به گزارش پارس به نقل از تسنیم: روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که مسئولان آمریکایی درپی مرگ شاه سعودی نگران بروز دوره ای از عدم یقین و قطعیت در روابط بین ریاض و واشنگتن هستند.


روزنامه وال استریت ژورنال در مطلبی نوشت: مسئولان آمریکایی نگران هستند که مرگ عبدالله بن عبدالعزیز شاه سعودی باعث بروز دوره جدیدی از عدم یقین و قطعیت در روابط بین ریاض و واشنگتن شود که اساسا پرتنش است.

این روزنامه نوشت: در کوتاه مدت، مرگ عبدالله بن عبدالعزیز ممکن است تنش و بحران در روابط را کاهش دهد بویژه که عربستان وارد مرحله ای از گذار و دوره انتقالی می‌شود و چه بسا عربستان در این دوره به طور گسترده احساس کند که بیشتر در معرض تهدیدهای خارجی قرار دارد و تلاش خواهد کرد تا به جهان نشان دهد که همچنان از حمایت آمریکا – که عربستان آن را همواره حامی اصلی خود می داند- برخوردار است.

به نوشته وال استریت ژونال، اما در بلند مدت، انتقال قدرت در عربستان سوالاتی را درباره چگونگی نگاه رهبران جدید به روابط با منطقه و به طول کلی با جهان ایجاد خواهد کرد.

این روزنامه افزود: بیشترین احتمال این است که دوره‌ای در عربستان وجود خواهد داشت که دنیس راس دیپلمات کارکشته آمریکایی که مدت زیادی در خاورمیانه کار کرده است، آن را به دوره "رهبری گروهی" در عربستان توصیف می کند.

وال استریت ژورنال نوشت: این امر بدان معنا خواهد بود که قدرت عربستان در برخورد قاطعانه با پرونده های دشوار خواه در قبال ایران یا عراق یا گروه داعش و همچنین سیاست این کشور در قبال نفت کاهش خواهد یافت. اینها پرونده هایی است که عربستان و آمریکا تلاش کرده اند که با هم با آنها تعامل کنند.

دنیس راس ابراز عقید کرده است که عربستان وارد دوره محتاطانه تری در تصمیم گیری خواهد شد.

به نوشته وال استریت ژورنال، سلمان شاه جدید سعودی به خوبی شناخته شده نیست و نمی توان او را رهبری قوی یا برخوردار از سلامت جسمی خوب توصیف کرد. این وضعیت سوالاتی را در بین مسئولان آمریکایی درخصوص میزان توانمندی یا چگونگی توان  او در تقویت قدرتش ایجاد می کند و در نتیجه، مسئولان آمریکایی هم اکنون درحال ارزیابی شخصیتی هستند که عملا در عربستان مسئول خواهد بود.

این روزنامه افزود: سوالاتی جدی وجود دارد که آمریکا در تلاش برای یافتن پاسخی به آنها است. این سوالات در ارتباط با چگونگی تعامل رهبری جدید عربستان با مسئله ادامه مخالفت این کشور با کاهش تولید نفت خودش است. این سوالات همچنین در ارتباط با این امر است که آیا عربستان به راهبرد کنونی خود در قبال ایران ادامه خواهد داد یا اینکه برای دستیابی به راه حلی تلاش خواهد کرد؟ این امر علاوه بر مسئله چگونگی تعامل با حوادث یمن است و اینکه آیا عربستان وارد رویارویی با حوثی ها خواهد شد یا ترجیح خواهد داد که بدنبال خرید صلح –هرچند برای دوره ای محدود- باشد؟