به گزارش پارس به نقل از تابناک، در این اجلاس آخرین تحولات منطقه و فعالیت گروه‌های تروریستی و تکفیری و همچنین تحولات یمن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.


شرکت کنندگان ضمن ابراز نگرانی از مخدوش شدن چهره رحمانی اسلام در نتیجه فعالیت‌های گروه‌های تروریستی، تکفیری و افراطی و نیز تاکید بر اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد مبارزه با تروریسم، عزم جدی سه کشور در همکاری با یکدیگر برای مبارزه با افراط و خشونت را مورد اشاره قرار داده و گفتگو را بهترین راه برای حل مشکلات چه در داخل کشور‌ها و چه در منطقه دانستند.

معاونین وزرای خارجه سه کشور با اشاره به نقش تخریبی رژیم صهیونیستی در ایجاد تشنج در منطقه، از جامعه جهانی خواستند با درک درست از شرایط منطقه، رویکردی جامع، مکمل و موثر برای مقابله با تروریسم تکفیری اتخاذ نماید.

همچنین طرف‌ها بر راه حل سوری-سوری و لزوم استمرار گفتگوهای ملی تا زمان یافتن راه حل ملی برای بحران این کشور تاکید کرده و از مبارزه دولت و ملت عراق علیه تروریسم نیز قاطعانه حمایت کردند.

سه طرف ضمن مخالفت با طائفه‌گری و فرقه گرائی و ضرورت انسجام همه گروه‌ها و طوائف بر نقش مهم و موثر علما در توقف خشونت‌ها و افراط گرائی‌ها تاکید کردند.

شرکت کنندگان ضمن استقبال از توقف حملات علیه یمن و برقراری آتش بس، خواهان برداشتن گام‌های بعدی شامل ارسال کمک‌های انساندوستانه به این کشور و ازسرگیری گفتگوهای ملی میان همه طرف‌ها در یمن شدند.

همچنین سه طرف با امعان نظر به تخریب گسترده آثار تاریخی و فرهنگی سوریه و عراق توسط گروه‌های تروریستی، خواهان اتخاذ تدابیر لازم و بازدارنده برای حفظ میراث فرهنگی در کشورهای یاد شده گردیدند و همچنین جنایات داعش، جبهه النصره و سایر گروه‌های تروریستی علیه مردم منطقه خصوصاً سوریه و عراق را مصداق جنایت علیه بشریت دانسته و خواستار پیگیری آن‌ها از سوی مجامع بین المللی شدند.

در پایان این اجلاس، طرف‌ها ضمن سازنده خواندن این گفتگو‌ها بر ضرورت ادامه رایزنی‌های سه کشور پیرامون تحولات منطقه و انجام هماهنگی‌های بیشتر تاکید و ضمن استقبال از مشارکت همه کشورهای دوست و علاقمند به ایفای نقش موثر برای حل بحران‌های منطقه‌ای در نشست‌های آتی، موافقت نمودند اجلاس بعدی معاونین در کوتاه‌ترین زمان ممکن در سوریه تشکیل شود.

همچنین طرف‌ها پیشنهاد نمودند نشست بعدی وزرای خارجه در اولین فرصت ممکن برگزار گردد.