به گزارش پارس، روزنامه هافینگتون پست در تحلیلی به دلایل شکست ائتلاف ضد داعش در مقابله با تکفیری ها پرداخت و اعلام کرد این موضوع احتمال دارد به یک معمای واقعی تبدیل شود.

این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود به قلم سارا طالب نوشت: اعضای این ائتلاف بین المللی که آمریکا آن را با هدف مقابله با حمله تکفیری های دولت اسلامی تشکیل داد روز سه شنبه در پاریس ‌به منظور تجدید نظر در راهبرد خود در برابر دولت اسلامی گرد هم آیند.
این نشست با ریاست مشترک لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه و حیدر العبادی نخست وزیر عراق برگزار می شود. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به علت شکستگی پا غایب است و به صورت تلفنی این نشست را پیگیری می کند.
این گروه تروریستی در هفته های اخیر به پیروزی هایی رسیده است. تکفیری ها به رغم شکست اوایل آوریل در تکریت در چند جبهه حضور دارند و نشان داده اند که تضعیف نشده اند. تصرف الرمادی در عراق، تحت کنترل در آوردن تدمر در سوریه و همچنین اشغال آخرین گذرگاه مرزی بین دو کشور که تحت کنترل سوریه بود تایید کننده این واقعیت است.
این شکست ها عملکرد ائتلاف بین المللی را زیر سئوال برده و نشان دهنده پیچیدگی مقابله با تکفیری های داعش است. 
حیدر العبادی نخست وزیر عراق قبل از این نشست از شکست جامعه بین المللی سخن گفت و از حمایت ناکافی از کشورش انتقاد کرد: «این شکستی برای جامعه بین المللی است. درباره حمایت از عراق حرف های زیادی گفته شد اما در عمل اقدام خاصی صورت نگرفت .» 

-گروهی نا همگرا تا ائتلافی متحد:
به گفته میریام بن رعد Myriam Benraad پژوهشگر مسائل عراق در مرکز تحقیقات بین المللی و علوم سیاسی، نخستین دلیل شکست ائتلاف بین المللی به ماهیت این گروه بر می گردد.
بن رعد که دو کتاب درباره عراق با عناوین «عراق، انتقام تاریخ از اشغال خارجی تا دولت اسلامی» و «عراق از بابل تا دولت اسلامی» نوشته است با اشاره به اینکه «عملکرد موثر در عراق باید محور اصلی این نشست باشد» گفت: «ائتلاف بین المللی امروز به گروهی نا همگرا از کشورها با جاه طلبی های راهبردی تشکیل شده است که گاهی درباره اساس شکل گیری آن اختلاف نظر دارند.»
ونسان دسپورت Vincent Desportes در پاسخ به سئوال روزنامه فرانسوی لو فیگارو این دیدگاه را تایید کرد و گفت: «آمریکا و متحدانش امروز با ابزارهای نظامی هر چند قدرتمند خود نمی توانند داعش را شکست دهند. چون این ائتلاف از داشتن یک راهبرد و دیدگاه محروم است.»
انتقاد دیگر از ائتلاف بین المللی جدا کردن پرونده عراق با پرونده سوریه است. هر چند رومن نادال سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه به بررسی موضوع «سوریه»‌ اشاره اما اعلام کرد «عراق محور اصلی این نشست را تشکیل می دهد.» برخی ناظران این شیوه را سازنده نمی دانند.
نیکلا هنن Nicolas Hénin خبرنگار فرانسوی که زمانی در سوریه گروگان بود در مطلبی در روزنامه لو موند نوشت:‌ «چرا با سر سختی تلاش می شود موضوع سوریه را از عراق جدا کنند؟ دولت اسلامی در این دو کشور شکل گرفت. ریشه شکل گیری آن به حمله آمریکا به عراق و به منحرف شدن انقلاب سوریه بر می گردد. بدون تردید بین دو کشور تفاوت هایی وجود دارد اما باید راهبردی جامع درباره دو کشور به کار برده شود.» 

- مسئله مداخله زمینی:
ائتلاف بین المللی که تابستان 2014 تشکیل شد جنگ علیه دولت اسلامی را با حملات هوایی (‌4000 حمله در 10 ماه بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه) شروع کرد. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا که نیروهای آمریکایی را از عراق به عنوان یکی از تعهدات خود خارج کرد هر نوع مداخله زمینی را رد کرده است. اوباما درباره مداخله زمینی در شهر کردنشین کوبانی نیز مخالفت کرده بود. در کوبانی پیشمرگه ها (جنگجویان کرد) با پشتیبانی حملات هوایی با تکفیری ها جنگیدند.
مسئله این است که ائتلاف نمی تواند روی حملات زمینی حساب باز کند. در سوریه درگیری با نیروهای رژیم بشار اسد غیر قابل تصور است. در عراق نیز ارتش به گفته میریام بن رعد فقط موشک های «میراژ» را در اختیار دارد. 
ارتش عراق بعد از انحلال در پی حمله سال 2003 آمریکا هرگز نتوانسته است در ساختار خود تجدید نظر کند. 
سربازان عراقی بارها از جمله در الرمادی از مقابله با داعش خودداری کردند و این موضع دولت عراق را با انتقادهای شدید به ویژه از سوی آمریکا رو به رو کرد.
میریام بن رعد اعلام کرد «ارتش عراق یک نهاد نوپایی است که هرگز نتوانسته است خود را به لحاظ نظامی ثابت کند. پیروزی هایی که دولت عراق در برابر تکفیری ها به دست آورد اغلب به حضور شبه نظامیان شیعه تحت حمایت ایران، یگان های بسیج مردمی در این درگیری ها مربوط می شود.» 

- بعد فرقه ای اجتناب ناپذیر:
درگیری شبه نظامیان شیعه مانند قبایل سنی نشان دهنده بعد فرقه ای اجتناب ناپذیر این مناقشه است. میریام بن رعد معتقد است «ائتلاف باید به مسئله ایران بپردازد. شبه نظامیان شیعه عراق که مورد حمایت ایران هستند در واقع نخستین نیروهایی هستند که با دولت اسلامی می جنگند. این واقعیتی است که ائتلاف آن را به رسمیت نمی شناسد.»
به گفته وی، «ائتلاف همچنین باید موضع خود را درباره مسلح کردن قبایل سنی علیه دولت اسلامی مشخص کند. این موضوع از چند ماه قبل در دستور کار مذکرات قرار دارد .»
جان آلن، ژنرال سابق ارتش آمریکا که به عنوان هماهنگ کننده راهبرد و عملیات ضد تکفیری ها منصوب شده است با این موضوع موافق است. اما قبایل سنی از این موضوع شاکی هستند که بغداد هیچ سلاحی در اختیار آنها قرار نداده است. 
به گفته میریام بن رعد، کنفرانس پاریس که «بر ضرورت راه حل سیاسی پایدار» تاکید خواهد کرد اعمال فشار به دولت عراق را نیز مد نظر قرار می دهد تا در درگیری با دولت اسلامی به سنی ها جایگاه بیشتری بدهد. 
این پژوهشگر با اشاره به اینکه «راهبرد غرب گروگان اختلافات عراقی ها است و خود این راهبرد در دامن زدن به آن سهیم است. از این رو دیدگاه غرب هزینه اشتباهات گذشته خود را پرداخت می کند» اعلام کرد «نباید فراموش کرد این آمریکایی ها بودند که به تنش فرقه ای دامن زدند.»
وی افزود: «حل این مشکل امروز از توان آمریکایی ها خارج است. آنها فکر می کردند هرج و مرج حاکم بر عراق بعد از حمله سال 2003 قابل کنترل است یا به عبارت دیگر اوضاع دیگر این شکلی نیست.»