١٠ تفاوت امیدوارکننده ویلموتس با کیروش
اینها پیشداوری است. پس از تنها یک بازی، اما به نظر میرسد سرمربی جدید تیمملی میانهای با دفاع اتوبوسی ندارد به داور حمله نمیکند و وظایفش را به خوبی میشناسد؛ شاید او از مربی پرتغالی نیز موفقتر باشد اگر چه اینها همه فقط مثبت اندیشی است.
مدیران فدراسیون فوتبال با درس گرفتن از ٨سال همکاری با کیروش، حالا به خوبی میدانند که هر وعده و قولی که به سرمربی تیمملی میدهند باید عملی کنند. در همین روزهای کمی که از حضور ویلموتس در ایران میگذرد، تیمملی بالاخره توانست بعد از ١٠سال سوریه را شکست بدهد و شروعی عالی با این مربی داشته باشد. اتفاق بسیار مهم دیگر تفاوتهای رفتاری و کاری ویلموتس با کیروش است که در همین چند روز بعد از شروع کار برای همه قابل لمس است.
ویلموتس، بدون خدم و حشم!
کادر فنی ویلموتس بر خلاف زمانی که کیروش هدایت تیمملی را برعهده داشت، شلوغ نیست. تعداد دستیاران و همکاران خارجی سرمربی پرتغالی سابق تیمملی در ماههای اخیر بیش از ١٢ نفر بود که این مسأله هزینههای سنگینی روی دست فدراسیون گذاشته بود. منتهی مهدی تاج با ویلموتس توافق کرده که از مربیان داخلی برای کادر خود استفاده کند و طبق بندهای قرارداد ویلموتس تنها ٣ دستیار خارجی با خود به ایران آورده و اگر نیاز به نفرات بیشتر داشته باشد طبق توافق از مربیان ایرانی استفاده خواهد کرد.
بیگانه با دفاع اتوبوسی؛ فقط گل بزنید!
سرمربی شدن ویلموتس برابر خواهد شد با پایان امپراتوری دفاع اتوبوسی در تیم ملی. کیروش هشتسال با یک پلن تیم را هدایت کرد و درست است که دو بار تیمملی را به جامجهانی با همین روش برد، اما در جام ملتهای آسیا هم دو حذف تلخ را با او تجربه کردیم. به این ترتیب ویلموتس به دنبال سبک فوتبالی تهاجمی با داشتن سازمانی دفاعی قدرتمند در تیمملی ایران است.
به این تعریف علیرضا بیرانوند درباره تفکرات فوتبال هجومی ویلموتس توجه کنید: «روز اولی که این مربی با ما صحبت کرد، یک حرف قشنگ زد که خیلی خوشم آمد، آن هم این بود که ما مقابل هر تیمی بازی میکنیم، باید گل بزنیم. ویلموتس بازی هجومی دوست دارد و برایش فرقی نمیکند مقابل چه تیمی بازی میکنیم و فقط بازی هجومی را در دستور کار قرار میدهد. به بچهها هم میگوید باید فقط پاس رو به جلو بدهند» در همین بازی با سوریه هم تیمملی بعد از مدتها تنها با یکهافبک دفاعی بر خلاف دوران حضور کیروش بازی کرد و همین مسأله باعث شد فوتبال هجومیتری از تیمملی شاهد باشیم.
همه چیز گل و بلبل است!
اگر ٨سال مصاحبههای آتشین کارلوس کیروش اعصاب جامعه فوتبال ایران را به هم ریخت، حالا به نظر میرسد که ویلموتس آن راه پرحاشیه را ادامه نخواهد داد. او در کنفرانس خبری بعد از بازی با سوریه هم از حضور تماشاگران و چند نفر از پیشکسوتان فوتبال ایران در ورزشگاه تشکر و تأکید کرد که همه باید در کنار هم با تلاش بیشتری کارها را رو به جلو ببرند. این رفتار نشان میدهد که سرمربی تیمملی دیگر در کانون درگیریها و حاشیههای فوتبال ایران نخواهد بود.
عجله نکنید
ویلموتس تصمیمگیری درباره لیست نفرات اصلی تیمملی در اردوهای مختلف را به گذر زمان سپرده است. او تاکید کرده در همین شروع کار هیچ بازیکنی را کنار نمیگذارد. او همچنین گفته که سن وسال بازیکنان ملاک حضور آنها در اردوها و ترکیب تیمملی نیست و عملکرد و میزان آمادگی آنها مهمترین فاکتور برای حضورشان در تیمملی است. او برنامه ویژهای هم برای تماشای مسابقات لیگ برخلاف کارلوس کیروش که هیچ اعتقادی به تماشای مسابقات لیگ ایران نداشت، دارد.
خداحافظی با معتمدان کیروش
حذف نزدیکترین افراد به کارلوس کیروش از کادرفنی تیمملی هم از اتفاقات مثبت حضور ویلموتس در ایران است. مارکار آقاجانیان هشتسال در کنار کیروش حضور داشت، اما نتوانست انتظارات فدراسیون و جامعه فوتبال را از بودن کنار کیروش برآورده کند. به این ترتیب حالا از کادر کنار گذاشته شده و جای او را وحیدهاشمیان محجوبی گرفته که بالاترین مدرک مربیگری فوتبال دنیا را در آلمان اخذ کرده و سوابق ملی و باشگاهی بسیار خوبی هم دارد و قطعا میتواند برخلاف مارکار تبدیل به یک سرمایه بزرگ در بین مربیان ایرانی شود. حذف آرین قاسمی مترجم سابق کیروش که قدرتی حیرت انگیز در فوتبال ایران به دست آورده بود هم از مهمترین اتفاقات حضور ویلموتس است و مدیران فدراسیون یک مترجم ناشناس از بیرون فوتبال به تیمملی آوردهاند.
انرژی درمانی به جای جوسازی
خیلیها اعتقاد دارند که کیروش یک مربی عصبانی و طغیانگر بود که این خصوصیت رفتاری او روی رفتارش در کنار زمین هم تأثیر زیادی میگذاشت. ویلموتس، اما برخلاف کیروش هم انرژی بیشتری در کنار زمین دارد و هم آرامش. درگیریها و حاشیههای سرمربی در کنار زمین دیگر روی عملکرد بازیکنان درون زمین تأثیر نمی گذارد و البته ویلموتس در همین مدت کم هم ارتباط بسیار دوستانهای با شاگردان خود برقرار کرده و از طرفی دیگر قدرت خود را هم در تصمیمگیری به رخ آنها کشیده است. ویلموتس بعد از بازی با سوریه هم به سمت نفر به نفر بازیکنان و اعضای کادر خود رفت و به آنها خسته نباشید گفت و حتی شخصا پیگیر وضع مصدومیت مجید حسینی شد. او در زمینه انگیزه دادن به بازیکنان مختلف هم فوقالعاده عمل میکند.
داور را له نکنید
یک انتقاد بسیار جدی به کیروش در زمان حضورش در ایران بیاعتمادی او به داوران بازیهای تیمملی در مسابقات مختلف بود. در جام ملتهای آسیا، جامجهانی و مسابقات انتخابی جامجهانی همه به یاد داریم که کیروش با داوران مختلف درگیر شد و علیه آنها موضع گرفت. این رفتار به بازیکنان هم سرایت کرده بود و نتیجه آن هم اعتراضهای همیشگی به تصمیمات داوری در زمین بود که فاجعه بازی با ژاپن را رقم زد. حالا، اما ویلموتس با گرفتن مشورت و بررسی شرایط به شاگردان خود در تمرینات تأکید کرده تحت هیچ شرایطی در زمین اجازه درگیر شدن با بازیکنان حریف و اعتراض به تصمیمات داوری را ندارند و در غیراین صورت با آنها برخورد انضباطی خواهد شد.
نتیجه جوانگرایی؛ پدیدهای به نام اللهیار
وقتی مهدی تاج اعلام کرد یکی از اتفاقات مثبت حضور ویلموتس در ایران توجه ویژه این مربی به جوانگرایی است، شاید خیلیها این صحبت رئیس فدراسیون را جدی نگرفتند. اما مربی بلژیکی از همین ابتدا نشان داد که روی جوانهای فوتبال ایران حساب ویژهای باز کرده است. او اللهیار صیادمنش ١٨ ساله را به تیمملی دعوت کرد و به این بازیکن در بازی با سوریه بازی هم داد و اللهیار توانست نخستین گل ملی خود را هم به ثمر برساند. حالا جالب است بدانید که ویلموتس در نظر دارد خیلی بیشتر از بازیکنان زیر ٢٣ و ٢١سال در تیمملی استفاده کند. درخواست او از فدراسیون برای برگزاری یک اردو در تیرماه هم به خاطر دعوت از بازیکنان رده سنی امید است.
ویلموتس دراینباره گفته: «این مسأله برای تیمملی مثبت است. در اردویی که فدراسیون قول داده آن را برگزار کند، سه چهار بازی انجام میدهیم تا از تلفیق بازیکنان زیر ٢٣ و ٢١سال استفاده کنیم. با این روش میتوانیم از بازیکنان استفاده کرده تا در یک رقابت سالم بهترینها را انتخاب کنیم و دست و بال ما برای پستهای مختلف باز شود. در پست دفاع چپ دستم باز نیست و تنها محمدی را دارم. میخواهم در هر پست قدرت انتخاب بیشتری داشته باشم. این اردو میتواند به ما کمک کند. من با این اردو و استفاده از امکانات لوکس موافقم و امیدوارم انجام شود.»
تیمهای پایه با من!
برخلاف دوران ٨ ساله حضور کیروش در ایران، این بار سرمربی خارجی تیمملی قرار است روی عملکرد تیمهای ملی امید و جوانان و حتی نوجوانان هم نظارت داشته باشد و تمام تیمهای ملی سبک فوتبالی که تئوری آن را ویلموتس تعیین خواهد کرد، انجام خواهند داد. این مسأله کمک میکند بازیکنان ملی از رده سنی پایه، آماده حضور در تیمملی بزرگسالان شوند. چیزی که فدراسیون در زمان کیروش هر چقدر تلاش کرد نتوانست به آن برسد. حتی با اینکه در قرارداد کیروش هم به نظارت روی تیمهای پایه تأکید ویژه شده بود، اما مرد پرتغالی زیر بار اجرای این بند قراردادی خود نمیرفت.
من مربیام، نه رئیس فدراسیون
در زمان حضور کیروش در ایران بهویژه چهارسال دوم و درنهایت قرارداد ٦ماهه نهایی او با فدراسیون تا جام ملتهای آسیا، مدیران فدراسیون اجازه دخالت در امور تیمملی را نداشتند و حرف اول و آخر درباره تمام اتفاقات و مسائل را شخص کیروش میزد. به همین دلیل همه اعتقاد داشتند که او رئیس فدراسیون فوتبال است. منتهی در قرارداد منعقد شده با ویلموتس با او توافق شده که به قراردادهای تجاری فدراسیون احترام بگذارد و درخواستهای خود و مشکلات و حاشیهها را با مذاکره و نامهنگاری با مدیریت فدراسیون در میان بگذارد تا با تعامل همه چیز حل شود.
در همین روزهای ابتدای حضور ویلموتس در ایران هم به نظر میرسد که جایگاهها زیر سوال نرفته و بهطور مثال برای برپایی یک اردوی تدارکاتی در تیرماه که خارج از تقویم فوتبال ایران بوده ویلموتس از محمدرضا ساکت مشاور تاج و رئیس سازمان تیمهای ملی درخواست کرده اقدامات لازم را برای برپایی اردو و برگزاری چند بازی دوستانه انجام بدهد. به این ترتیب سرمربی تیمملی دیگر در انتخاب سفر به کشورهای مختلف برای اردو و حریف تدارکاتی در کار فدراسیون دخالت نخواهد کرد و فقط باید خواستههای خود را به مدیران ارایه بدهد تا خود فدراسیون اقدامات لازم را انجام بدهد.
ارسال نظر