پایگاه خبری تحلیلی «پارس» -غلامرضا صادقیان - پس از دو هفته که بودن یا نبودن یک فرماندار محور گزارش‌های اصلی بسیاری از روزنامه‌های تحت زنجیر شد، دیروز جمله مشمئز کننده‌ای در صدر سرمقاله یکی از همین روزنامه‌ها نقش بست: «اقدام وزیر کشور دولت تدبیر و امید در پذیرش استعفای فرماندار بروجرد، امری بجا و پاسخی به خواسته درست افکار عمومی و نخبگان بود.»

از این جمله نه تنها ذره‌ای بوی آزاد اندیشی نمی‌آید که بیشتر به مخاطب چنین القا می‌کند که نویسنده، گویی کار را هنوز در ید شاهنشاهان می‌بیند و می‌پندارد می‌توان کارگزاری را به خاطر برهم خوردن سخنرانی یکی از بزرگان مستوجب استعفا و برکناری و از این حرف‌ها دانست.

خوی پادشاهی و منش تملق گویی و روش اقتدار‌گرایی، تنها صفاتی است که برازنده نگاه سرمقاله نویس آن روزنامه زنجیری است. پر واضح است - و در دولت‌های مختلف به اثبات رسیده است - که اگر در همان بروجرد کارخانه معروف نساجی‌اش به هر دلیلی آتش می‌گرفت و ده‌ها نفر از کارگران مظلوم در آتش می‌سوختند، نه ذهن هیچ یک از مسئولان استان و شهر به سوی استعفا می‌رفت و نه تدبیر هیچ یک از مقامات پایتخت به این سو. تنها مقصرانی را از میان اشیا و تجهیزات و گذشتگان و درگذشتگان، معرفی می‌کردند و پرونده بسته می‌شد، بی‌آنکه هیچ جامعه شناسی(!) دست به قلم ببرد و برای روزنامه‌ها سرمقاله بنویسد و از «خواسته درست افکار عمومی» حرف بزند.

اگر ذره‌ای آزاد اندیشی وجود داشت و اخلاق انقلابی روزهای اول انقلاب در برخی افراد پاینده بود که مسئولان و مردم در همه حقوق برابرشده بودند و منش بزرگی و پادشاهی لگدمال شده بود، برای لغو سخنرانی یک مقام عالی - به هر دلیل - اینچنین در میان برخی قلم به دستان مانور قدرت برپا نمی‌شد. اما دریغ که خواسته درست افکار عمومی را نه مسئله فناوری هسته‌ای یا معیشت جامعه ۷۷ میلیونی یا حتی نگرانی از شیوه جدید توزیع سبد کالا در آینده نامعلوم، بلکه «پذیرش استعفای فرماندار یک شهر کوچک» معرفی می‌کنند.

آزاد اندیشی ندارید وگرنه حتی موضوع را «‌پذیرش استعفا» معرفی نمی‌کردید، آن هم در حالی که معاون وزیر کشور قبلا به واحد مرکزی خبر مطلب دیگری گفته بود و آن مقام عالی که سخنرانی‌اش برهم خورد نیز با مناعت طبع و بزرگواری خواستار ممانعت از برکناری فرماندار شده بود. یک سایت خبری(نزدیک به دولت) سه روز پیش نوشت: «‌در حالی که پیشتر «‌انتخاب‌» از دستور رئیس‌جمهور مبنی بر عزل فرماندار بروجرد و توبیخ استاندار خبر داده بود، برخی منابع رسمی روز گذشته تلویحا خبر را تأیید کردند و امروز نیز همان منابع با تأیید کلیت خبر در مورد فرماندار بروجرد می‌گویند موضوع برکناری فرماندار بروجرد تا این ساعت صحت ندارد. در عین حال پیگیری‌های خبرنگار «‌انتخاب‌» حکایت از قطعیت دستور شفاهی به وزیر کشور دارد و با این حال، وزارت کشور ظاهراً قصد دارد پس از بررسی همه جوانب حوادثبروجرد، خبر رسمی عزل فرماندار را اعلام کند. در عین حال حسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور در مصاحبه با واحد مرکزی خبر می‌گوید که بررسی‌ها درباره نقش و قصور احتمالی فرماندار بروجرد در لغو سخنرانی سیدحسن خمینی در این شهر ادامه دارد و تا اواسط هفته در این باره به جمع بندی می‌رسیم و اگر طبق نتایج این بررسی‌ها مشخص شود که فرماندار بروجرد کفایت، صلاحیت، تدبیر و قدرت اداره شهرستان را ندارد، طبق قانون برکنار خواهد شد.»

و سرانجام فرماندار خود استعفا می‌دهد و وزیر کشور هم فقط مطلع می‌شود که استاندار - که خود قرار بوده است توبیخ شود - استعفا را پذیرفته است.

البته اینکه فرماندار استعفا داده یا برکنار شده، مسئله نیست و روی سخن این نوشته نیز با مسئولان دولتی نیست، بلکه ادعای ما این است که این آزاد اندیشان متملق نه دغدغه قانون دارند و نه برای برهم خوردن سخنرانی علما دل می‌سوزانند بلکه با تملق‌گویی مسئولان دولتی و ایضاً افکار عمومی قصد دارند برای سخنرانی‌های خود، تریبون یکطرفه و استبداد پیام ایجاد و از همین حالا برای آن زمینه‌سازی کنند.

به جمله بعدی آن سرمقاله کذایی توجه کنید: «در ماه‌های اخیر برهم زدن مراسم سخنرانی و همایش‌های کاملاً قانونی با روش‌های غیر منطبق با قانون توسط تندروها به گونه‌ای درآمده که دوغ و دوشاب قابل تشخیص نیست.»

اگر چه این ادعا که در ماه‌های اخیر مراسم سخنرانی و همایش‌های کاملاً قانونی بر هم خورده باشد، کاملاً کذب است و گواه آن هم این است که در این مدت هیچ فرمانداری استعفا نداده یا استعفای آن پذیرفته نشده است! ولی معلوم است که سیاه کردن فضا و ناآرام نشان دادن کشور بخشی از پروژه اقتدارگرایان متملق برای فشار به دولت و گرفتن امتیازهای فراقانونی است و باید دید که آیا آنها به قربانی کردن یک فرماندار اکتفا می‌کنند یا هدف بزرگ‌تری را نشانه گرفته اند؟! چه، هدف از قربانی کردن این فرماندار زهرچشم گرفتن از بقیه مدیران است که تریبون‌ها را برای تجدیدنظرطلبان باز کنند وگرنه دلی برای حاج‌ حسن خمینی نسوزانده‌اند، کما اینکه هر کس عامل منع سخنرانی‌ ایشان شده سزاوار نکوهش است.