پايگاه خبري تحليلي «پارس»- سفير جمهوري اسلامي ايران در كويت گفت: کویت اجازه داده تا دیپلمات‌های سوری به کویت آمده و سفارت این کشور را بازگشایی کنند.

عليرضا عنايتي سفير جمهوري اسلامي ايران در كويت در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس» اظهار داشت: کویت عضو شورای همکاری و اتحادیه عرب است و الزامات منطقه‌ای و بین‌العربی دارد، لکـن نمی‌توان گفت که این کشور سیاست خارجـی نسبتا مستقلـی را دنبـال نمی‌کند. 

وي افزود: موضع کویت در رابطه با مسائل منطقه‌ای مانند لزوم مبارزه با تروریسم یا ایران منطبق است. در رابطه با عراق هم دیدگاه کویت مبتنی بر حمایت از روند فرآیند سیاسی در این کشور است. شاید بتوان گفت یکی از نزدیک‌ترین کشور‌های عربی به عراق کویت است.

سفير جمهوري اسلامي ايران در كويت با اشاره به سياست كويت در مورد تحولات سوريه گفت: در بحث سوریه نیز کویت همواره می‌گوید آنها سفارت سوریه را نبستند، این در حالی است که شورای همکاری خواستار طرد نمایندگان سیاسی سوریه از پایتخت‌های شورای همکاری شده بود. 

عنايتي افزود: اکنون نیز کویت اجازه داده تا دیپلمات‌های سوری به کویت آمده و سفارت این کشور را بازگشایی کنند.

سفير جمهوري اسلامي ايران در كويت درخصوص ديدگاه كويت در مورد داعش گفت: داعش هم از نظر جغرافیایی برای کویت خطرآفرین است هم از نظر فکری، این نکته برای کویتی‌ها روشن است. 

عنايتي افزود: اقداماتی هم در این کشور برای کنترل جریانات تکفیری و تروریستی صورت یافته است. برخی از شعبه‌های جمعیت‌های خیریه بسته شده و سخنرانی‌های رادیکالی نیز کنترل می‌شود. 

وي اضافه كرد: کویت در ائتلاف ضد داعش حضور دارد و با نهادهای بین‌المللی و دیگر کشورها در جهت برخورد با حامیان افکار رادیکالی همکاری می‌کند.

سفير جمهوري اسلامي ايران در كويت با اشاره به حجم مبادلات ايران و كويت گفت: شاخص‌های اقتصادی ایران و کویت چندان امیدوار‌کننده نیست. حجم تجارت کمتر از 500 میلیون دلار است. 

عنايتي افزود: نیروی کار متخصص چندان در کویت فعال نیست. صدور خدمات فنی و مهندسی نیز بسیار با محدودیت همراه است. آنچه گفتیم به خاطر ظرفیت بالای دو کشور جهت بسط مناسبات اقتصادی است. از آنجا که ظرفیت‌های بالای همکاری وجود دارد، این میزان از اقتصاد و تجارت قابل دفاع نیست.

سفير جمهوري اسلامي ايران در كويت تاكيد كرد: هیچ‌یک از طرف ایرانی و کویتی از حجم کنونی مناسبات اقتصادی و تجاری راضی نیستند و تلاش می‌کنند تا باب ابعاد مختلفی از همکاری را بگشایند یا همکاری‌های موجود را تعمیق بخشند.

عنايتي خاطرنشان ساخت: هرگونه فعالیت بخشی کار اقتصادی و تجاری نیازمند یک حرکت روان بین دو کشور است. الان در طرف کویتی مشکلی به نام روادید وجود دارد. برای تجار و به‌ طور کلی اتباع ایران اکنون بسیار سختگیرانه عمل می‌شود. البته گفت‌وگوهایی در این خصوص شده است و وعده‌هایی را شنیده‌ایم.