الحاقی به این معنی نیست که بازرسان هرکجا خواستند را بازدید کرده و دست بازی داشته باشند تا هرکاری خواستند انجام دهند یا با هرکس خواستند صحبت کنند. 

وی افزود: پروتکل الحاقی یعنی دسترسی به نواحی مشخصی که مدرکی دال بر وجود خطای ادعایی وجود داشته باشد و اسناد مربوط به آن هم باید به اعضا ارایه شود.

تخت روانچی اضافه کرد: این در مورد موارد خاص است، نه هر موردی. به عنوان نمونه، فکر نمی کنم ایالات متحده چنین اجازه ای دهد. این حساسیت صرفا مختص ایران نیست، بلکه هیچ کشوری تاسیسات نظامی خود را باز نمی کند و ایران هم از این امر مستثنا نیست.