پاسخهای دانشگاه احمدینژاد به ابهامها
معاون آموزشی دانشگاه ایرانیان در گفتوگویی به سوالات و ابهامات موجود درباره این دانشگاه پاسخ داد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، معاون آموزشی دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان در گفت وگویی به سوالات و ابهامات موجود درباره این دانشگاه پاسخ داد که متن کامل آن در ذیل می آید.
برخی مسئولان و اشخاص ادعا می نمایند که دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان روال قانونی تاسیس و راه اندازی را طی نکرده و بدون مجوز ایجاد شده است، آیا این چنین است؟
براساس مدارک و مستندات رسمی موجود، که برخی از آنها در وبگاه دانشگاه نیز ارائه شده است، مجوز تاسیس دانشگاه ایرانیان در اول مردادماه سال جاری توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر و براساس همان مصوبه اساسنامه دانشگاه پس از تایید وزرای وقت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در تاریخ دوم مردادماه توسط معاون آموزشی وزارت علوم به رئیس هیئت موسس دانشگاه، جهت اجرا ابلاغ شده است.
سپس دانشگاه در تاریخ ۲۶ مردادماه ۱۳۹۲ بعد از اینکه کلیه مدارک آن مورد بررسی دقیق حقوقی و کارشناسی در قوه قضاییه قرار گرفت، در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری قوه قضائیه رسماً به ثبت رسید.
تمامی این مراحل با اطلاع کامل و براساس مجوز مکتوب مراجع ذیربط از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم، تحقیقات وفناوری صورت پذیرفته، و حتی اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری رونوشتی از آگهی روزنامه رسمی دانشگاه را برای ایشان ارسال کرده است. کاملا مشخص است که ثبت رسمی دانشگاه توسط قوه قضائیه و اداره ثبت شرکت ها، کاملا نشان از طی مراحل قانونی در روند تاسیس دانشگاه داشته است.
عده ای اخذ مجوز دانشگاه از شورای عالی انقلاب فرهنگی را نوعی رانت می دانند، در این زمینه چه توضیحی دارید؟
پاسخ: آقای دکتر احمدی نژاد در جلسه آخر شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمان دولت دهم از جایگاه یک شهروند درخواستی را از شورا مطرح کرده اند و اعضای شورا به آن رای داد ه اند و این درخواست را به تصویب رسانده اند. اگر اشتباه نکنم شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۰ عضو حقوقی و ۱۹ عضو حقیقی دارد و هرکدام از اعضاء صاحب یک رای هستند. از میان اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ۸ نفر شخصیت حقوقی مرتبط با قوه مجریه هستند و بنابراین نمی توان تایید و تصویب شورا را ناشی از اراده و خواست آقای دکتر احمدی نژاد دانست. به نظر می رسد این گونه اظهارنظرها به نوعی، توهین به اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصلوب الاختیار دانستن آنها در تصمیم گیری است.
گفته می شود بعد از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان، مسئولان این دانشگاه باید به وزارت علوم و بهداشت مراجعه، و مجددا مجوز اخذ کرده و به تایید شورای گسترش این وزارتخانه ها می رسیده اند، ولی این فرآیند طی نشده است، این گونه است؟
پاسخ: ببینید، شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تاسیس مراکز آموزش عالی شرح وظایف مشخصی دارد، که یکی از این تصوی ضوابط تاسیس موسسات و مراکزعلمی، فرهنگی، تحقیقاتی، فرهنگستانها، دانشگاه ها و مراکزآموزش عالی و تصویب اساسنامه هر یک از آنها است. بنابراین هر اختیاری که وزارت علوم و وزارت بهداشت در این زمینه دارند به واسطه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. لذا طرح این موضوع که حتی اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس دانشگاه را تصویب کرده باشد، باز هم باید مصوبه این شورا در وزارت علوم و بهداشت تایید شود، حرف درستی نیست. همانطور که حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری فرموده¬ اند مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم الاجرا و در حکم قانون بوده و باید به آنها ترتیب اثر داده شود. با این حال در مورد دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان این نبوده است که به این دو وزارتخانه مراجعه نشود. براساس تبصره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تاسیس دانشگاه ایرانیان، اساسنامه دانشگاه باید به تایید وزرای وقت علوم و بهداشت که بالاترین مقام وزارتخانه های مذکور بوده و با رای اعتماد نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی منصوب شده اند، می رسید، که این کار انجام و نتیجه رسماً توسط ایشان در دوم مردادماه طی نامه ای به رئیس هیات موسس دانشگاه ابلاغ شده است. در مورد شوراهای گسترش وزارتخانه های علوم و بهداشت ذکر این موضوع لازم است که این شوراها هویتی مستقل از این دو وزارتخانه نداشته و یک شورای داخلی در این وزارتخانه ها محسوب می گردند که ریاست آن ها بر عهده وزرای ذی ربط است. به عنوان جمع بندی باید اذعان داشت که مطابق مستندات مکتوب و نه شفاهی، علاوه بر صدور مجوز تاسیس دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه این دانشگاه به تایید وزارتخانه های علوم و بهداشت رسیده و رسماً ابلاغ شده است.
در خصوص نام دانشگاه که به صورت مشخص در آن از واژه ایرانیان استفاده شده، ادعا شده که این نام متعلق به موسسه آموزش عالی دیگری بوده و استفاده دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان از آن غیرمجاز و تخلف است، صحت دارد؟
پاسخ: نکته اول اینکه نام کامل دانشگاه" دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان" است که در اساسنامه ذکر شده و مورد تاییدوزرای علوم و بهداشت قرار گرفته است. نکته دوم و مهمتر اینکه دانشگاه با همین نام در قوه قضاییه به ثبت رسیده است. این بدان معنی است که اگر نام تکراری بوده باشد، قطعاً در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری قوه قضاییه اجازه ثبت داده نمی شد. نکته سوم اینکه شباهت اسمی در نام دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی موضوع تازه-ای نیست اگر دقت بفرمایید، از این گونه نامگذاری هایی که نام موسسات در یک یا دو بخش از عنوان یا اسم با هم مشابه هستند، وجود دارد، به عنوان مثال موسسه آموزش عالی علامه حلی در چالوس و موسسه آموزش عالی علامه حلی در قم هر دو موسساتی هستند که حداقل دو بخش از نام آن ها با یکدیگر مشابه است. این دو موسسه در حال حاضر مشغول فعالیت بوده و مورد تایید وزارت علوم نیز هستند. و نکته چهارم اینکه بهتر است مسئولان محترم پیش از اینکه ادعاها را در سطح رسانه ها مطرح کنند، مدارک و مستندات افراد مدعی را بررسی نمایند و حداقل ارزیابی مشخص و قابل اتکایی از فرد مدعی و مدارک وی داشته باشند. مطابق پیگیری های انجام شده هیچ موسسه آموزش عالی که دارای اساسنامه مصوب و موافقت قطعی از شورای عالی انقلاب فرهنگی یا وزارتخانه های علوم و بهداشت باشد، تا تاریخ تصویب نام دانشگاه ایرانیان با نام مشابه وجود نداشته است.
دانشگاه چگونه می خواهد اعضای هیات علمی خود را جذب کند و مجوز برگزاری رشته های تحصیلی را دریافت کند؟ در چه رشته هایی دانشجو پذیرش خواهد شد؟
پاسخ: مانند سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور، جذب هیات علمی در دانشگاه ایرانیان مطابق مقررات و ضوابط مرتبط از طریق مراکز جذب وزارتخانه های علوم و بهداشت صورت خواهد گرفت. مجوز رشته ها نیز از وزارتخانه های علوم و بهداشت اخذ خواهد شد و دانشجویان نیز از طریق آزمون سازمان سنجش آموزش کشور و مرکز سنجش آموزش پزشکی پذیرش خواهند شد. همچنین دانشگاه ایرانیان مطابق اساسنامه مصوب وزارتخانه های علوم و بهداش شته ها شامل رشته های پزشکی و رشته های غیرپزشکی مجاز به فعالیت است.
نشانی دانشگاه چیست؟ از چه موقع پذیرش دانشجو در دانشگاه ایرانیان آغاز خواهد شد؟
پاسخ: ساختمان مناسبی در تهران توسط دانشگاه تهیه شده است که هم اکنون مراحل نهایی آماده سازی آن در حال انجام است و ظرف چند روز آینده نشانی آن برای انجام بازدید به وزارتخانه های علوم و بهداشت اعلام خواهد شد. در صورتی که وزارت علوم و بهداشت مجوز پذیرش دانشجو در رشته های دانشگاه را صادر نمایند و بسته به مجوزی که این دو وزارتخانه صادر نمایند از طریق تکمیل ظرفیت، یا برگزاری آزمون اختصاصی یا پذیرش بدون آزمون، از بهمن ماه پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
آیا دانشگاه تاکنون مکاتبه ای با وزارت علوم و بهداشت برای انجام امورداشته است؟
پاسخ: بله. مکاتباتی انجام شده است، ولی هنوز به نتیجه نرسیده است. متاسفانه در برخی دفاتر وزارت علوم مانند مرکز جذب اعضای هیات علمی و دفتر گسترش آموزش عالی به پیگیری ها پاسخ مشخصی نمی دهند. البته امیدواریم این مشکلات حل شود و با این دانشگاه همانند سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی همکاری شود. دانشگاه ایرانیان در کلیه امور خود قوانین و ضوابط مرتبط را رعایت نموده و می نماید و در مقابل انتظار داردتا نهادها و دستگاه های مسئول نیز به وظیفه قانونی و ذاتی خود عمل نموده و آنچه را که حق دانشگاه، به واسطه رعایت قانون بوده محترم شمرده و به وظایف خود در قبال درخواست های دانشگاه در زمان مناسب پاسخ داده و عمل نمایند. کما اینکه در دولت های نهم و دهم نیز وزارت علوم همین رویه را در خصوص موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی که توسط مسئولان قبلی راه اندازی شده بود، پیش گرفت و فارغ از موضوعات سیاسی و حواشی دیگر به درخواست های آنان رسیدگی می نمود.
چرابه این صورت عمل می شود؟
پاسخ: به نظر می رسد این برخوردها تا اندازه ای تحت تاثیر فضاسازی ها و سیاه نمایی هایی باشد که توسط برخی افراد و رسانه ها به وجود آمده که البته موضوعات سیاسی نیز بر روی آن بی تاثیر نبوده است. به هر صورت صراحتاً اعلام می-کنم دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان به دنبال سیاسی بازی نیست و هدف دانشگاه انجام امور علمی و پژوهشی است و از مسئولان وزارت علوم و بهداشت درخواست داریم به این موضوع توجه کرده و اگر در روند حرکت دانشگاه موردی را که طبق مقررات کمبود محسوب م ¬ شود مشاهده می نمایند، آن را به صورت مکتوب به دانشگاه اعلام نموده تا توضیح لازم ارائه شده یا مورد برطرف شود. به نظرم طرح اولیه این گونه موارد اداری در رسانه ها، در حالی که نام و نشانی دانشگاه معلوم بوده و در اختیار مسئولین است، و می توانند آن را به انواع و اقسام روش های ارتباطی به اطلاع دانشگاه برسانند، خلاف رفتار حرفه ای و قانونی است.
محدوده فعالیت جغرافیایی دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان به چه صورت است؟
پاسخ: مطابق اساسنامه دانشگاه ایرانیان مجاز به تاسیس شعبه در سطح کشور و خارج از کشور است. ولی باید مجوز پذیرش دانشجو در هر رشته محل را از وزارتخانه های علوم و بهداشت اخذ کند. بر این اساس مثلا دانشگاه می تواند بر مبنای تصمیم هیات موسس خود، ۳۱ واحد استانی داشته باشد. هرکدام از آنهانیز می توانند دارای پردیس ها، دانشکده ها، پژوهشکده ها و آموزشکده هایی در سطح هر استان باشند. البته دانشگاه در حال حاضر در مرحله راه اندازی است ولی بر مبنای اساس نامه می تواند چنین ساختاری را مد نظر داشته باشد.
در مورد تاسیس شعبات خارج از کشور، دانشگاه برنامه ای دارد؟
پاسخ: همانگونه که اشاره کردم تصمیم گیری در مورد تاسیس شعبات توسط هیات موسس دانشگاه انجام می شود، و این هیات در حال بررسی موارد است. در این مرحله می توان گفت دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان تمایل و آمادگی دارد در کلیه کشورهایی که جمهوری اسلامی ایران آن ها را به رسمیت می شناسد، فعالیت علمی و آموزشی داشته و با اساتید، محققان و مراکز علمی این کشورها همکاری نماید. و از پیشنهادات در این زمینه استقبال می کند.
چرا اسامی مدیران دانشگاه به صورت کامل منتشر نمی شود؟
پاسخ: تا کنون در خصوص احکام برخی از افراد، اطلاع¬ رسانی شده است. در مورد دیگر سمت ها نیز به جهت وجود احتمال تغییر و جلوگیری از سردرگمی یا رعایت برخی از ضرورت ها، اطلاع رسانی در آینده نزدیک انجام خواهد شد. در برخی از حوزه ها نیز در حال حاضر، از مشاوره و کمک افراد متخصص و خبره بهره گرفته می شود. همچنین توجه داشته باشید دانشگاه ایرانیان به تازگی فعالیت خود را آغاز نموده است و انشاءالله به زودی ساختار سازمانی آن نهایی و عملیاتی خواهد شد و وضعیت مدیران قسمت های مختلف مشخص خواهند شد.
مطلب دیگری باقی مانده است که بخواهید در مورد آن صحبت کنید؟
پاسخ: م جددا تکرار می کنم دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان هیچ چیزی برای پنهان کردن ندارد، چرا که روند تاسیس و حرکت آن کاملا قانونی و شفاف است. حتی بسیار فراتر از حدی که معمولا دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی غیردولتی اطلاع رسانی می کنند، در خصوص خود اطلاع رسانی نموده است. این موضوع نیز به این خاطر بوده است که این دانشگاه متعلق به مردم و برای خدمت به آن ها راه اندازی شده است. ولی ای کاش اهالی محترم رسانه و نمایندگان محترم مجلس به همان اندازه که در خصوص دانشگاه ایرانیان حساسیت دارند، بررسی می نمودند که چرا تاکنون اسامی اعضای هیات موسس و هیات امنای ۳۴۵ موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی موجود در کشور، همانند اعضای هیات موسس و هیات امنای دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان تا کنون منتشر نشده است؟
اسامی محرمانه است؟
پاسخ: خیر محرمانه نیست. اساسا چرا باید محرمانه باشد؟ مگر هر شرکت یا موسسه ای که در اداره ثبت شرکت ها ثبت می شود، در روزنامه رسمی با جزئیات مکفی آگهی نمی شود؟ پس چرا باید اسامی هیات موسس موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی محرمانه باشد؟ تا زمانی که امور اجرایی تاسیس این نوع موسسات آموزش عالی در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می شده است، اسامی اعضای هیات موسس در مصوبات شورا و بر روی وبگاه مرتبط در دسترس قرار گرفته است. برخی اسامی اعضای هیات موسس نیز در آگهی های منتشره بر روی وبگاه روزنامه رسمی کشور البته از سال ۸۲ به بعد در دسترس است. ولی نکته ای که وجود دارد آن است که وزارت علوم که متولی اجرایی فعلی در رابطه با امور موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی است، تاکنون به صورت رسمی اسامی اعضای هیات موسس این موسسات را منتشر نکرده است. آیا دانشجویان و اعضای هیات علمی موسسات غیردولتی غیرانتفاعی حق ندارند بدانند هیات موسس محلی که در آن مشغول تدریس و تحصیل اند، چه کسانی هستند؟ آیا غیر از دکتر احمدی نژاد، هیچکدام از مدیران کنونی و قبلی دولت، نمایندگان محترم قبلی و کنونی مجلس، و سایر مسئولان، موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی ندارند؟ آیا موسساتی نبوده اند که بدون داشتن اساسنامه مصوب و تنها با موافقت اصولی برای آن ها معرفی نامه برای ثبت در اداره ثبت شرکت ها صادر شده است؟ آیا موسساتی نبوده اند که بدون ثبت در اداره ثبت شرکت ها از طریق آزمون سراسری دانشجو پذیرش نموده اند؟ به هر حال این موارد، ابهاماتی است که متاسفانه به آن توجهی نشده و نمی شود و همین ابهامات است که شائبه سیاسی بودن اظهار نظرهای انجام شده از سوی بعضی از عزیزان مسئول درباره دانشگاه ایرانیان را تقویت می نماید. این گونه رفتارها و اظهارنظر ها در خصوص دانشگاه ایرانیان که تمام مراحل تاسیس و فعالیت خود را به صورت قانونی انجام داده است، بی انصافی است.
ارسال نظر