پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- معاون عربی آفریقایی وزارت امور خارجه گفت: رفتار آمریکا در تعلل نسبت به مبارزه با تروریسم و کمک به دولت عراق برای مبارزه با تروریسم در این مقطع، رفتاری مشکوک است.

امیر عبدالهیان معاون عربی- آفریقایی وزارت امور خارجه در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: آمریکایی‌ها تا الان وارد اقدام جدی برای مبارزه با تروریسم در عراق نشده‌اند. ضمن اینکه تحرکاتی هم انجام دادند و از نظر خود در حال کسب آمادگی برای انجام اقداماتی در عراق هستند.

وی افزود: نکته مهم آن است که عراقی‌ها هم تمایلی ندارند که هیچ کشور خارجی بخواهد به صورت نظامی وارد کشورشان شود و به آنها کمک کند. لذا هر گونه کمک به عراق در حوزه نظامی، کمک مستشاری و مشورتی خواهد بود. 

وی با اشاره به وضعیت نیروهای نظامی عراقی گفت: مقامات عراقی نشان دادند که با اصلاح ساختار و ایجاد انسجام در نیروهای مسلح و به‌کارگیری نیروهای مردمی در پاسخ به فتوای مراجع دینی در عراق هم در حوزه مبارزه با تروریسم و هم در تقویت روند سیاسی با شایستگی کامل می‌توانند از کشورشان دفاع کنند. 

عبدالهیان تاکید کرد: اگر آمریکا و هر کشور دیگری می‌خواهد به عراق کمک کند، باید نیازهای تسلیحاتی عراق را در هر حوزه‌ای که اعلام می‌شود در اسرع وقت در اختیار دولت عراق بگذارند و اگر هم نخواهند کمکی کنند عراقی‌ها با شایستگی از حاکمیت و تمامیت ارضی کشورشان دفاع خواهند کرد.   

وی خاطرنشان ساخت: اگر عراق در مبارزه علیه تروریسم هر درخواستی از ایران داشته باشد حتی اگر درخواست کمک نظامی و تسلیحاتی باشد، در چارچوب حقوق بین‌الملل و قراردادهای متعارف و شناخته شده به عراق کمک خواهیم کرد. مایلم با صدای بلند اعلام کنم که ما عراق را تنها نخواهیم گذاشت.

معاون عربی- آفریقایی وزارت امور خارجه در مورد ادعا که داعش خود را نماینده اهل سنت معرفی می کند گفت: بر اساس یافته‌های ما در مناطق سنی‌نشین عراق، برخی از اهالی تسنن در حال مبارزه با تروریسم هستند و کاملاً از اینکه گروه تروریستی به نام داعش خود را نماینده اهل سنت معرفی  و اقدام به خشونت، ‌تجاوز و قتل عام در برخی از مناطق؛ چه در سوریه و چه در عراق کردند، اظهار تنفر نمودند. 

عبدالهیان افزود: ادعای داعش که خود را به عنوان نماینده نیروهای ناراضی و مدافع اهل سنت معرفی می‌کند، یک ادعای کاملاً بی اساس است. اگر داعش خود را مدافع حقوق اهل سنت می‌داند، چرا به کشته شدن مسلمانان سنی در فلسطین واکنش نشان ندادندد؟ چرا صراحتاً اعلام کردند در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به غزه هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند و وارد این جنگ نمی‌شوند؟ 

وی اضافه کرد: هیچ یک از افرادی که به عنوان خلفای حکومت خودخوانده داعش در بعضی از مساجد، خطبه نماز جمعه می‌خوانند کوچک‌ترین سخنی علیه رژیم صهیونیستی نمی‌گویند. این نشان دهنده آن است که آنها مدافع حقوق اهل سنت نیستند بلکه حامی منافع رژیم صهیونیستی در منطقه بوده و بازیچه دست سرویس‌های امنیتی خارجی هستند.

معاون عربی- آفریقایی وزارت امور خارجه درخصوص نظر کردها در مورد عراق یکپارچه گفت: کردها هم در هفته‌های اخیر در برخی مناطق وارد مبارزه با داعش شدند و به رسالت خود در قبال «عراق یکپارچه» گام به گام عمل می‌کنند.