پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- کافه حقوق، موضوع بورسیه‌های غیرقانونی در آستانه ی استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بسیار به گوش رسید. حتی انتشار نام کلیه بورسیه ها در فیس‌بوک حواشی بسیاری ایجاد کرد. با آقای علی الفت پور گفت وگو کردیم. او یکی از افرادی است که در این سال ها به بورس دانشگاه علامه طباطبایی در آمده است و در حال تحصیل در مقطع دکتری حقوق عمومی در همان دانشگاه است.

نظر شما در مورد هتک حیثیت دانشجویان بورسیه در دولت اعتدالگرای آقای روحانی چیست؟
در مورد بورسیه‌ها به پیش از استیضاح وزیر گفته شده بود که در مجلس از خودش دفاع کند ولی هتک حیثیت نکند. اما متاسفانه دولت به اسم اینکه آمده‌ایم تا جلوی هتک حیثیت‌ها را بگیریم و دولت راستگویان تشکیل دهیم وارد میدان شده‌اند، اما متاسفانه اتفاقی که می‌افتد دقیقاً برعکس این ادعا است. به نظر بنده مجلس هیچ بنایی بر استیضاح وزیر علوم نداشت، اما متاسفانه به دلیل هتک حیثیت‌های انجام شده مجلس به این نتیجه رسید که رویه آقای فرجی دانا به اصلاح نیست و متاسفانه پافشاری بر مطلبی بی‌پایه و اساس دارد که به اذعان کسانی که اطلاع دارند از معاونین همین وزارتخانه، کمتر از پنجاه نفر هستند که در پرونده‌شان ابهام وجود دارد. اما آقای فرجی دانا و تیمی که از معاونین ایشان روی این مساله تمرکز کرده بودند که تمامی افرادی که از طریق بورسیه وارد دانشگاه شده اند فرایند غیر قانونی را طی کرده‌اند.

به نظر شما راه بر طرف شدن ابهامات پیش آمده در مساله بورسیه چیست؟
پیشنهاد ما این است که وزارتخانه تمام مستندات علمی دانشجویان بورسیه و مدارک علمی این دانشجویان را منتشر کند. قریب به چهل هزار نفر به سایت بورسیه رزومه داده‌اند، ولی کمتر از هزار و نهصد نفر در هشت سال جذب شده‌اند.
نکته دیگری که در مورد دانشجویان بورسیه وجود دارد وضع فعلی آموزشی این دانشجویان است که در قریب به اتفاق رشته‌های تحصیلی، علی‌الخصوص علوم انسانی دانشجویان بورسیه از دانشجویانی که با آزمون وارد دانشگاه شده‌اند بهتر هستند و این نشان دهنده این است که سیستم جذب آموزش عالی کشور مشکل دارد که کسانی که خارج از آزمون جذب شده‌اند به مراتب صلاحیت‌های علمی بهتری دارند که شواهد این مطلب در رشته‌های مختلف و در بهترین دانشگاه‌ها وجود دارد.

آیا فرایند بورسیه کردن دانشجویان در دولت‌های پیش هم وجود داشت؟
در زمان اصلاحات و سازندگی بیش از ده هزار نفر بورس هستند که بیش از هفتاد درصد این افراد در کشورهای اروپایی و آمریکایی مشغول به تحصیل شده‌اند که با رویه عامدانه و جاهلانه وزارت علوم حتی یک برگه ضمانت‌نامه برای بازگشت این افراد گرفته نشده است و این خیانت علنی به کشور است، نه اینکه تعدادی از دانشجویان متدین مدهبی که صلاحیت علمی دارند اکنون جذب شده‌اند. متاسفانه سابقا افراد صلاحیت‌دار علمی را از ورود به حلقه بسته هیئت علمی دانشگاهها طرد می‌کردند و صاحبان اندیشه‌های شبه روشنفکری، به سایر صاحبان اندیشه اجازه ورود به این عرصه‌ها داده نمی‌دادند و به همین دلیل بسیاری از افراد متدین پشت دروازه‌های جذب هیئت علمی متوقف شدند. بورسیه راهکاری بود برای اینکه افرادی که صلاحیت علمی و اعتقادی دارند و به نظام جمهوری اسلامی پایبندند وارد دانشگاه‌ها و هیئت علمی بشوند.
علت اینکه این خط خبری به صورت ویژه توسط بی بی سی و العربیه و سایر شبکه های خارجی پیگیری می‌شود، این است که اگر جوان‌های انقلابی متعهد و تتخصص وارد دانشگاه‌ها بشوند به سود جریان شبه روشنفکری ناقص متولد شده نیست و بهتر است که دولت از پیگیری این خط خبری پرهیز کند چون ممکن است این جریان فکری به دولت منتسب شود.