~

به گزارش پارس به نقل از ایسنا، نوزده نفر از نمایندگان طرح دو فوریتی دائمی شدن بند 16 قانون بودجه 92 کل کشور را مطرح کردند که مفتح نماینده مردم تویسرکان به عنوان یکی از طراحان به ایراد سخن پرداخت.

مفتح در توضیح این طرح گفت: در حال حاضر واحدهای تولیدی برای پرداخت اقساط وام‌های دریافتی با مشکل مواجه هستند که اگر روند پرداخت وام‌های آنها تسهیل شود، آنها می‌توانند به ادامه کار بپردازند.

وی افزود: این طرح به دنبال آن است که شرایط تشویقی را برای واحدهای تولیدی ایجاد کند که آنها در صورت بازپرداخت اقساط وام‌های خود مشمول جریمه نشوند. همچنین به آنها و سرمایه‌گذاران کمک می‌کند که مشکلات ناشی از شرایط اقتصادی متحمل شده را پشت سر گذاشته و به ادامه کار بپردازند.

وی با بین اینکه این حکم در قانون بودجه 92 وجود داشت، گفت: چنین حکمی در قانون بودجه 93 قید نشده است به همین دلیل اکنون واحدهای تولیدی با مشکل مواجه هستند.

نماینده مردم تویسرکان گفت که این حکم کارآمدی لازم را داشت به طوری که در استان همدان نمونه‌های موفقی دیده شد که واحدهای تولیدی با این مشوق‌ها بدهی‌های خود را به صورت اقساط پرداخت کردند.

الیاس نادران و ایرج ندیمی نمایندگان تهران و لاهیجان به عنوان مخالف و هادی قوامی و جبار کوچکی‌نژاد نمایندگان اسفراین و رشت به عنوان موافق دو فوریت این طرح به ایراد سخن پرداختند.

سرانجام نمایندگان با 90 رای موافق، 64 رای مخالف و 19 رای ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در مجلس با دو فوریت این طرح مخالفت کردند.

یک فوریت این طرح نیز به رای مجلس گذاشته شد که مجددا نمایندگان با 90 رای موافق، 56 رای مخالف و شش رای ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در مجلس با یک فوریت این طرح مخالفت کردند.

به گزارش ایسنا، طرح دائمی شدن بند 16 قانون بودجه 92 به دنبال این بود که همواره برای حمایت از تولید و اشتغال، بانک‌ها و موسسات مالی اصل و سود تسهیلات ریالی یا ارزی پرداخت شده به اشخاص حقیقی و حقوقی بابت فعالیت در امور تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی را برای یک بار و تا پنج سال تقسیط در سرفصل مطالبات سررسید گذشته و معوق خارج کنند. با این توضیح که این موضوع مشمول کسانی می‌شود که در بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی به دلایل موجه دچار مشکل شدند.

همچنین خسارت تاخیر بعد از تعیین تکلیف و انجام تسویه حساب بخشوده می‌شود.