پشت پرده عفوپادشاهی در عربستان
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- پادشاه جدید عربستان در نخستین روزهای پس از رسیدن به قدرت، علاوه بر تغییر برخی مسؤولان امنیتی و اجرایی، دستور آزادی شماری از زندانیان را صادر کرد؛ دستوری که رسانههای این کشور از آن به عنوان "بزرگترین عفو در تاریخ عربستان" یاد میکنند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، روزنامههای سعودی با انتشار این خبر تأکید کردند که عفو زندانیان، همین هفته آغاز میشود.
تبلیغات گسترده این رسانهها درباره فرمان جدید "ملک سلمان" و نام بردن از آن به عنوان "بزرگترین عفو در تاریخ زندانهای عربستان" درحالی است که این حکم فقط شامل کسانی است که به دلایل مالی به زندان افتادهاند و یا طبق تشخیص قاضی جرم کوچکی مرتکب شدهاند.
بر اساس فرمان ملک سلمان، هرکسی که به دلیل داشتن بدهی زیر 500 هزار ریال (سعودی) به زندان افتاده است، آزاد می شود.
سرهنگ "ایوب النحیت" سخنگوی رسمی مدیرکل زندانهای عربستان به روزنامه سعودی "الاقتصادیه" گفت: بیش از 50 درصد از زندانیان، از این فرمان عفو استفاده می کنند.
این تبلیغات رسانهای در حالی است که طبق اذعان سازمانهای حقوقی داخل و خارج از عربستان، در این کشور بیش از 30 هزار نفر زندانی سیاسی هستند.
علاوه بر این، افرادی هستند که تحت عنوان "منسیون" (فراموش شدگان) سالها است عمر خود را در زندانهای عربستان بدون محاکمه سپری کردهاند و هنوز مشخص نیست که سرنوشت آنان چه خواهد شد.
در بین این زندانیان، که عفو به اصطلاح بزرگ پادشاه عربستان شامل آنان نخواهد شد؛ شخصیتهای شناخته شده و بزرگی مانند "آیت الله نمر باقر النمر" وجود دارند. این روحانی سرشناس و بارز عربستانی فقط به دلیل گفتن حقیقت و انتقاد از تبعیضها علیه شیعیان به زندان افتاده است. شیخ نمر در محاکمهای ناعادلانه به اعدام محکوم شده است.
"رائف بدوی" فعال عربستانی نیز فقط به دلیل نوشتن انتقادهایی از پلیس دینی "امر به معروف" در وبلاگ خود بازداشت و به تحمل 10 سال زندان و هزار ضربه شلاق محکوم شد.
ارسال نظر