صالحی: رآکتور اراک آب سنگین باقی میماند
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص مذاکرات هستهای گفت: بدون تردید هدف نهایی تمام دستاندرکاران مذاکرات هستهای حراست از مصالح نظام و صیانت از منافع ملی است و با توجه به اینکه از نزدیک شاهد فعالیت شبانهروزی دوستان هستم، میتوانم شهادت بدهم که همه آنها برای رفع تحریمها و فشارهای ظالمانه تلاش میکنند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص رآکتور اراک گفت: بر اساس تدابیر اتخاذ شده، این رآکتور با اعمال برخی تغییرات در قلب رآکتور، نوع سوخت و اعمال بازطراحی با هدف کاهش میزان پلوتونیوم قابل استحصال، همچنان آب سنگین میماند.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص مذاکرات هستهای گفت: بدون تردید هدف نهایی تمام دستاندرکاران مذاکرات هستهای حراست از مصالح نظام و صیانت از منافع ملی است و با توجه به اینکه از نزدیک شاهد فعالیت شبانهروزی دوستان هستم، میتوانم شهادت بدهم که همه آنها برای رفع تحریمها و فشارهای ظالمانه تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه هنوز جمعبندی نهایی در مورد تعهدات دو طرف صورت نگرفته است، افزود: در حال حاضر قالب دقیق و مدونی برای شمردن فهرست تعهداتمان ارائه نشده است، اما در مجموع طرف مقابل با بهانهجویی در پی تضعیف مؤلفههای تشکیل دهنده قدرت ملی ماست.
رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه همواره رفتار و عملکرد طرف مقابل را مورد راستیآزمایی قرار میدهیم، یادآور شد: چنانچه نظام احساس کند که طرف مقابل در پی پیمانشکنی و تخلف از تعهدات الزامآور است، ما نیز واکنش متناسب با آن را در دستور کار قرار میدهیم و طرف مقابل به خوبی میداند که نظام تصمیمات مقتضی را اقتضا خواهد کرد.
صالحی در خصوص پروژه رآکتور اراک نیز گفت: بر اساس تدابیر اتخاذ شده، رآکتور آب سنگین اراک با اعمال برخی تغییرات در قلب رآکتور، نوع سوخت و اعمال بازطراحی با هدف کاهش میزان پلوتونیوم قابل استحصال، همچنان آب سنگین باقی خواهد ماند و تغییر ماهیت و هویت نخواهد داد. نباید این نکته را فراموش کرد که موضع کشورهای غربی اصرار بر تعطیلی آن بود، اما اکنون سطح مباحث به مرحله پذیرش این دستاورد برجسته رسیده است.
وی با اشاره به اینکه هنوز توافق کامل و جامعی صورت نگرفته است، اظهار داشت: استراتژی بلندمدت ما دستیابی به اهداف کلانی است که مقام معظم رهبری ترسیم میکنند. اما دستیابی به اهداف کلان و بلندمدت نظام در حوزه فناوری هستهای منافی با اتخاذ تدابیر لازم جهت دفع هجمههای دشمن نیست. یکی از راهبردهای اصلی نظام گرفتار نیامدن در کمند جزیینگری است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سرنوشت تاسیسات فردو چه میشود؟ یادآور شد: ما مصمم هستیم تا بر اساس رهنمودها و تدابیر بزرگان نظام و برپایه نیازهای فنی سازمان انرژی اتمی از این سایت بهرهبرداری کنیم. اما اینکه در آینده چگونه این تصمیمات اجرایی میشود به عوامل و شرایط گوناگون از جمله چارچوب و قالب توافق با طرف مقابل بستگی دارد.
صالحی در خصوص حضورش در جمع تیم مذاکره کننده هستهای گفت: به منظور تبیین دقیقتر مباحث فنی و ایجاد سازوکار مناسب برای دستیابی به یک توافق خوب، تصمیم نظام بر این قرار گرفت که موضوعات فنی در سطح بالاتری مورد پیگیری قرار گیرد. با تبادل نظر صورت گرفته با مسئولان مذاکرات و اعلام آمادگی طرف مقابل برای حضور در مذاکرات در سطوح بالاتر، اینجانب نیز در جریان مذاکرات حضور یافتم.
وی ورود به مباحث فنی و سطوح بالاتر را راهگشا خواند که باعث رفع برخی ابهامات شده است و افزود: اینجانب قبلاً به موضوع رآکتور آب سنگین اراک و رفع ابهامات در این زمینه اشاره کردم. در موارد دیگر با همین رویکرد تلاش میکنیم تا نشان دهیم که راه حل و فصل بسیاری از مسائل توجه به جزئیات و دقایق امور فنی و محدود نشدن در قالب مباحث سیاسی است.
دگی با این توافق چی کاری می تواند انجام دهید بعد از چند سال به دستور این دولت پیچ و مهرهاشو هم تحویل خواهد داد