تدبیرهای کاملا ویژه جناب معاون برای گرد کردن مطبوعات
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد خاطر همه روزنامهنگاران را از بابت جشنواره مطبوعات راحت کرد!
به گزارش پارس حسین انتظامی که در برنامه تلویزیونی «زندهباد زندگی» و به مناسبت نمایشگاه مطبوعات سخن میگفت اعلام کرد امسال جشنواره مطبوعات را نخواهیم داشت و این برنامه به سال بعد موکول میشود.
وی گفت: دلیل این مسئله هم این است که اصحاب نظر و متخصصین رسانه معتقدند که جشنواره مطبوعات نیازمند بازنگری است ضمن اینکه آنها بر این باورند که در حال حاضر متغیر بحرانی رسانهها، بحث اخلاق حرفهای است.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد تاکید کرد: باید به جای تاکید و تکیه بر مسائل فنی و تکنیکی مانند انتخاب بهترین گزارش یا بهترین مصاحبه، به مسائل زیربناییتر در حوزه مطبوعات و رسانهها پرداخته شود.
یادآور میشود معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد سال گذشته نیز از برگزاری نمایشگاه مطبوعات طفره رفت و به عنوان اتفاقی نادر نمایشگاه مطبوعات دایر نشد. امسال نیز نمایشگاه مطبوعات با تأخیر و اما و اگرهای فراوان دایر گردید.
آقای انتظامی توضیح نداده که اگر بهانه لغو جشنواره امسال مطبوعات بازنگری در آن و بحران اخلاق حرفهای است، جناب ایشان در طول 14-15 ماهی که مسئولیت معاونت مطبوعاتی را برعهده داشته، چرا تدبیری برای این امر نیاندیشیده است؟!
گفتنی است معاون مطبوعاتی روز سهشنبه در اقدامی شائبهبرانگیز و بیسابقه و در حالی که برخی نامزدها به نشانه اعتراض انصراف داده بودند، به عنوان نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات انتخاب شد. از 4 هزار مدیرمسئول تنها حدود 300 نفر در این انتخابات نمایشی شرکت کرده بودند. منتقدان میگویند دولت خود در هیئت نظارت بر مطبوعات نماینده دارد و دولتی کردن نماینده مدیران مسئول به عنوان یک نهاد مدنی نقض غرض و شائبهبرانگیز است به ویژه اینکه معاونت مطبوعاتی در یک سال اخیر و در موضوع توزیع یارانهها ناعادلانه رفتار کرده است. عجیب اینکه برخی نشریات همسو یا تحت نظر معاون مطبوعاتی، سهمهای خاص از این یارانهها بردهاند! همچنین با فشار برخی مطبوعات دولتی در همین مدت برخی نشریات منتقد مانند وطن امروز، 9 دی و یالثاراتالحسین با محدودیت، تهدید و توقیف موقت روبرو شدند.
روزنامه وطنامروز در واکنش به دولتی کردن انتخاب نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات نوشت: آنچه خبرگزاریها از ماجرای انتخاب نماینده مدیران مسئول مطبوعات روایت کردهاند، تصویری از یک اتفاق حقیقتا تاسفبار را ارائه میکند.
وطن امروز میافزاید: انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد است. امور مربوط به رسانهها نیز توسط معاونت تحت مدیریت او انجام میشود. به زبان بسیار ساده، از یارانه نقدی گرفته تا سایر حمایتهای دولتی از رسانهها در اختیار اوست. کاندیداتوری معاون مطبوعاتی دولت شائبهبرانگیز است. آنکه و آنچه از این شائبه و اتهام آسیب میبیند، شأن و اعتبار معاونت مطبوعاتی و دولت است.
نویسنده خاطر نشان کرد: نگاه و رفتار دولت نسبت به رسانه در این مدت کاملا آشکار شده است. حداقل رسانههای منتقد نسبت به سختگیریهای بیش از اندازه دولتی نسبت به انتقادات، گلایه دارند. تذکرات پیاپی، اخطارهای مکرر و در برخی موارد توقیف نشریات، آن هم در یک بازه زمانی کوتاه از آغاز به کار دولت، نشان داد این دولت میانه خوبی با رسانهها ندارد اما وقتی معاون مطبوعاتی همین دولت، به عنوان نماینده اهالی رسانه در هیئت نظارت بر مطبوعات انتخاب میشود، در واقع رفتار دولت نسبت به اهالی رسانه تایید میشود!
وطنامروز نوشت: چطور باید انتظار داشت یک وکیلالدوله، مدافع امور رسانههایی باشد که عموما منتقد دولت هستند؟ اساسا ماهیت رسانه با تکلیف آقای انتظامی سازگاری ندارد. بر همین اساس اگر فردا روز، حسین انتظامی در جایگاه نماینده اهالی رسانه در هیئت نظارت بر مطبوعات، رای به توقیف یک روزنامه منتقد دولت داد، آیا آبرویی باقی میماند؟!
ارسال نظر