کفوسوت BBC برای ترویج دولتی سکولاریسم
اظهارات توام با حاشیهسازی رئیسجمهور با استقبال محافل مخالف جمهوری اسلامی و برخی افراطیون مدعی اصلاحات مواجه میشود.
به گزارش پارس به نقل از کیهان، شبکه دولتی بیبیسی طبق معمول چند ماه گذشته از سخنان حاشیهساز روحانی استقبال کرد و میزگردی ترتیب داد. مهدی خلجی همکار سابق نشریات اصلاحطلب که اکنون در موسسه خاور نزدیک واشنگتن فعالیت میکند، به بیبیسی گفت: صحبتی که آقای روحانی کرده به نظر من شاید انقلابیترین(!) سخنی است که بشود در جمهوری اسلامی زد. اینکه حکومت موظف نیست افراد را به زور به بهشت ببرد. این کاملا در تضاد با اساس ایدئولوژی اسلامی و فلسفه وجودی جمهوری اسلامی است.
خلجی افزود: جمهوری اسلامی و ولایت فقیه اساسا بر این فکر و فرض مبتنی شده که حکومت موظف است شریعت را در جامعه اجرا کند. اگر ما بگوییم که حکومت موظف نیست مردم را به بهشت ببرد یعنی کار حکومت اجرای شریعت نیست و در حقیقت تمام نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی زیر سوال میرود. بنابراین سخنی که روحانی گفته و مخالفتی که برخی ائمه جمعه کردند یک تضاد و یک تنش جدی و بنیادی است.
وی تصریح کرد: این به نظر من یک موفقیت برای کسانی است که خواهان پایان حکومت دینی در ایران و جدایی دین از دولت هستند.
خلجی اظهار داشت: به نظر من روحانی به درستی تشخیص داده است که باید از حکومت ایران ایدئولوژیزدایی بشود.
همکار شبکه دولتی انگلیس آنگاه گفت ایران برای همکاری با غرب و خروج از انزوا باید ایدئولوژیزدایی کند و روحانی نیز این را میداند!
خلجی اضافه کرد کسانی به حکومت دینی اعتقاد ندارند و این مسئله که حکومت شریعت را اجرا نکند، فراتر از مسئله سیاسی و مسئلهای برای هویت جمهوری اسلامی است چون جمهوری اسلامی حکومتی است که وظیفه خود را اجرای شریعت میداند و آیتالله خمینی و آیتالله خامنهای هم به آن معتقد هستند. بنابراین مسئله این نیست که در درون حاکمیت فرد چگونه فکر میکند چون مسئله اساس جمهوری اسلامی است.
از سوی دیگر شبکه صهیونیستی بالاترین در تحلیلی نوشت: ادبیات روحانی تغییر یافته و تهاجمی شده به ویژه که مشخصا از منبر به عنوان ابزار ابلاغ پیام روحانیان نام برده و عمر منبر یکطرفه را پایان یافته تلقی کرده است... حرفهای روحانی در مورد مسائل مربوط به ایدئولوژی و مبانی فلسفی حکومت، زلزله(!) ایجاد میکند اگر که با همین توان و توالی تکرار کند و به مغز متحجرین حوزه بکوبد و وادارشان کند بیایند وسط(!). این کار اگر تداوم پیدا کند از هر عمل سیاسی مقطعی با ارزشتر است زیرا این دست فرمانی که او گرفته دقیقا به مقصد عرفیتر[سکولار] کردن حکومت است. باید به او خسته نباشید گفت و منتظر ماند که از هر تریبونی استفاده کند. مچکریم. مهم نیست این از کجا میآید. مهم خود این دست فرمان است.
مهرانگیز کار همسر سیامک پورزند و از عناصر سلطنتطلب فراری نیز در وب سایت روزآنلاین تحت عنوان «روحانی تنها نیست» نوشت: رئیسجمهور در قانون اساسی ایران سر و صولتی ندارد اما ممکن است با همراه شدن با تحولات، وزن خود را به کاستیهای قانون اساسی تحمیل کند. گذار به این مرحله دشوار است تا جایی که بر پایه تجربههای دوره اصلاحات به این گذار خوشبین نیستیم اما روحانی درصدد است این پیشداوریها را با گفتار خود تغییر دهد. او به استقبال خطر میرود و نباید از نرخ ریسکپذیری خود در سه سال باقی مانده بکاهد(!) او یا یقین دارد پشتش به کوه است یا به سیم آخر زده است(!)
در این میان داریوش سجادی مشاور سابق مهدی کروبی و همکار پیشین نشریات اصلاحطلب با مرور سخنان روحانی مبنی بر اینکه «عدهای بیکارند، در توهم به سر میبرند و مدام غصه دین و آخرت مردم را میخورند در حالی که نه میدانند دین چیست و نه آخرت، اما همیشه غصه آخرت را میخورند» نوشت: بیرون از تحلیل محتوای این اظهارات در مجموع چنین امری نشان دهنده آن است که بعد از نزدیک به یک سال و ظاهرا به دنبال درک ایشان از فقد امید به فرجام موفقیتآمیز مذاکرات هستهای، نهایتا تصمیم خود را گرفته و به منظور جلوگیری از سقوط اعتماد و آرایش نزد «طبقهای مشهود» به اخذ گارد تهاجمی با جامعه مذهبی ایران اقدام کرده است.
سجادی افزود: هرچند از یک جهت میتوان به استقبال این امر رفت که نهایتا روحانی تصمیم گرفت بیرون از تذبذب یک جا بایستد و خود را تعریف کند اما گریزی از این واقعیت نیز نباید داشت که اظهارات ایشان لوازم اجتنابناپذیر خود را نیز همراه خواهد آورد که بروز دور جدیدی از تنشها یکی از آنهاست، تنشهایی که مسبوق به سابقه در دوران اصلاحات خاتمی است و مشخص نیست روحانی بتواند فرجامی بهتر از سرنوشت خاتمی پیدا کند. آن هم در موقعیتی که خاتمی متکی به آرائی ماکسیممی بود و روحانی تا آن اندازه نیز اقبال نداشته است.
یادآور میشود اظهارات اخیر روحانی با استقبال مشابه در روزنامههای زنجیرهای نظیر شرق، اعتماد، آرمان، آفتاب یزد و... مواجه شد.
برخی صاحبنظران معتقدند کانالی دارای نفوذ از سوی افراطیون درصددند بلایی را که سر خاتمی و سپس موسوی و کروبی در زمینه تقابل با نظام و انقلاب و سپس سرشکستگی فراهم آوردند، برای دکتر روحانی بازسازی کنند و انتقام سخنرانی ۲۳ تیر ۷۸ وی علیه فتنهگران مزدور بیگانه را بگیرند.
در عین حال مردم از دولت و رئیسجمهور توقع دارند که به جای اظهارات تنشزا یا حاشیهساز، به وعدههای اقتصادی داده شده عمل کنند.
ارسال نظر