پايگاه خبري تحليلي «پارس»- تازه ترین اخبار از درگیری‌ها در استان نینوا و کرکوک حاکی از آن است که نیروهای ویژه ارتش عراق برای مقابله با تروریست‌ها وارد عمل شده‌اند و نیروی هوایی ارتش عراق همچنان در حال هدف‌گیری مواضع داعش است. در زمينه مباني فكري و چگونگي شكل گيري گروه داعش با حسين شيخ الاسلام مشاور امور بین الملل ريیس مجلس، نماينده دور هفتم مجلس شوراي اسلامي و قائم مقام اسبق وزارت خارجه، گفت و گو كرده ايم.

حسين شيخ الاسلام مشاور امور بین الملل ريیس مجلس به پايگاه خبري تحليلي «پارس» گفت: طراحي هاي خوبي صورت گرفته كه با اجرايي شدن آنها عملیات‌ها مناطق تحت تصرف داعش با قوت و قدرت پس گرفته خواهد شد و مناطق غربی نيز پاكسازي مي شود
 
وي در مورد تركيب شكل گيري گروهك تروريستي داعش گفت: داعش ملغمه اي از بعثی‌های زمان صدام علی‌الخصوص نظامی‌ها و فرماندهان نظامی که اکنون فرماندهان نظامی داعش هستند و به اصطلاح مفتي هاي وهابي تونسی و عربستانی و مردم بدبخت سوریه و عراق است. پیاده‌ نظام داعش مردم بدبخت سوریه و عراق هستند.

وي افزود: متاسفانه به خاطر اشتباهات آمريكا و اروپا و بعضی از مزدوران منطقه‌ای آن‌ها و سازمان‌های اطلاعاتی منطقه‌ای که در خدمت سرويس هاي اطلاعاتی اسراييل، غرب و آمریکا هستند ما دچار فتنه زشت و پدیده شوم تکفیری شده‌ایم؛ پدیده‌ای که اسرايیل از هم در مباني نظري آن و هم در عملياتي كردن آن، نقش اصلي را داشته است.

وي اضافه كرد: این نوع تروریسم درصدد به دست آوردن سرزمین است تا در آن حکومتی را که در تقابل با مردمسالاری دینی و برای جلوگیری از رشد و گسترش انقلاب اسلامی نظریه‌پردازی کرده‌است برپا کند. بنابراین این دین جدید به دنبال خاک و سرزمین می‌باشد و متاسفانه در افغانستان، عراق و سوریه آن را به دست آورده است. 

نماينده دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سيستم حكومتي مورد نظر اين گروه تروريستي گفت: این گروه‌ها به دنبال یک سیستمي هستند كه و رای دادن و پارلمان را حرام می ‌دانند و بر حرام بودن آن نیز فتوا داده‌اند. آن‌ها سیستمی تحت عنوان «امیری» دارند که طی آن یک فرد امیر شده و در راس قرار می‌گیرد و به این ترتیب دین، دنیا و آخرت مردم به فرمان این امیر است. 

وي افزود: در این سیستم هرچه که این امیر بگوید اسلام است. چنین سیستمی را شما می‌توانید در عربستان مشاهده کنید که پادشاه عربستان در آنجا به‌عنوان امیر ریاض حضور دارد. از این رو درگیری‌های موجود میان این گروه‌ها نیز بر سر این خاک و سرزمین و قسمتی است که می‌خواهند در آن چنین حکومتی را برقرار کنند.

مشاور امور بین الملل ريیس مجلس در مورد محدوده سرزميني آنها گفت: ادعای گروهک داعش ایجاد حکومت یکپارچه عراق و شام است و این داستان علی‌الخصوص برای آن منطقه استراتژیکی که بین اردن، عراق، سوریه و عربستان در دستشان بود موضوعیت دارد. به نظرم منطقه مورد نظر، عراق است.

وي افزود: اگر این منطقه حساس در دست داعشی‌ها بود بدین وسیله آن‌ها می‌توانستند که به راحتی از عربستان، سوریه و اردن به عراق بیایند؛ یا به‌عبارت دیگر از عربستان به عراق می‌آمدند و از آنجا به سوریه و اردن می‌رفتند. 

قائم مقام اسبق وزارت خارجه اضافه كرد: بدین‌ترتیب مثلث خطرناکی در دست آن‌ها افتاده‌ بود و آن‌ها آنجا را به محل ترانزیت کالاهای مرگبار تبدیل کرده‌بودند. از همانجا نیز آن‌ها از این قدرت ترانزیتی خود برای تسلط بر دیگر گروه‌ها استفاده ‌نمودند، یعنی زمانی که عربستان می‌خواست که به سوریه اسلحه بفرستد نیروهای داعش محموله‌ها را می‌گرفتند و منتقل می‌کردند.

به گفته شيخ الاسلام، اصلا از اینجا بود که ایده شام وارد القاعده عراق شد، چون آنها می‌گفتند که حیات گروه‌های تروریستی سوریه در دست ماست و این ماییم که داریم اسلحه را می‌دهیم و این اسلحه‌ها باید از معابر ترانزیتی ما عبور کند. این موقعیت ترانزیتی آن‌ها را مدعی شام نیز کرد و شروع به عضوگیری در سوریه کردند تا در یک هماهنگی با القاعده بتوانند این کار را انجام دهند.

مشاور امور بین الملل ريیس مجلس در گفتگو با به پايگاه خبري تحليلي «پارس» خاطرنشان ساخت: برای اینکه ناحق بودن مطلق این گروه‌ها بر شما ثابت شود باید گفت که موضوع تنها این نیست که آنها علیه یک حکومت قانونی در عراق و سوریه می‌جنگیدند، بلکه متاسفانه عربستان برای ساقط کردن حکومت قانونی عراق و نشان دادن اینکه دموکراسی و مردمسالاری در کشورهای عربی کارآمد نیست، وارد این معرکه شد؛ چرا که مردمسالاری و شاهنشاهی مانند جن و بسم الله هستند.

حسين شيخ الاسلام افزود: پس عربستان این نقش را برای القاعده در داخل عراق قبول داشت. آن‌ها هم می‌دانستند که عربستانی‌ها نیاز دارند که سلاح‌ها را از خاک عراق رد کنند و به سوریه برسانند، بنابراین آن‌ها از این خاصیت استفاده کردند که خود را در سوریه گسترش دهند.