حسين رويوران در گفتگو با «پارس»:
چرا مقاومت آتش بس را نمي پذيرد؟/ تامين بخش اعظم سلاح هاي حماس در غزه توسط سوريه

اسراييل در سال ۲۰۱۲ هم همين شرطها را براي آتش بس مطرح و آن را پذيرفت اما ديديم كه هيچ توجهي به شروط مورد پذيرش خود نكرد
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- كشتار بي رحمانه مردم مظلوم غزه ادامه دارد و رژيم كودك كش صهيونيستي از ابراز هيچ جنايتي عليه مردم فلسطين مخصوصا مردم غزه دريغ نمي كند! ليكن ايستادگي جريان مقاومت، حماس و جهاد اسلامي در مقابل رژيم صهيونيستي موجب نويد پيروزي هاي آينده شده است. در اين خصوص«پارس» گفتگويي كوتاه با با حسين رويوران كارشناس مسايل خاورميانه داشته است.
حسين رويوران كارشناس مسايل خاورميانه در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس»، اظهار داشت: با اطمينان و بر اساس شواهدي كه در اختيار دارم مي گويم كه حملات اخير رژيم صهيونيستي با پيروزي محور مقاومت به پايان خواهد رسيد
وي افزود: هدف رژيم صهيونيستي از حملات وحشيانه و غير انساني اش ريشه کن کردن حماس و مقاومت اسلامي است و تا اين لحظه دشمن نه تنها به اهداف خود نرسيده بلکه با در آتش افروزي جديد با مشکلات سنگين و چالش هاي فراواني مواجه شده است و اين يعني شکست رژيم صهيونيستي و دولت هايي كه از آن حمايت مي كنند.
رويوران با اشاره به جنگهاي 33 روزه و 22 روزه گذشته جريان مقاومت در مقابل رژيم صهيونيستي گفت: اين پيروزي نيز جايگاه و اهميت مقاومت را در منطقه از گذشته محکم تر کرده و آن را ارتقا بيشتري خواهد بخشيد
مدیر سابق شبکه العالم با اشاره به برخي مستندات گفت: عربستان سعودي و امارات هزينه هاي جنگ غزه را پرداخت کرده اند اين تحليل شان هم اين است كه با تضعيف حماس و جهاد اسلامي، عربستان سعودي نقش برجسته اي در منطقه خواهد داشت اين در حالي است كه حماس اين ها به اهداف خود نرسيدند و اين به معني پيروزي حماس و در نهايت تقويت محور مقاومت است.
اين كارشناس مسايل خاورميانه در توضيح چگونگي مسلح كردن كرانه باختري براي تقويت جريان مقاومت در منطقه گفت: کرانه باختري منطقه اي است در شرق فلسطين و وصل شده به اردن اين منطقه الان نزديک 2 ميليون و 700 الي 800 هزار فلسطيني در آن زندگي مي کنند، در نوار غزه يک و نيم ميليون نفر زندگي مي کنند و در سرزمين ها اشغالي 1948 يک ميليون و 800 هزار نفر زندگي مي کنند.
وي افزود: در اين منطقه کرانه باختري برخلاف غزه که يک و نيم ميليون نفر در يک منطقه 360 کيلومتري زندگي مي کنند و بالاترين تراکم جهان در اين منطقه است؛ حدود 5 هزار کيلومتر مربع است. موقعيت جغرافيايي اش به نحوي است که از يک طرف با اردن همسايه است و از سه طرف با رژيم صهيونيستي.
رويوران اضافه كرد: زماني که فرآيند سازش به نتيجه نرسيده هيچ راهي براي مردم فلسطين براي دفاع از سرزمين شان جز مقاومت وجود ندارد، رژيم صهيونيستي الان در ظرف ده سال گذشته آنقدر شهرک در کرانه باختري درست کرده و سرزمين هاي مردم در اين منطقه را اشغال کرده است.
مدیر سابق دفتر منطقه ای صداوسیمادر بیروت ادامه داد: الان 600 هزار صهيونيست در اين منطقه زندگي مي کنند اين نشان مي دهد که اين رژيم حاضر نيست اين زمين را پس بدهد؛ يعني بر اساس قطعنامه 242 و 338، رژيم صهيونيستي بايد 22 درصد از فلسطين را به فلسطيني ها پس بدهد همين کرانه باختري و غزه را تا دولت فلسطيني اعلام شود ولي اسراييل حاضر نيست همين مقدار را پس بدهد 100 درصد نه بلکه 22 درصد را هم راضي نيست. از کرانه باختري که الان نزديک به 20 درصد سرزمين فلسطين است اسراييل بيش از 50 درصدش را تبديل به شهرک کرده است و اين نشان مي دهد اين رژيم صلح نمي فهمد و حاضر نيست از همين 20 درصد عقب نشيني بکند و در مقابل مردم فلسطين راهي جز مقاومت وجود ندارد و مردم بايد اين راهکار را در پيش بگيرند تا در کنار مقاومت در غزه اين رژيم را دچار بحران و وادار به عقب نشيني بکنند.
وي تصريح كرد: اگر مردم کرانه باختري فرآيند مقاومت را در پيش بگيرند و به فرمايشات رهبر معظم انقلاب اسلامي توجه کنند، مي توانند از اين بحران عبور کنند؛ اين در حالي است که اين بحران تاکنون با قطعنامهها و گفتگوها کارساز نبوده است و همواره نظام سازمان ملل بر اساس زور عليه ملت فلسطين بوده و تنها راه اين است که همه ملت فلسطين عليه اين رژيم جعلي وارد عمل شوند.
اين كارشناس مسايل خاورميانه در مورد الگوهاي مقابله با رژيم صهيونيستي گفت: اگر از ابتداي مبارزات تاكنون را بررسي كنيد به سه راهكار در مقابل رژيم صهيونيستي مي رسيد. راهکار اول دولتهاي عربي هستند که متاسفانه کاري از پيش نبردند و حتي بخشهاي ديگري از سرزمينهاي عربي را در جنگهاي مختلف ۱۹۴۸ و ۵۶ و ۶۷ و ۷۳ به اسراييل واگذار کردند.
رويوران افزود: راهکار دوم، راهکار گروههاي چريکي فلسطين و سازمان آزادي بخش فلسطيني است که آن هم بعد از ۸۲ به جايي نرسيد. راهکار سومي اينکه مقاومت اسلامي موفق شده است رژيم صهيونيستي را از جنوب لبنان و غزه بيرون کند هرچند که محاصره وجود دارد. اين نشان ميدهد که اين راهکار توانايي تغيير رفتار اسراييل را دارد اما شرط آن اين است که جهان اسلام و همه جوامع اسلامي از فلسطين حمايت کنند همانگونه که جهان غرب از رژيم صهيونيستي حمايت ميکند و سلاحهاي اسراييل را تامين ميکند جوامع اسلامي نيز در مسلح كردن مردم فلسطين، كرانه باختري و غزه همت بگمارند. به همين دليل فلسطينيها به تنهايي نميتوانند اين معادله را تغيير دهند ولي اگر جهان اسلام وارد اين معادله شود قطعا شرايط متفاوت خواهد شد.
مدیر سابق دفترمنطقه ای صداوسیمادر بیروت در مورد عدم پذيرش آتش بس از سوي حماس گفت: دلايل مقاومت براي اين موضوع كاملا منطقي است اسراييل در سال ۲۰۱۲ هم همين شرطها را براي آتش بس مطرح و آن را پذيرفت اما ديديم كه هيچ توجهي به شروط مورد پذيرش خود نكرد و عملا آنها را زير پا گذاشت بر همين اساس مقاومت تنها پذيرش شرط را نميخواهد بلکه ضمانت بين المللي و رفع محاصره غزه را براي پذيرش آتش بس مطرح مي كند در عين حال كه مردم غزه و حتي كرانه باختري و حتي شخص محمود عباس نيز از اين موضع حماس دفاع مي كنند.
وي افزود: شرط حماس یعنی رفع محاصره از غزه برای پذیرش آتش بس منطقی است چرا که این منطقه از سال ۲۰۰۷ تحت محاصره شدید قرار دارد و یک میلیون و ۸۰۰ هزار انسان ناگزیر به زندگی در شرایطی همواره بحرانی شدهاند.
اين كارشناس مسايل خاورميانه در پاسخ به برخي ابهامات مبني بر تقابل حماس و دولت سوريه گفت: همانطور که مي دانيد حماس بخشي از اخوان المسلمين بوده، همبستگي تشکيلاتي با اين گروه دارد و در مقابل دولت سوريه قرار داشت ازطرف ديگر دولت سوريه بخشي از جريان مقاومت است از اين رو حماس با شروع حوادث سوريه دچار تضاد شد اين تضاد حماس را دچار تنش کرد اگرچه حماس تحت فشار دوگروه سعي مي کرد که بي طرف باشد اما در طول تحولات سوريه جريان همبستگي تشکيلات حماس نسبت به همبستگي مقاومت قدرت بيشتري يافت اما در نهايت جنگ غزه به حماس خيلي چيزها را ثابت کرد و نشان داد در اين جنگ نابرابر حامي محور مقاومت پيروز نهايي است و عملا پارادوكس حماس را حل كرد
رويوران افزود: امروز بخش اعظم سلاح هايي که در غزه عليه رژيم صهيونيستي به کار مي رود و کمر اين رژيم را شکسته توسط محور مقاومت و سوريه تامين شده است.از اين رو به نظرم موضع گيري هاي حماس را نبايد بزرگ کرد چرا که حماس هيچگاه از مقاومت جدا نشد و مشکلات داخلي حماس با جنگ غزه برطرف شد.
ارسال نظر