به گزارش پارس ، تسنیم به نقل از پایگاه المسله خبر داد، شیخ عبدالرحمن السند رئیس هیئت امر به معروف و نهی از منکر عربستان اعلام کرد که داعش و القاعده از بطن گروه اخوان المسلمین خارج شده‌اند.

و در حمله آشکار به اخوان المسلمین تأکید کرد: ما در شرایطی به سر می‌بریم که امت اسلامی شاهد فتنه‌ها و مصیبت‌هایی است که در نتیجه دعوت‌های گمراهان به وجود می‌آید. این دعوت‌ها ظاهر اسلامی دارد اما باطن آن سیاسی کاری و با هدف تجزیه امت اسلامی و از بین بردن وحدت کلمه آن است. برخی از جوانان بازیچه مغرضان و فتنه طلبان و گمراهان و گروه‌های انحرافی و تکفیری مانند داعش و القاعده که از بطن گروه‌هایی مانند اخوان المسلمین خارج شده‌اند قرار گرفته‌اند.

المسله نوشت: فعالان اینترنتی عصر روز شنبه گذشته این خبر را منتشر کردند، اما ببینیم واکنش اخوان المسلمین عراق به آن چگونه است.

معمولاً رسانه‌های سعودی گروه اخوان المسلمین را تروریسم معرفی می‌کنند اما اخوان المسلمین عراق همچنان موضع گیری نمی‌کنند و به‌دنبال برقراری روابط عالی با سعودی‌ها هستند.

پس از مدتها آرامش میان سعودی‌ها و اخوان المسلمین مجدداً سعودی این گروه را خطری اساسی برای مشروعیت خود می‌دانند. برخی از وابستگان اخوان المسلمین از جمله طارق الهاشمی که تحت تعقیب است به سعودی‌ها به‌سبب مرگ ملک عبدالله تسلیت گفتند. الهاشمی معاون حزب اسلامی عراق که در واقع پیشانی سیاسی گروه اخوان المسلمین در عراق است محسوب می‌شود.

وی از مدتها قبل در قبال هجمه رسانه‌ای و سیاسی رسانه‌های سعودی به اخوان المسلمین سکوت اختیار کرده است و حمایت و دفاعی از آنها نکرده است.

این رسانه عراقی می‌افزاید: سیاست سعودی‌ها در قبال اخوان المسلمین مصر با همتایان آنها در عربستان و عراق تفاوتی نمی‌کند. سعودی‌ها این گروه را با وجود اینکه سنی‌مذهب هستند تروریست می‌داند. در عراق در عرصه سیاسی حضور دارند هرچند که برخی از آنها دولت عراق را به طایفه‌گری متهم می‌کنند.

رسانه‌های سعودی در سپتامبر گذشته با حمله به اهل‌سنت عراق در شهر حدیثه در استان الانبار آنها را به خروج از اجماع سنی و اینکه منافع شخصی را بر منافع اهل‌سنت ترجیح می‌دهند متهم کردند.

یک نویسنده سعودی گفت: اصل و نسب عربی ساکنان حدیثه از گذشته قابل تردید بود و امروز ثابت شده است که آنها اصلاً عرب نیستند زیرا با عربستان درباره چگونگی رفتار با حکومت خود همانند دیگر برادران سنی خود در عراق عمل نمی‌کنند.

المسله بیان کرد: اطلاق تروریست به اخوان المسلمین بر حارث الضاری و فرزند وی که از رهبران اخوان المسلمین در عراق هستند نیز منطبق است به‌ویژه که این دو در سال ۲۰۱۰ از سوی اردن در فهرست تروریسم قرار داده شده‌اند. جمیل ابوبکر سخنگوی رسمی اخوان المسلمین اردن از این دو حمایت کرد و گفت: حارث الضاری و فرزند وی مثنی الضاری دو شخصیت اسلامی محترم هستند که نمی‌توان آنها را در امور تروریستی و اقدام علیه غیرنظامیان متهم کرد.

تحلیلگران بر این باورند که عدم‌واکنش حارث الضاری و طارق الهاشمی و به‌طور کلی اخوان المسلمین عراق به‌سبب پولهایی است که طی برهه گذشته از سعودی‌ها دریافت کرده‌اند و ریاض شرط کرده است که آنها رابطه خود را با اخوان المسلمین عربستان و مصر قطع کنند و فعالیت‌های سیاسی و میدانی خود را فقط به عراق معطوف کنند.

المسله در ادامه می‌افزاید: سیاست سعودی‌ها یافتن جای پایی میان اهل‌سنت عراق و دشمنی با کسانی است که دست دوستی به‌سوی دولت مرکزی عراق دراز کنند، در عین حال از همه کسانی که با داعش یا اخوان المسلمین همکاری می‌کنند ابراز بیزاری می‌کنند. سعودی‌ها به‌دنبال کسب دوستی رؤسای عشایر و گروه‌های سیاسی از طریق اعطای پول و خریدن آنها هستند. سعودی‌ها نگران افزایش قدرت اخوان المسلمین در عربستان که اسلام و ارزش‌های آن با تفکرات اخوان همسو است، هستند.