به گزارش پارس به نقل از تسنیم، دویست‌وبیست‌وسومین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به‌‌ریاست محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس با حضور 203  تن از وکلای ملت برگزار شد.

پیش از قرائت قرآن کریم، محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه دستور کار امروز مجلس را بدین شرح اعلام کرد: ادامه رسیدگی به طرح بازنشسته‌کردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده و هنوز حق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر پرداخت می‌نمایند، گزارش کمیسیون اجتماعی درمورد طرح الحاق یک تبصره به ماده (190) قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مصوب 1370، بررسی طرح الحاق یک تبصره به ماده (5) قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش، گزارش کمیسیون اقتصادی درمورد طرح استفساریه ماده (133) قانون مالیاتهای مستقیم و گزارش کمیسیون اقتصادی درمورد لایحه الحاق جزیره هرمز به محدوده منطقه آزاد قشم.

**ورود نمایندگان خانه ملت به نخستین دستور جلسه

ابتدای جلسه امروز، ادامه رسیدگی به طرح بازنشسته‌کردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده و هنوز حق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر پرداخت می‌نمایند مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت.

**سلب فوریت از طرح بازنشستگی روستاییان رأی نیاورد

محمدمهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به جزئیات طرح بازنشسته کردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده و هنوز حق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر را پرداخت می‌کنند، درخواست سلب فوریت از این طرح را مطرح کرد.

وی در تشریح این پیشنهاد خود گفت: کمیسیون بهداشت به علت اینکه کلیات این طرح را رد کرده، فرصت بررسی جزئیات این طرح را نداشته است. اما حالا که کلیات طرح بازنشسته کردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده هنوز حق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر را پرداخت می‌کنند، با رأی قاطعی در مجلس به تصویب رسیده پیشنهاد می‌کنم برای تنظیم بازار از این طرح سلب فوریت شده و به کمیسیون برود تا در کمیسیون، ساختاری را برای آن تظمیم کنند.

وی با اشاره به گزارش نماینده دولت در این خصوص که ادامه این طرح پس از دو سال را ناممکن دانسته بود، اظهار داشت: با گزارش نماینده دولت، این طرح با شکست مواجه می‌شود و استمراری ندارد اما اگر سلب فوریت آن رأی بیاورد و در کمیسیون بررسی شود، می‌توانیم با رفع ایرادات و بررسی همه جانبه، یک طرح مستمر را به تصویب برسانیم.

ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در مخالفت با درخواست سلب فوریت از طرح  بازنشسته کردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده هنوز حق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر را پرداخت می‌کنند، اظهار داشت: این طرح، بخشی از فرآیند خود را طی کرده و در صحن مجلس به تصویب رسیده پس جرا به جای اصلاح به ارجاع فکر می‌کنید.

وی ادامه داد: اصلا چرا این طرح به جای اینکه به کمیسیون‌های اقتصادی و اجتماعی ارجاع شود، به کمیسیون بهداشت ارجاع می‌شود که تعلق خاطری به بازنشسته‌ها و بیمه اجتماعی ندارد. درحالی که مستحق‌‌ترین قشر برای بیمه شدن همین بیست و چند میلیون نفر جامعه روستایی هستند.

در ادامه محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی که در غیاب علی لاریجانی و محمدحسن ابوترابی فرد برای ساعاتی ریاست صحن علنی را برعهده داشت، این درخواست را به رأی وکلای ملت گذاشت که آنها با 75 رأی موافق، 110 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع با این درخواست مخالفت کردند.

**قاضی‌پور: استیضاح وزیر نیرو اعلام وصول شود

در ادامه نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به هیئت‌رئیسه مجلس نسبت به عدم اعلام وصول طرح استیضاح چیت‌چیان وزیر نیرو انتقاد کرد و گفت: اکنون جنگ بر سر آب است و ما باید از منابع آبی خود محافظت کنیم، بنابراین طرح استیضاح وزیر نیرو به دلیل خشک‌ شدن دریاچه ارومیه آماده شده و قرار بود در هفته کاری مجلس از سوی هیئت‌رئیسه اعلام وصول شود.

وی خطاب به محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست صحن علنی را بر عهده داشت، گفت: شما پیش از این گفته بودید که این طرح استیضاح را امروز اعلام وصول می‌کنید، بنابراین خواهش می‌کنم این طرح استیضاح را هرچه زودتر اعلام وصول کنید تا مردم بدانند که نمایندگان برای دفاع از منابع آبی کشور تاکید دارند.

محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس نیز در پاسخ به این تذکر به مزاح، گفت: گویا قسمت و شانس بنده است که هر وقت ریاست جلسه را بر عهده دارم دوستان یاد استیضاح‌های خود می‌افتند.

**نادران: اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم نباید به تأخیر بیفتد

پس از آن الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به ماده 223 آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: بر اساس این ماده هیئت رئیسه موظف است که در نخستین جلسه علنی طرح استیضاح جمعی از نمایندگان از وزرا را اعلام وصول کند و همان روز متن استیضاح را برای وزیر بفرستد.

وی با اشاره به جلسه علنی 2 هفته گذشته مجلس که طرح استیضاح وزیر علوم به هیئت رئیسه داده شده بود خطاب به محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در آخرین جلسه که شما رئیس بودید، گفتم که طرح تقاضای استیضاح وزیر علوم به هیئت رئیسه داده شده و در آن جلسه تقاضا کردیم تا این طرح اعلام وصول شود اما شما گفتید آقای ابوترابی‌فرد گفته این طرح بماند تا صحبت کنیم اما از آن موقع مدتی گذشته و صحبت هم شده و با گفتاردرمانی مسائل اساسی کشور علاج نمی‌شود.

این نماینده مجلس بر همین اساس تأکید کرد: بنده قولی به آقای ابوترابی‌ ندادم که این کار به تأخیر بیفتد و هیچیک از امضاءکنندگان هم حق ندارد از ناحیه استیضاح‌کنندگان بگوید که این کار به تأخیر بیفتد بنابراین قانون هیئت رئیسه را موظف کرده تا چنین طرح‌هایی را اعلام وصول کند.

وی تصریح کرد: اگر هیئت رئیسه نیز ایرادی به این طرح دارد، اکنون حدود 10 روز از تحویل آن به هیئت رئیسه گذشته و می‌توانستند در این مدت طرح را به استیضاح‌کنندگان برگردانند تا ما ایرادات آن را رفع کنیم بنابراین درست نیست که بیش از این اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم به تأخیر بیفتد و باید هرچه زودتر در دستور قرار گیرد تا افکار عمومی و دانشگاه‌ها دچار چالش نشوند

نماینده مردم تهران در مجلس بر همین اساس تأکید کرد: وقتی در این مدت 10 روز اتفاق خاصی در این زمینه نیفتاده پس قرار نیست اتفاقی بیفتد در عین اینکه بنده هیچ قولی هم به آقای ابوترابی ندادم تا این کار به تأخیر بیفتد.

محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست صحن علنی را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: امید دارم که امروز تا آخر جلسه تکلیف این موضوع روشن شود.

**روستاییان با 9 سال پرداخت حق بیمه بازنشسته می‌شوند

در ادامه بررسی طرح بازنشسته کردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده و هنوز حق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر را پرداخت می‌کنند نمایندگان مجلس دولت را مکلف کردند کلیه روستاییان و عشایری را که در سن بازنشستگی بوده و تحت پوشش بیمه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر هستند، در صورت تقاضای آنان و داشتن سابقه پرداخت حق بیمه اجتماعی و روستاییان و عشایر به مدت 9 سال، بازنشسته کرده و متناسب با آن حقوق بازنشستگی به آنان پرداخت کند.

براساس تبصره یک این مصوبه، در صورتی که افراد مذکور کمتر از 9 سال حق بیمه پرداخت کرده باشند، نیز می‌توانند با پرداخت مابه‌التفاوت حق بیمه سنوات به صورت یک‌جا و کامل (سهم خود و سهم دولت) و به قیمت روز، بازنشسته شوند. در تبصره 2 این طرح نیز شرط سنی برای بیمه‌گذاران جدید به حداکثر 50 سال تغییر یافت.

همچنین در تبصره 3 این طرح، فرزندان و همسر (همسران) بیمه شده متوفی که زیر 9 سال سابقه دارد، با پرداخت مابه‌التفاوت حق بیمه تا 9 سال به نرخ سال جاری از مستمری و امتیازات بازنشستگی برخوردار می‌شوند. براساس تبصره 4 این طرح نیز حقوق افراد بازنشسته از محل منابع صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر تامین خواهد شد.

این مصوبه با 178 رای موافق، 14 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

**طرح الحاق یک تبصره به قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران اصلاح شد

در ادامه جلسه علنی امروز پارلمان، نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در زمینه طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.

بهارستان نشینان به منظور تامین نظر این شورا، ماده واحده طرح مذکور را اصلاح کردند و این اصلاحیه را با 159 رای موافق، 6 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان به تصویب رساندند.

به موجب این اصلاح مجلس مقرر شد آیین‌نامه اجرایی این ماده واحده توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور ظرف 3 ماه از تاریخ تصویب این قانون تهیه شود و به تصویب هیئت وزیران برسد.

**نطق 31 دقیقه‌ای ناطقان میان دستور

مهرداد بذرپاش عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه اسامی ناطقان میان دستور امروز مجلس را قرائت کرد؛ براین اساس حسن کامران نماینده مردم اصفهان، شهروز افخمی نماینده مردم ملکان، امیر عباس سلطانی نماینده مردم بروجن، مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران و حسین فتاحی نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی به عنوان ناطقان امروز سخنرانی کردند.

**کامران: امتیاز 650 میلیون یورویی بانک مرکزی به یک فرد خاص "رانت‌خواری" است

حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز یکشنبه در نطق میان دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس با اشاره به فامیل‌گرایی اظهار داشت: امروز متاسفانه هنوز فامیل‌گرایی وجود دارد و این موضوع، زمینه رفتن به سوی دنیا است ضمن اینکه زمینه رانت‌خواری نیز فراهم می‌شود.

وی با اشاره به اعطای امتیاز 650 میلیون یورویی به یک فرد خاص گفت: اخیرا امتیازی که بانک مرکزی در قالب 650 میلیون یورو به یک فرد عادی داد، خارج از فرآیند عادی صورت گرفت که نوعی رانت‌خواری محسوب می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: گاهی در انتصابات کسی را خبر نمی‌کنند و فرد دیگری جای آن فرد منصوب می‌شود؛ مگر طرف شمر است؟ این کار تحقیر و توهین به طرف مقابل است لذا باید به وصیتنامه امیرالمومنین(ع) عمل کنیم.

کامران اظهار داشت: گفته شده که دشمن ظالم باشید یعنی دشمن آمریکایی‌ها؛ در حافظه ایرانیان، آمریکایی‌ها از جنگ جهانی دوم به بعد، خیانت‌های زیادی کردند و در مسئله هسته‌ای هم اگر بگویند ما کنار می‌کشیم، ما همچنان غنی‌سازی 20 درصد را خواهیم داشت و نیروگاه اراک را با قوت توسعه می‌دهیم.

وی در ادامه سخنانش گفت: صهیونیست‌ها با پول عربستان و قطر کلکسیونی از ظالمان در منطقه را تشکیل داده‌اند که خروجی این کلکسیون، داعش است و همه اینها از اسلام آمریکایی نشات می‌گیرد. امیدواریم به برکت ماه رمضان نسل این ظالمان از بین برود.

نماینده مردم اصفهان در تذکری به وزیر علوم گفت: حضرت آقا در دیدار با اساتید فرمودند که حرف نزنید، عمل کنید؛ ما به عمل زنده‌ایم نه به حرف لذا این نکته را به وزیر علوم یادآوری می‌کنم.

کامران در پایان در تذکری به شورا عالی بیمه یادآور شد: چرا 24 درصد بیمه را افزایش داده‌اید

**سلطانی: جهت اتمام طرح‌های نیمه‌تمام حداقل سالانه 550 میلیارد تومان نیاز داریم

امیر عباس سلطانی نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با اشاره به معضل بیکاری در حوزه انتخابیه خود  اظهار داشت: استان با وجود هزاران بیکار موجود و حدود سالانه 30 هزار کارجوی جدید به بازار کار حداقل حدود 990 میلیارد تومان در سال نیاز دارد.

وی  ادامه داد: جهت اتمام طرح‌های نیمه‌تمام حداقل سالانه 550 میلیارد تومان، جهت تسویه بدهی دولت به بخش‌های خصوصی، پیمانکاران، بازنشستگان کشوری و لشگری تا مدت 4 سال نیاز به 1375 میلیارد تومان در سال و برای کمک لازم به صنایع تعطیل و نیمه‌تعطیل و حل مشکل ازدواج و مسکن جوانان در سن ازدواج سالانه 880 میلیارد تومان نیاز داریم.

نماینده مردم بروجن افزود: همچنین برای پروژه‌های مهم درون استانی و جلوگیری از هدرفت آب،‌ حفاظت از منابع آب استان، اصلاح سیستم آبیاری و مقابله با خشکسالی‌ها و جلوگیری از تخریب آثار تاریخی و میراث فرهنگی چند هزار میلیارد مورد نیاز است.

**بذرپاش: افزایش قیمت خودرو "هیچ توجیهی" ندارد

مهرداد بذرپاش عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی صبح امروز در نطق میان دستور خود، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان اظهار داشت: «ژنرال‌ها آمدند و گروهبان‌ها باید بروند» این جمله‌ای بود که یکی از وزرا در ابتدای شروع به کار خود اعلام کرد. معنای این سخن این است که ما ژنرال هستیم و دیگران گروهبان؛ بماند اینکه لقب ژنرال یا هر لقب دیگری را باید سایرین به فرد بدهند، نه اینکه آدم خود را ژنرال بداند و عملکرد است که نشان می‌دهد که با چه ژنرال‌هایی طرف هستیم که بر ما دولت داری می‌کنند.

وی ادامه داد: نکته جدی تر این است که این ژنرال‌ها برای جنگ‌های حوالی جنگ جهانی اول مناسب‌تر بودند، نه جنگ‌های معاصر و مدرن کنونی که نیاز به صبر و حوصله، تسلط به فناوری و سلا‌ح‌های مدرن دارد؛ شاید ما دلواپس باشیم ولی به نظر، شما هم فکر می‌کنید دلاورید.شما با شیب ملایم دل‌واپسید. چرا که اگر دل آرام بودید سری به صنعت هسته‌ای می‌زدید و با برخی از دانشمندان و فعالین آن صنعت صحبت می‌کردید تا متوجه می‌شدید که چه میزان دل آرامید.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: اگر "دل آرام" بودید، این میزان به یک منتقد توهین نمی‌کردید و سخت نمی‌گرفتید و بی انصافی نمی‌کردید؛ اگر "دل آرام" بودید، این میزان با دین مردم بازی سیاسی نمی‌کردید؛ فرق است بین کسی که دل آرام است با کسی که نقش دل آرام‌ها را بازی می‌کند.

بذرپاش ادامه داد: گفتیم نگران امتیازهای بیش از اندازه شما در مرحله اول توافق نامه هسته‌ای هستیم و جا دارد بخش اصلی امتیازها را بگذارید برای وقتی که آنها بخواهند بخش اصلی تحریم‌ها را بردارند؛ اما شما تندرو و افراطی خطابمان کردید، گفتیم نگران عایدی کم در مرحله اول هستیم که این عایدی چیزی شبیه شوخی بود. دیدید که ریالی از پول به ایران وارد نشد و هیچ تأثیری هم بر اقتصاد نگذاشت؛ ناراحت خطاب‌مان کردید و بی منطق.

وی ادامه داد: گفتیم نگران از دست دادن نقش ایران در معادلات منطقه‌ای و بین المللی و کم رنگ شدن این نقش با مواضع سطح پایین شما هستیم و الآن وضعیت را مشاهده می‌کنیم، اما بی سواد و اندک خطابمان کردید. در جنگ هم عده‌ای به جناب آقای رئیس جمهور و بسیاری از ایثارگران و بچه های جبهه و جنگ لقب بی عقل می‌دادند، اما بعد عالم فهمید که ترازوی عقل هم ترازوی خاصی است و عاقل‌ترین افراد همانهایی بودند که به روح‌الله لبیک گفتند، وگرنه الآن باید سر ناموس و سرزمین با اجنبی مذاکره می‌کردیم.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه به شما یک پیشنهاد دارم، گفت: کمی نگرانی نه تنها بد نیست، بلکه توصیه‌ شده است و احتمال رسیدن به نتیجه را بیشتر می‌کند. عده‌ای در این کشور اخیرا نگران چیزهای خاص شدند. مانند دیده نشدن چند شبکه غیراخلاقی و مستهجن در شبکه‌های ماهواره‌ای و هر کسی که کوک مخالف بزند را جدیدالاسلام می‌نامند. بماند که مواضع این آقایان در گذشته راجع به ماهواره چه بوده که ما به چرخش 180 درجه اینها عادت کردیم. ولی کاش نگران پرداخت نشدن وام ازدواج به جوانان ایرانی هم بودند که سالها و ماه‌هاست که پرداخت نشده است.

بذرپاش ادامه داد: برخی در این کشور تا حرف از حجاب می شود برمی‌افروزند و گویا بدنشان کهیر می‌زند؛ انگار علاقه دارند جامعه را زودتر را بی حجاب ببینند و زودتر بی حجابی شود و سریع فضا را دوقطبی کرده و با دین مردم بازی سیاسی می‌کنند. فارغ از اینکه قاعده برکت به این رفتار مترتب نیست، ولی دلیل اصلی را می‌توان در سرپوش گذاشتن به مشکلات اقتصادی دانست. کاش کمی هم جهت رفاه حال روزه داران ساعت کار را تغییر می‌دادید.

وی اظهار داشت: به لحاظ سیاسی هم اشتباه می‌کنید؛ همانطور که خیلی‌ها در گذشته اشتباه کردند. رقابت سیاسی را به اصول موضوعی انقلاب و اصول دینی مردم نکشانید که بد عاقبتی در انتظار چنین افرادی است که با دین مردم اینگونه بازی می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به شنیده شدن واژه آزادسازی قیمت‌ها از سوی مسئولین دولتی گفت: آزادسازی قیمت‌ها واژه‌ای است که اخیرا زیاد از مسئولین دولتی شنیده می‌شود؛ رهاسازی قیمت‌ها به اسم آزادسازی، ساده ترین روش اداره بازار است که مسئولین دولتی در پیش گرفته‌اند و سعی می‌کنند با الفاظ زیبا آن را توجیح کنند. فارغ از اینکه در علم اقتصاد متغیر‌های متعددی برای تصمیم به آزاد سازی قیمت‌ها دخیل است و باید آنها را در نظر گرفت، ولی موضوع اصلی این است که مردم بی گناه چه بلایی برسرشان می‌آید و آمده است به ویژه اقشار حقوق بگیر ثابت، کارمندان و کارگران.

بذرپاش ادامه داد: مردم در اضطرارند و متأسفانه معاون اول رئیس جمهور می‌گوید کنترل قیمت‌ها اصلا به قیافه این دولت نمی‌آید. مرتب آمار کاهش تورم را می‌دهید، اما به خیابان‌ها سری بزنید و ببینید که مردم چه حسی نسبت به این آمارها دارند و آیا این کاهش را احساس می‌کنند؛ خود دستگاه‌ها افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت‌ها را ابلاغ می‌کنند بعد ما می‌گوییم تورم نقطه به نقطه به زیر 15 درصد رسیده است. از این پس به جای واژه نامأنوس تورم بگویید شیب ملایم؛ این شیب ملایم کارها می‌کند. سری به بازار خودرو، لبنیات و میوه و تره بار بزنید تا این واژه‌ها را بهتر درک کنید. لااقل اگر کاری برای کل اقتصاد نمی‌کنید بازار را کنترل کنید.

وی با اشاره به وظیفه نمایندگان مجلس تأکید کرد: به نظر من وظیفه ما مجلسی‌ها فقط مصاحبه و نطق نیست بلکه باید از مکانیزم‌های نظارتی‌مان بهتر استفاده کنیم و از هوچی گری سیاسی نهراسیم. چرا که ما در مقابل ملت و قانون اساسی مسئول هستیم و به قانون اساسی سوگند یاد کردیم که تا آخرین روز مسئولیت به وظیفه خود عمل کنیم؛ ما در هیئت رئیسه وظیفه سنگین تری برعهده داریم که باید به آن عمل کنیم.

این عضو هیئت رئیسه مجلس ضمن انتقاد از شورای رقابت تصریح کرد: شورای رقابت طبق کدام قانون به قیمت گذاری خودروها اقدام می‌کند و پوششی برای توجیه افزایش قیمت خودروها پیدا کرده است؟ قیمت خودروها را 20 درصد افزایش می‌دهیم، بعد می‌گوییم تورم به 14 درصد رسیده است. اینگونه افزایش‌ها هیچ توجیهی ندارد.

بذرپاش ضمن انتقاد از وضعیت اقتصاد کشور تأکید کرد: به نظرمان با یک رهاشدگی در حوزه اقتصاد مواجهیم، عواملی همچون افزایش قیمت‌ها، رکود، افزایش حجم نقدینگی، تعطیلی مسائل مربوط به پیگیری قاچاق کالا. اصولا در این دولت علاقه به تعطیلی زیاد یافت می‌شود. باید فکر جدی اندیشیده شود وگرنه کشور متضرر خواهد شد.

نمایند مردم تهران در مجلس در پایان سخنانش گفت: تصدی همزمان معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور در معاونت نیروی انسانی خلاف قانون است که در حوزه نیروی انسانی شاهد در هم ریختگی زیادی از قبیل وضعیت قراردادها هستیم. عزل روسای فدراسیون‌های ورزشی و دخالت مستقیم دولت در عزل و نصب فدراسیون‌ها مانند فدراسیون ورزش‌های رزمی، پرداخت یارانه‌های سنگین به رسانه‌های منتصب به مدیران وزارت ارشاد، افزایش قیمت بیمه شخص ثالث بدون مصوبه، برداشت غیرقانونی از صندوق توسعه ملی که پس از اعلام، اعلام شد بصورت تن‌خواه عمل شده و بازگردانده شده بود. این‌ها نمونه‌ای از اقدامات خلاف قانون دولت بود که خدمت همکاران ارائه شد.

**فوریت الحاق تبصره به قانون حفظ کاربری اراضی زراعی رای نیاورد

در ادامه جلسه، درخواست یک فوریت برای الحاق یک تبصره به ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها و اصلاح بعدی آن که به امضای 173 نفر از نمایندگان رسیده بود، در دستور کار امروز پارلمان قرار گرفت که فوریت آن رای نیاورد و طرح به صورت عادی به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

درخواست‌کنندگان در این طرح جهت جلوگیری از دست‌اندازی و تخریب مناطق طبیعی بکر و جنگلی و سوءاستفادهای زمین‌های ملی و دولتی و همچنین جهت جلوگیری از ورود افراد سودجو و منفعت‌طلب و زمین‌خوار، درخواست یک فوریت برای الحاق یک تبصره به ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها را داشتند که پس از سخنان موافقان و مخالفان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی این درخواست را به رای وکلای ملت گذاشت.

نمایندگان با 102 رای موافق، 57 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن با درخواست یک فوریت برای این طرح موافقت نکردند و این طرح به صورت عادی در دستور کار قرار گرفت.

**استعلام از وزارت اطلاعات برای انتصاب در مشاغل حساس الزامی می‌شود

پس از آن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده 5 قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش را مورد بررسی تصویب قرار دادند.

بهارستان‌نشینان با تصویب این طرح یک تبصره را به عنوان تبصره 3 به ماده 5 قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش لحاظ کردند که براساس آن تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف می‌شوند در انتصاب افراد به مشاغل حساس در خصوص ضوابط مندرج در ماده 2 قانون گزینش بر ضوابط انتخاب اصلاح ابتدا از وزارت اطلاعات استعلام نمایند و نتیجه استعلام را در انتصاب خود اعمال کنند.

وکلای ملت کلیات این طرح را با 127 رأی موافق، 65 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در صحن علنی تصویب کردند.

به گزارش تسنیم، از آنجا که قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش در تاریخ 9 اردیبهشت 1375 طی یک مصوبه مجلس به کارکنان سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی تسریع یافته بود، لذا دریافت استعلام از وزارت اطلاعات در انتصاب افراد به مشاغل حساس در این دستگاه‌ها نیز اعمال می‌شود.

براساس ماده واحده قانون تسریع قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش به کارکنان سایر وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی، شرکت‌های ملی نفت و گاز و پتروشیمی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان صنایع ملی ایران، جمعیت هلال احمر، شهرداری‌ها، سازمان تأمین اجتماعی، بانک‌ها، موسسات، و شرکت‌های دولتی مشمول قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش می‌شوند.

**دبیر شورای عالی امنیت ملی با نطق کامران برخورد کند

حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی در تذکری آیین‌نامه‌ای با اشاره به نطق حسن کامران نماینده مردم اصفهان و در انتقاد به آن گفت: آقای کامران! یکی از همکاران شما خط قرمز کشید و براثر آن 50 هزار نفر از مردم به خیابان‌ها ریختند و استان ما را ناامن کردند. جملات و حرف‌های شما شاید باعث شود فردا 500 هزار نفر به خیابان‌ها بریزند.

وی ادامه داد:  از دبیر شورای عالی امنیت ملی می‌خواهم با این حرکات و حرف‌هایی که کذب و دروغ است، برخورد کند و این طور نیست که به خاطر رای جمع کردن، به لباس اصیل ایرانی توهین کنید که درست نیست.

نماینده مردم اردل و فارسان تصریح کرد: ما شعار "کلاه نمدی" نمی‌دهیم که رای جمع کنیم و بنده متخصص بودم که مردم به من رای دادند.

عزیزی با بیان اینکه وزیر نیرو کار کارشناسی را قبول دارد، گفت: ما می‌گوییم با انتقال آب مازاد مخالف نیستیم و انتقال آب یک کار کارشناسی است، نه از طریق تهدید و عوام‌فریبی و یا استناد به مصوبه شیخ بهایی. در حال حاضر سرانه آب شرب اصفهان 3 برابر شرب سرانه کشوری است و بنده می‌خواهم با این حرف‌ها برخورد شود که اینگونه نطق نکنند. 

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر نماینده اردل و فارسان اظهار داشت: توصیه می‌کنم دوستان مسائل مربوط به آب را که جنبه ملی دارد، از نگاه ملی بررسی کنند و کشاندن این موضوع به نگاه‌های منطقه‌ای به صلاح نیست، خصوصا اینکه باید در مجلس رفاقت برقرار باشد.

**رسایی: نمایندگان مجلس توسط یک روزنامه متهم به جاسوسی شده‌اند

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان طی تذکری آیین‌نامه‌ای با استناد به بند 11 ماده 24 آیین‌نامه داخلی مجلس که هیئت رئیسه را موظف به دفاع از شأن و جایگاه مجلس می‌کند، اظهار داشت: هر از چندگاهی در برخی رسانه‌های یک جریان سیاسی خاص، اتهاماتی متوجه مجلس می‌شود و متأسفانه این اتهامات پیگیری حقوقی هم نمی‌شود و این در حالی است که معاونت حقوقی در دولت فعال است و اگر کسی به کلیت دولت اتهامی را وارد کند، پیگیری حقوقی می‌شود.

وی با بیان اینکه مجلس هم باید یک معاونت حقوقی داشته باشد، گفت: البته ما از نقد استقبال می‌کنیم اما برخی از سخنان اتهام است؛ متأسفانه هفته گذشته در روزنامه‌ای ادعایی شده که وزارت‌خارجه حاضر به بحث با مجلس در مورد موضوع مذاکرات هسته‌ای نشد، چون برداشت وزارت خارجه این بود که از این جلسات برای جاسوسی از مذاکرات استفاده می‌شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه آیا وزارت‌ خارجه چنین برداشتی را اعلام کرده است، خاطر نشان کرد:‌ بنده این موضوع را بعید می‌دانم اما این روزنامه در حالی با بی‌حیایی تمام نمایندگان مجلس را متهم به جاسوسی در موضوع هسته‌ای می‌کند که در ایام فتنه و کودتای سال 88 برخی از خبرنگاران این روزنامه به همین دلایل بازداشت شدند و یکی از خبرنگاران این روزنامه همین الان به دلایل مختلف بازداشت است و مسئولین روزنامه هم می‌دانند که چرا این خبرنگار بازداشت است و بهتر است که اعلام کنند تا مردم بدانند که جاسوسی چیست؟ همچنین روند این روزنامه همواره حمایت از مجلس ششم بوده که تعداد زیادی از نمایندگان همسو با این روزنامه در حال حاضر یا در سازمان‌های جاسوسی غربی هستند و یا در رسانه‌های منتصب به این سازمان‌ها به عنوان کارشناس صحبت می‌کنند.

رسایی ادامه داد: حرف من این است که هیئت نظارت باید این موضوعات را پیگیری کند و هیئت رئیسه مجلس نیز نیاز به واحد حقوقی دارد تا نسبت به این موضوعات فعال باشد البته مجلس همواره از تیم مذاکره‌کننده حمایت می‌کند به شرط اینکه از خطوط قرمز‌هایی که مقام معظم رهبری به ویژه در بیستم فروردین ماه‌ امسال تعیین کردند عبور نشود.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این تذکر گفت:‌ ملاک همین است که چارچوب‌های نظام را در مذاکرات رعایت کنند و رسانه‌ها هم باید ادب حکومتی را در این زمینه‌ها رعایت کنند.

**بیرانوند: متهم فساد در قراردادهای نفتی با خروج از کشور از دسترس قانون خارج نشود

در ادامه تذکرات شفاهی نمایندگان در صحن علنی مجلس مطرح شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، مشهدی عباسی نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به وزیر نیرو اظهار داشت: لازم است وزیر در بحث مدیریت آب در شهرستان فیروزکوه چاره‌ای بیندیشد چرا که از سد در حال احداث نمرود فقط 8 درصد آب ذخیره شده برای این شهرستان مورد استفاده قرار می‌گیرد و زمین‌های کشاورزی فیروزکوه به دلیل احداث این سد از بین رفته، درصورتی که سهم آب فیروزکوه برای استان دیگری مصرف می‌شود.

در ادامه بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکر شفاهی ضمن تقاضای برخورد با برخی مظاهر روزه خواری اظهار داشت: دنیا بداند ملت بزرگ ایران مدافع حقوق مظلومان عالم است و تلاش تیم آمریکا برای ایجاد شکاف میان مسلمانان و کشتار و چپاول آنها محکوم به شکست است.

وی ادامه داد: تلاش آمریکا برای محدود کردن توانمندی ملت بزرگ ایران تلاشی مذبوحانه است چرا که ملت ایران براساس حکم قرآن، محدودیت توانمندی خود را نمی‌پذیرد و هیچ کس هم حق ندارد نیاز امروز و فردای ایران بزرگ را فدای ایده‌های شخصی خود کند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس افزود: نیروگاه بوشهر و 20 مگاوات برق هسته‌ای، 10 هزار سانترفیوژ می‌خواهد؛ کیست که بخواهد دست این ملت را مقابل دشمنانش دراز کند. یقینا رویای افراد خسته از مجاهدت تعبیر نخواهد شد و قطعا همراهی مردم با ایده‌هایی خواهد بود که برگرفته از اسلام و تضمین کننده منافعش باشد.

بیرانوند در تذکری به رئیس جمهور گفت: در جلسه شورای اداری استان به شما اعلام کردیم که برای کمک به تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت آمادگی داریم؛ این الگو سنگ بنای برنامه‌ها و راه تحقق قانون اساسی است و ورود به برنامه ششم، بدون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ما را به اهداف نزدیک نخواهد کرد. خروجی برنامه‌ها باید گسترش معنویت، ایجاد اشتغال و ازدواج برای جوانان، تقویت نهاد خانواده، برخورد با فقر و تبعیض و فاصله طبقاتی باشد.

وی در تذکری به وزرای اطلاعات و کشور تأکید کرد: وزرای اطلاعات و کشور هوشیار باشید؛ متهم فساد در قراردادهای نفتی با هر بهانه‌ای با خروج از کشور از دسترس قانون خارج نشود.

سیدباقر حسینی نماینده مردم زابل درمجلس شورای اسلامی با اشاره به گرمای شدید سیستان گفت: طی دو سال گذشته کم آبی سیستان در هوای 58 درجه همراه طوفان‌های شن و ماسه باقی است لذا از وزیر نیرو درخواست تخصیص بودجه برای اجرای پروژه‌های مصوب را دارم.

وی در تذکری به وزیر کشور گفت: عزل و نصب‌های سلیقه‌ای و سیاسی به نفع کشور نیست.

نماینده مردم زابل همچنین خواستار برخورد با اعمال خلاف شرع و روزه‌خواری شد.

محمد سقایی نماینده مردم نی‌ریز در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به رئیس جمهور با اشاره به خشک شدن دریاچه بختگان گفت: این دریاچه دومین دریاچه بزرگ کشور است که در اثر خشک شدن دریاچه و خشک شدن چاه‌های آب کشاورزی و شرب و البته بر اثر وزیدن باد روی دریاچه نمک آلود به فاضلاب پتروشیمی بالادست، باعث شده که بیماری سرطان در منطقه شایع شود لذا از دولت می‌خواهیم که برای این دریاچه تصمیم جدی بگیرد.

وی ضمن انتقاد از سازمان محیط زیست اظهار داشت: سازمان محیط زیست کجاست؟ چرا اقدامی نمی‌کند؟ تکلیف مردم چیست؟ و چرا مردم چوب سوء مدیریت را بخورند؟ از رئیس جمهور درخواست می‌کنم هیئتی برای حل مشکل آب شرب به استان اعزام کند.

نماینده مردم نی‌ریز در پایان ضمن لزوم برخورد با روزه خواران یادآور شد: برخی افراد شئونات را رعایت نمی‌کنند لذا لازم است حرمت ماه مبارک رمضان آن هم در ملأ عام نگاه داشته باشد.

جواد هروی نماینده قائنات در تذکر شفاهی به وزیر نیرو خواستار تأمین آب شرب خراسان شمالی شد و گفت: معضل کمبود آب خراسان شمالی، تبعات مهاجرت را در پی خواهد داشت و اگر مهاجرت در مناطق محروم آغاز شود، حاشیه نشینی فلج کننده برای شهرهای بزرگ بوجود خواهد آمد.

**تذکر 10 نماینده به وزیر دادگستری برای اهتمام در اجرای حکم ممنوع‌الخروجی خاتمی

همچنین حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

**واردات خوروهای لوکس نعمت‌زاده را به مجلس کشاند

ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان موارد اعلام وصولی از سوی هیئت رئیسه را قرائت کرد.

به گفته وی، سوال ملی محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره چگونگی انتخاب و انتصاب مدیران صندوق‌های زیرمجموعه وزارت کار اعلام وصول شد.

این عضو هیئت رئیسه سوال ملی زهره طبیب‌زاده نماینده مردم تهران از وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره علت مجوز واردات بی‌رویه برنج و خودروهای لوکس را اعلام وصول کرد.

**پایان جلسه علنی مجلس/جلسه بعدی سه‌شنبه

جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان به پایان رسید و وی اعلام کرد که نشست علنی بعدی ساعت 8 صبح روز سه‌شنبه هفته جاری برگزار می‌شود.