گزارش لسآنجلس تایمز درباره مذاکرات هستهای آتی
روزنامه لسآنجلس تایمز با اشاره به مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵، نوشت: دیدارهای روزهای آینده میان مقامات بلندپایه ایران و ۱+۵ در روزهای آتی آزمونی است برای تعیین انعطافپذیری ایران در مذاکرات.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا ؛ روزنامه لسآنجلس تایمز در ادامه نوشت: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و محمدجواد ظریف همتای ایرانیاش قرار است چهارشنبه هفته جاری در چارچوب مذاکرات هستهای در ژنو دیداری دوجانبه با یکدیگر داشته باشند. همچنین هیاتهای مذاکرهکننده ایران و آمریکا در روزهای پنجشنبه تا شنبه هفته آینده با یکدیگر رایزنی میکنند و در روز یکشنبه نیز دیپلماتهای هر هفت کشور درگیر در این مذاکرات نشستی را برگزار خواهند کرد.
مذاکرات هستهای در سال گذشته دوباره تمدید شد اما حسن روحانی رییسجمهور ایران هفته گذشته تمایل خود را برای دستیابی به توافق نشان داد و اکنون مقامات غربی منتظرند ببینند آیا روحانی با دستورالعملهای جدید برای حل اختلافات باقیمانده باز خواهد گشت؟
یک فرد نزدیک به مذاکرات هستهای که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: این امیدواری وجود دارد که تصمیمات لازم برای برداشتن گامهای نهایی اتخاذ شود. اما مقامات ایران تاکید دارند نه آنها که این مقامات غربیاند که سازشناپذیر و لجوج هستند.
درواقع هر دو طرف بیش از یک دهه است که برای رسیدن به توافقی که منجر به کاهش تحریمها علیه ایران در ازای محدودیت برنامه هستهای این کشور شود رایزنی میکنند. ایران تاکید میکند برنامه هستهایاش ماهیت کاملا صلحآمیز دارد و به دنبال سلاح نیست اما برخی کشورها تهران را به برخی تلاشهای مخفیانه در این راستا متهم میکنند.
وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه با سلطان قابوس پادشاه عمان که نقشی کلیدی در مذاکرات میان ایران و آمریکا بر سر مساله هستهای ایران در سالهای گذشته داشته است دیدار و درباره مذاکرات گفتوگو کرد. اکنون قدرتهای جهانی پس از تمدید دوباره مذاکرات هستهای در نوامبر ۲۰۱۴ ابراز امیدواری کردهاند که بتوانند تا ماه مارس به چارچوب توافق دست پیدا کنند و سپس تا پایان ژوئن ۲۰۱۵ روی جزئیات آن تمرکز داشته باشند.
جان کری اعلام کرد که توافق پیش از سررسید این ضربالاجلها ممکن است اما اوباما رییسجمهور آمریکا و دیگر مقامات این کشور در اظهارنظرهایشان احتیاط بیشتری به خرج میدهند. به نوشته لسآنجلس تایمز، به نتیجه نرسیدن مذاکرات در فرصتهای قبلی سبب بروز تحلیلهایی شده است مبنی بر اینکه دو طرف به دلیل برخی مخالفتها در پایتختهایشان مایل به پذیرفتن ریسک سیاسی در یک توافق نیستند.
این تحلیلگران همچنین میگویند که در ازا مذاکرهکنندگان ترجیح میدهند برای جلوگیری از شکست مذاکرات توافقاتی کوتاه مدت انجام دهند و به طور همزمان به مذاکرات کنونیشان ادامه دهند. شاید بتوان گفت برگ برنده ای که در دستان غرب قرار دارد فشار اقتصادی بر ایران از طریق کاهش قیمت جهانی نفت باشد اما رهبر ایران تاکید کرد که این کاهش در بهای نفت منجر به فشار بر ایران برای حصول توافق نخواهد شد.
ایران برای مقابله با این مساله وارد همکاری با ونزوئلا برای یافتن راهحل مناسب شده است.
ارسال نظر