پايگاه خبري تحليلي «پارس»- محمد پورغلامي: 1- "تغییرات فرهنگی" امری تدریجی، آرام و انباشتی اند. اینطور نیست که تصور کنیم یک شبه و یک ساله می توان حل شان کرد. "جنگ هاى مذهبی" بین دو فرقه کاتولیک ها و پروتستان ها در قلب خاک اروپا، 30 سال طول کشید و تأثيرات آن، تا چند قرن بعد ادامه پيدا کرد و تازه هنوز هم دعوای بین این دو گروه مسیحی تمام نشده است.
حال، اینکه تصور کنیم با برگزاری چند تا همایش، و یا نامگذاری هفته ای به نام "وحدت" و چند اقدام عملی می توان به "وحدت جهان اسلام" دست پیدا کرد، خیال باطلی است. اتفاقا این تصویر واقعی، بیانگر آن است که چه "نقطه ضعف"هایی داریم و به چه میزان نیازمند کار و همت مضاعف ایم.

namazshiasoni1

2- "وضع موجود" را از طرفی باید با "وضع پیشین" مقایسه کرد و از طرفی دیگر با "وضع مطلوب". اینگونه است که می توان به تصویر درستی دست پیدا کرد. از این منظر، وضع کنونی موضوع وحدت شیعه و سنی، نسبت به سی سال پیش که تازه انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده بود اساسا قابل مقایسه نیست. سی سال پیش باید خودمان را می کشتیم تا این دو گروه را در یک همایش یا جلسه، سر یک میز بنشانیم. سی سال پیش باید در مورد این موضوع صحبت می کردیم که آیا دو گروه مذهبی که دارای فقه و اصول متفاوت هستند، می توانند با هم وحدت داشته باشند؟ اصلا چه نیازی به وحدت است و چرا و چگونه باید وحدت داشته باشیم و امثالهم. امروز اما دعوا بر سر این است که چرا نمی توان "نماز جماعت" یکی داشت! یعنی سطوح بحث آنقدر پیشرفت کرده که حالا من و شماها حتی نمازهای جداگانه را هم بر نمی تابیم!

3-بله، ایده آل ما این است که در همایشی که به نام "رحمه للعالمین" گرفته می شود و با موضوع وحدت، شاهد چنین تصاویری نباشیم. اما به نظر من، چنین موضوعی از اولویت اولیه و اساسی برخوردار نیست و چندان هم مهم نیست. معنای "وحدت جهان اسلام" هم در مرتبه اول این موضوع نیست. مهم این است که به تعبیر امروز رهبر انقلاب، "جهت گیری های کلی" مسلمانان و فرق اسلامی، یکی باشد. مهم این است که فراموش نکنیم در کدام جبهه باید بجنگیم و دشمن اصلی جهان اسلام چه کسانی هستند.

4- و بالاخره اینکه هر چه فریاد دارید بر سر تشیعی که با MI6 انگلیس و اهل سنتی که با CIA در ارتباط است بزنید، که اینان در کنار عوامل خارج از جهان اسلام، دشمنان اصلی وحدت جهان اسلام، و به وجودآورنده چنین تصاویری اند.

افتضاح رسانه اي در همايشي به اسم وحدت!
سیدکمیل باقرزاده: یک سال تمام، دشمنان اسلام از همه توان خود برای ايجاد تفرقه و برافروختن آتش كينه و نفرت بین مسلمانان بهره برداری میکنند، و ما در انتظار فرا رسیدن هفته وحدت و گردهم آیی مجدد پیروان محمد –ص- و نمایش عملی وحدت امت اسلامی هستیم. و حال، مثل هر سال، هفته وحدت می آید؛ با همایشهای پر زرق و برقش، با کنفرانسهای بین المللی و داخلی اش، و با کمپینهای رسانه ای پر طمطراقش. اما...

namazshiasoni

اما این همه هزینه وقتی حتی نمی تواند تصویر ساده ای از اقامه یک نماز جماعت واحد شیعی-سنّی را به جهانیان مخابره کند به چه کار دیگری خواهد آمد؟! رسانه ها پر می شود از شاهکار هنری(!) عکاس خبرگزاری حوزه علمیه(!) که این پیام را به دوست و دشمن مخابره می کند: «ما گویا حتی در قبله هم وحدت نداریم، چه رسد به مسائل پر تنش سیاسی و...!»

واقعاً متأسفم برای برگزارکنندگان بی تدبیر این همایش به نام رحمة للعالمین و با شعار وحدت! متأسفم برای مسؤولان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی. متأسفم برای دبیر سرویس عکس و سردبیر خبرگزاری رسا. متأسفم برای امام جماعت شیعه و طلاب شیعه ای که نماز جماعت تفرقه را اقامه کردند. و دلم می سوزد برای «آقا» که چه ها که نمی کشد از دست امثال بنده. دلم می سوزد برای آقایی که فرمود:

اینقدر ما روایات در ثواب شرکت در نماز جماعت اهل سنت در زمان ائمه (علیهم السّلام) داریم؛ که روایت دارد که در مسجدالحرام پشت سر اینها نماز بخوانید، مثل اینکه پشت سر پیغمبر نماز خوانده اید. این معنایش چیست؟ این نمایش وحدت است. عملاً وحدت را نشان بدهید.

اميدوارم اين افتضاح رسانه اي كه در همايش داخلي مشهد اتفاق افتاد، با تدبير مسؤولانه ى برگزاركنندگان كنفرانس بين المللي وحدت اسلامي كه اين روزها در تهران جريان دارد لااقل كمي رفع و رجوع شود..