به گزارش پارس،ربودن اروپایی‌ها برای اخذ غرامت تبدیل به یک کسب‌وکار جهانی برای این گروه شده که پشتوانه مالی عملیات آنها در سراسر جهان است. در حالی که دولت‌های اروپایی پرداخت «باج» به نیروهای داعشی را انکار می‌کنند اما بررسی‌های نیویورک تایمز نشان داد که القاعده (و وابستگان مستقیمش) از سال ۲۰۰۸ به این سو حداقل ۱۲۵ میلیون دلار درآمد از آدم‌ربایی داشته‌اند که از این مبلغ فقط ۶۶ میلیون دلار در سال گذشته پرداخت شده است. وزارت خزانه داری ایالات متحده مقدار این غرامت‌های پرداختی را در مجموع تا سال ۲۰۱۴ مبلغی بالغ بر ۱۶۵ میلیون دلار اعلام کرد.


بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این پرداخت‌ها تقریبا به طور انحصاری از سوی دولت‌های اروپایی صورت گرفته که پول را از طریق شبکه‌ای از واسطه‌ها و گاه در پوشش کمک‌های توسعه‌ای پرداخت می‌کنند. «دیوید. اس. کوهن» معاون وزارت خزانه داری آمریکا برای تروریسم و اطلاعات مالی در یک سخنرانی در سال ۲۰۱۲ گفت:«آدم‌ربایی برای غرامتگیری و اخذ باج به مهم ترین منبع امروز تامین مالی برای تروریست‌ها تبدیل شده است». در حالی که در سال ۲۰۰۳ آدم ربایان به ازای هر گروگان ۲۰۰ هزار دلار دریافت کردند، اکنون اما آنها به ارقام ۱۰ میلیون دلاری رسیده‌اند؛ پولی که نفر دوم القاعده به تازگی آن را تشکیل دهنده بیش از نیمی از درآمدهای عملیاتی اش توصیف کرده است. «ناصر الوُحَیشی»، رهبر القاعده در شبه جزیره عربستان نوشت: «ربودن گروگان‌ها غنیمتی آسان است که من آن را تجارتی سودآور و گنجی گرانبها توصیف می‌کنم.»

داعش خودکفا شده است؟
فتح موصل در ژوئن ۲۰۱۴ نقطه عطفی برای این گروه بود چراکه این گروه توانست با سرقت از بانک‌ها ۴۲۹ میلیون دلار به دست آورد. «شولُو مارتین» در مقاله‌ای در گاردین به تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۱۴ می‌نویسد داعش در حال حاضر ۲ میلیارد دلار ثروت دارد و همین باعث شده که این گروه در زمره ثروتمندترین گروه‌های تروریستی قرار گیرد. بخشی از این مبلغ پس از فتح موصل و تخلیه بانک‌ها به دست آمد.
منبع: دنیای اقتصاد