به گزارش پارس به نقل از ایرنا، فرجی دانا پنجم آبان ماه با ۱۵۹ رای موافق، ۷۰ رای مخالف و ۳۲ رای ممتنع از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.

یک هفته از انتخاب وزیر علوم نگذشته بود که جمعی از نمایندگان در اعتراض به برخی انتصابات در این وزارتخانه، سوالی را از وی مطرح کردند؛ آنان معتقد بودند که این انتصاب ها غیرکارشناسی بوده و استعلام های لازم برای آن صورت گرفته است.

اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات علاوه بر فرجی دانا از « سیدمحمود علوی» وزیر اطلاعات نیز برای حضور در این کمیسیون دعوت کردند تا به نمایندگان بگویند چرا وزیر علوم از اختیارات خود استفاده و برخی را در این وزارتخانه منصوب کرده است.

این انتقادها به قدری شدت گرفت که وزیر علوم در ابتدای راه، زمان زیادی را صرف پاسخگویی به سوالات در این زمینه کرد و در کنار آن نیز زمزمه های استیضاح وی در راهروهای مجلس به گوش می رسید اما در نهایت، این کشمکش به طرح سوالات متنوع از وزیر علوم انجامید.

بر این اساس، ۲۸ آبان ماه وزیر علوم برای ارایه توضیحاتی درباره انتصابات مدیران ارشد این وزارتخانه به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رفت و البته نمایندگان سوال کننده از پاسخ وزیر قانع نشدند.

۱۳ آذر ماه نیز فرجی دانا بار دیگر به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رفت؛ این بار جمعی از نمایندگان درباره دانشجویان بازگشته به تحصیل سوال داشتند و بر این باور بودند که در بین دانشجویان بازگشته به تحصیل، اسامی دانشجویان برخی فرقه ها و محکومان قضایی نیز دیده می شود.

هرچند فرجی دانا برای رفع ابهامات نمایندگان قول داد که فهرست کامل دانشجویان بازگشته به تحصیل به همراه سوابق آنان را در اختیار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قرار دهد اما نمایندگان سوال کننده از توضیحات وزیر قانع نشدند.

این هفته نیز فرجی دانا بار دیگر به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دعوت شده و قرار است روز سه شنبه ۱۹ آذر به این کمیسیون حضور یابد تا به دو سوال نمایندگان پاسخ دهد.

یکی از سوالات، درباره عملکرد دانشگاه پیام نور در دولت دهم است؛ « سیدباقر حسینی» نماینده مردم زابل که این سوال را طرح کرده است، به ایرنا گفت: سوال من درباره شیوه انتخاب هیات علمی دانشگاه پیام نور آن هم خارج از روال معمول است.

وی درباره اینکه این سوال به عملکرد دولت دهم باز می گردد، اظهار داشت: از آنجا که رییس دانشگاه پیام نور در دولت جدید در این مسوولیت ابقا شده است، وزیر باید پاسخگوی عملکرد زیاری حتی در دولت قبل باشد.

حسینی تاکید کرد: ابقای رییس دانشگاه پیام نور در این مسوولیت به معنی تایید عملکرد وی است و اگر رییس دانشگاه پیام نور را برکنار کند، از سوال خود منصرف می شوم.

این سوال در حالی مطرح می شود که ترتیب انتخاب روسای دانشگاه بر این اساس است که روسای دانشگاه ها به پیشنهاد وزیر ذی ربط به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی می شوند و پس از احراز شرایط ریاست، در جلسه این شورا رای گیری و انتخاب و حکم انتصاب توسط وزیر صادر می شود.

طبق قانون، مدت ریاست دانشگاه، چهار سال است و اگر وزیر قصد انتخاب رییس دیگری را داشته باشد باید سه ماه قبل از انقضای دوره رییس قبلی، نامزد جدید را معرفی کند.