عزت ایران اسلامی را پاس بدارید

عباس حاجی نجاری
اقدام دولت امریکا در قراردادن نام چند فرد وشرکت دیگر در فهرست تحریم های ایران و به رغم گذشت فقط سه هفته پس از تصویب توافقنامه ژنو و در حالی که ایران نهایت همکاری و اقدامات عملی را برای اجرای بندهای مختلف توافقنامه مذکور، انجام داده است، نشان دهنده این است که مقامات امریکایی نه تنها به توافقنامه مذکور اعتقادی ندارند بلکه آن را فرصتی می دانند تا از این طریق شکست های گذشته خود را از انقلاب اسلامی را جبران کنند. مروری برمواضع دولتمردان امریکایی در این مدت بخشی از اهداف آنها را در ورای توافقنامه مذکور نشان می دهد.
- باراک اوباما در جمع صهیونیست ها در مرکز سابان با تکرار تهدید نظامی علیه ایران و اینکه همه گزینه ها روی میز است، با اشاره به اینکه پس از برنامه هسته ای به سراغ حوزه های دیگر خواهیم رفت می افزاید: اگر ما می توانستیم گزینه ای ایجاد کنیم که درآن ایران تک تک پیچ و مهره های برنامه هسته ای اش را بر چیند و احتمال داشتن برنامه هسته ای را برای همیشه فراموش کند و بدین طریق از توانمندی های نظامی اش نیز خلاص شود، این گزینه را در پیش می گرفتیم. اما آن گزینه خاص وجود ندارد و ما به تلاش خود برای به چالش کشیدن اقدامات آنها (حمایت از تروریسم و اقدام علیه دوستان و متحدان مان) ادامه می دهیم.
- چاک هیگل، وزیر دفاع امریکا در اجلاس منامه تأکید کرد که در مذاکره با تهران همواره گزینه نظامی به عنوان یک پشتیبان روی میز قرار خواهد داشت. او افزود: ما می دانیم که دیپلماسی را نمی توان به تنهایی اجرا کرد. موفقیت ما برپایه قدرت نظامی امریکا و اطمینان بخشی به متحدان و شرکای خود در خاورمیانه استوار است. به رغم توافق هسته ای با تهران ۳۵هزار نیروی امریکا در خلیج فارس می مانند.
- سوزان رایس، مشاور امنیت ملی امریکا نیز می گوید پرونده بعدی که دولت امریکا قصد دارد به بهانه آن ایران را تحریم کند، حقوق بشر است. او افزود: آزمون کلیدی دیگر آن است که ببینیم آیا وضع حقوق بشر در این کشور پیشرفت می کند یا خیر. تحریم های ما درباره ناقضان حقوق بشر در ایران ادامه خواهد یافت.
- روزنامه امریکایی واشنگتن پست هم خبر می دهد که سناتورهای هر دو حزب در کنگره که روزهای پایانی تعطیلات را می گذرانند، عزم جزم کرده اند تا در بازگشت از تعطیلات و در فاصله زمانی تا کریسمس به جد موضوع تصویب تحریم های جدید علیه ایران را در دست بررسی قرار دهند. از آن جایی که این مصوبه می تواند در روند مذاکرات اخلال ایجاد کند وندی شرمن، رئیس تیم مذاکره کننده امریکایی اینگونه توصیه می کند که کنگره امریکا می تواند بدون به کار بردن کلمه هسته ای، اقدام به وضع تحریم های جدید علیه ایران کند.
- نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز موضوع دیگری را به مباحث مذاکرات افزوده و گفته است که امریکا و قدرت های غربی باید در چارچوب مذاکرات هسته ای ایران را وادار کنند سیاست انکار هولوکاست را تغییر دهد. او همچنین گفته « ایران از گروه های تروریستی در منطقه نظیر حماس و حزب الله حمایت می کند و غرب باید فشار آورد تا ایران دست از حمایت نسبت به این گروه ها بردارد. »
مواضع اخیر امریکایی ها اگرچه باور مردم ایران بر غیر قابل اعتماد بودن آنها را یکبار دیگر اثبات کرد ولی تردیدی نمی توان کرد که اقدام آنها نمی تواند بی تأثیر از برداشت غلط آنها از محیط سیاسی و تحولات اخیر کشور باشد که حتی نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم به خود جرئت وجسارت داده که بتواند در مورد موضوع مذاکرات ابراز نظر کند.
برآورد نادرست نظام سلطه از نتیجه انتخابات یازدهم، وادادگی برخی از فعالان سیاسی ونشریات سرسپرده مبنی بر قلمداد کردن نتیجه مذاکرات ژنو به عنوان فتح الفتوح، نگاه به بیرون مسئولان اجرایی و اعتقاد به اینکه کلید حل مشکلات کشور در سیاست خارجی است، اعلام خالی بودن خزانه و مهم تر از همه تحقیر ظرفیت و توان بازدارندگی دفاعی ایران اسلامی توسط مسئول دستگاه دیپلماسی کشور و… مجموعه عواملی است که این تلقی را در ذهن ساکنان کاخ سفید ایجاد کرده است که با سیاست تهدید، تحقیر و البته تطمیع خود قادرند ایران اسلامی را از مواضع به حق و قانونی خود عقب نشانده و خود را تنها برنده این میدان نشان دهند.
با توجه به اعتماد به تیم مذاکره کننده هسته ای و یادآوری اصول سیاست خارجی نظام اسلامی مبتنی بر سه اصل عزت، حکمت ومصلحت که دولت یازدهم نیز برآن تأکید کرده است، شرایط کنونی تنها فرصتی است که تیم مذاکره کننده باید مسیر خود را تغییر داده و برداشت دشمن از موضع ضعف دولت یازدهم در نوع ورود به مذاکرات وادامه آن را تغییر دهد که بازگرداندن هیئت مذاکره کننده هسته ای ایران از مذاکرات کارشناسی بین ایران و ۱+۵ از وین اتریش، اقدامی به حق و انقلابی بود که توسط وزارت امور خارجه صورت گرفت. تجربه نشان داده است که دشمنان نظام اسلامی با هدفگذاری درازمدت و بهره گیری از آسیب پذیرهای کشور و فرصت هایی که ممکن است در اختیار آنها قرار بگیرد، به عنوان سرپل رسیدن به اهداف بلند مدت خود، استفاده می کنند و نباید فراموش کرد که این مرحله گام نخست و مقدماتی است و بحث اصلی در گام های بعدی و اصلی آن می باشد. مراحل بعدی طبق نظر کارشناسان امر، به مراتب پیچیده تر و سخت تر از گام اول است و غفلت یا اشتباه محاسباتی، می تواند آثار زیانباری را برای نظام اسلامی به دنبال داشته باشد و حتی دستاوردهای متزلزل گام اولیه را به شکست بکشاند.
ارسال نظر