به گزارش پارس به نقل از فارس، فاطمه رهبر در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس گفت: ۱۶ آذر روز فریاد تاریخی ملت ایران علیه سیاست های خصمانه آمریکا است. ۱۶ آذر روزی است که در نظر تحلیلگران تاریخی و سیاسی به عنوان نقطه عطفی در فعالیت های سیاسی و اجتماعی دانشجویان است. حادثه ای که نخستین بار با درگیر کردن توده های عظیمی از دانشجویان مذهبی و مسلمان در جریان مبارزات سیاسی برای مقابله با ظلم و استبداد رژیم ستمشاهی جان تازه ای داد.

وی ادامه داد: روندی که تا پیروزی انقلاب اسلامی توقف نشد و به عنوان پیش قراول موج مبارزه با رژیم منحوس پهلوی نقش پررنگی در آگاهی بخشی به مردم و علمی سازی ساختار مبارزه از خود نشان داد.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: حال با گذشت قریب به ۶۰ سال از این حادثه و سپری شدن حوادث و جریانات گوناگونی از جمله فتنه های ۷۸ و ۸۸ امروزه جنبش دانشجویی در دانشگاه های ایران اسلامی در برابر هجوم افکار و تئوری های زیادی قرار گرفته است. جریان هایی که اگر به دقت مورد بررسی و تحلیل های کارشناسی قرار نگیرند حوادثی به مراتب تلخ تر را به دنبال خواهد داشت.

رهبر اضافه کرد: البته جریانات دانشجویی آگاه و انقلابی گوش به فرمان رهنمودهای مقام معظم رهبری بوده و هستند و با بصیرت و تیزبینی همیشه در صحنه حاضر بوده و حافظ وحدت ملی خواهند بود.

وی با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام حماسه سیاسی و اقتصادی افزود: با حضور پرشور مردم در پای صندوق های ر أی در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها حماسه سیاسی محقق شد و حال نوبت تحقق حماسه اقتصادی است و این در حالی که مردم شریف ایران منتظر تحولی در چرخه اقتصادی و تولید کشور و کاهش تورم است.

نماینده مردم تهران در خانه ملت با اشاره به مسائل هسته ای اظهار داشت: پیشرفت و اصرار بر سر حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای مرهون هدایت های مقام معظم رهبری و استواری و پشتیبانی ملت شریف و ایران و مسئولان کشور است. حق غنی سازی و ادامه فعالیت این فناوری ادامه راه شهدای هسته ای و حق مسلم جمهوری اسلامی ایران است و مجلس شورای اسلامی بر این حق محکم و استوار ایستاده است و ما نمایندگان منتظریم تا ببینیم آیا غربی ها بر تعهد و توافق خود در مذاکرات عمل خواهند کرد یا نه.

رهبر با بیان اینکه حوزه فرهنگی در کشور به فراموشی نزدیک شده خاطر نشان کرد: دائما از دغدغه های اقتصادی، قیمت ارز و نوسانات قیمت زمین و مسکن و چگونگی پرداخت یارانه ها و بحران های اقتصادی صحبت به میان می آید که در جای خود ضروری و لازم است اما متأسفانه کمتر دغدغه های فرهنگی و آثار مخرب و سوء تهاجم شبیخون و ناتوی فرهنگی اقدامی صورت می گیرد.

وی ادامه داد: کاهش نرخ ازدواج از یک سو و افزایش آمار طلاق از سوی دیگر و عدم حمایت همه جانبه از ازدواج جوانان چه سمت و سویی خواهد گرفت. قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب از سال ۸۴ در انتظار اجرای اصولی ۲۶ دستگاه متولی مانده است. حدود ۸ سال از تصویب این قانون می گذرد و ما شاهد وضعیت نگران کننده ای هستیم که با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: از دولت اجرایی شدن موارد ذیل را خواستارم.

۱- اجرای ماده ۲۳۰ برنامه توسعه پنجم

۲- اجرای ماده ۲۲۷ برنامه توسعه پنجم

۳- اجرای قانون ۹ ماه مرخصی زایمان برای زنان شاغل

۴- اجرایی شدن قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی

۵- قانون حقوق مسئولیت های زنان

۶- پیش بینی در اشتغال زنان

۷- حمایت مالی و حقوقی از زنان محروم

۸- رفع مظلومیت علیه زنان در خانواده

۹- اصلاح قانون کار و تأمین اجتماعی

رهبر در پایان با اشاره به مشکلات مختلف موجود در پایتخت از جمله ترافیک و آلودگی هوا و نیز بحث اعتیاد و مشکلات ناشی از آن و… از مسئولین خواستار رسیدگی به این مشکلات و حل آنها شد.