چهرههای خبرساز سال ۹۷ در عرصه فرهنگ چه کسانی بودند؟
هر سال چهرههای مختلف هر حوزه معرفی میشوند؛ در این گزارش قصد داریم به مرور حواشی چهرههای فرهنگی سال ۹۷ بپردازیم.
به گزارش پارس نیوز، چهره های خبری هر سال در مجله های معتبر دنیا به نظر سنجی گذاشته می شوند و یک نفر در حوزه های مختلف به عنوان چهره سال انتخاب می شود. در این گزارش قصد داریم در هر حوزه چهره های برتر سال را معرفی کنیم و مروری بر اتفاقات و حواشی پیرامون آن ها داشته باشیم. چهره های زیر از لحاظ پر حاشیه ترین و کم حاشیه بودن انتخاب شده اند که سال گذشته مورد توجه قرار گرفتند. بهترین های سال گذشته همگی از میان چهره های حوزه فرهنگ و هنر انتخاب شده اند.
1) احسان علیخانی/ (پایان ماه عسل و شروع عصری جدید)
سال گذشته را می توان برای او پر از فراز و نشیب دانست که حتی علیخانی را مجبور به توضیحات مفصل کرد. علیخانی اوایل امسال طبق روال همیشگی برنامه «ماه عسل» را در ماه مبارک امسال به روی آنتن برد. اما در ادامه سال علیخانی روزهای سختی را سپری کرد. او عزم خودش را جزم کرد تا دوباره و فارغ از تمامی حواشی به آنتن تلویزیون برگردد و وارد فاز تازه ای از برنامه سازی بشود. علیخانی با برنامه «عصر جدید» دوباره به تلویزیون بازگشت و وارد مرحله جدیدی از برنامه سازی در تلویزیون شد. علیخانی اواخر سال گذشته هم اعلام کرد دیگر به سراغ ساخت ماه عسل نخواهد رفت و امسال مدیران شبکه سه باید به سراغ برنامه جایگزین این مجموعه پر طرفدار بروند.
2) مهران مدیری/ (بازگشت آقای خاص به تلویزیون)
مهران مدیری بی تردید یکی از محبوب ترین چهره های ایران در میان هنرمندان کشورمان به شمار می آید. مهران مدیری در عید سال گذشته «برنامه دورهمی» را به روی آنتن برد و خبر از اتمام کامل این برنامه در فصل جدید داد. مدیری که او دچار حاشیه های خبری بود و در برهه ای از سال گذشته، تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته بود ترجیح داد از طریق قانونی پیگیر کار خود شود که اتفاقاً نتیجه هم گرفت و او را مبری از اتهامات اعلام کردند. مدیری پس از تلویزیون به سراغ سینما رفت که حاصل آن در ایام نوروز امسال با فیلم «رحمان 1400» بر روی پرده سینماها رفته است. مدیری اما امسال باز هم به شبکه نسیم بازگشته و ویژه برنامه دورهمی را برای ایام نوروز به روی آنتن می برد. مهران مدیری در سال گذشته اما روزهای شلوغی را سپری کرد و سریال خانگی «هیولا» را هم مقابل دوربین برد تا به زودی روانه بازار شبکه نمایش خانگی کند.
3) حمید هیراد/ (موج پلی بک خوانی در کنسرت)
خواننده پاپ نسل جوان سال گذشته برایش یکی از بدترین سال های زندگی به حساب می آید. هیراد که سال را برنامه علی ضیا شروع کرد و کلیپ غافل گیری او توسط مادرش در برنامه دست به دست می چرخید، اصلاً فکرش را هم نمی کرد که سال گذشته را به تلخی سپری کند. این خواننده جوان در یکی از کنسرت هایش در اجرای یکی از ترک ها دست به پلی بک خوانی زد که اجرای زنده او را زیر سوال برد. این کلیپ که به سرعت در فضای مجازی پیچید، باعث شد تا هجمه همه جانبه ای علیه او ایجاد شود. پس از گذشت مدتی از این کلیپ جمعی از شاعران و ترانه سرایان موسیقی نیز از هیراد شکایت و او را متهم به سرقت ادبی کردند. هیراد اما پس از مدتی دوباره ترک های جدیدش را منتشر کرد.
4) نرگس آبیار/ ( تعظیم سیمرغ ها در برابر خانم کارگردان)
کارگردان خوش سابقه سینما شاید در کارنامه کاری خود هرگز سال گذشته را فراموش نکند. نرگس آبیار که با آخرین ساخته خود(نفس) در فستیوال های مختلف جهانی شرکت کرد و جایزه های گوناگونی را تصاحب کرد، هرگز فکرش را نمی کرد با فیلم «شبی که ماه کامل شد»بتواند این چنین جشنواره سی و هفتم فیلم فجر را به نام خود بزند. خانم کارگردان که به گفته خودش دغدغه اصلی او فیلم سازی برای زنان سرزمینش است، امسال سراغ یک فیلم هیجان انگیز رفت و دست به ساخت یکی از ملتهب ترین داستان های چند سال اخیر در حوزه گروهک های تروریستی زد. نرگس آبیار علاوه بر اینکه توانست سیمرغ های کارگردانی و بهترین فیلم سی و هفتمین جشنواره فجر را دریافت کند، دو سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد و نقش اول زن را نیز برای هوتن شکیبا و الناز شاکردوست به ارمغان آورد.
5) محمدصادق رنجکشان/ (مرد اول پول های مشکوک سینما)
کمتر کسی نام محمدصادق رنجکشان را تازمانی که رئیس هیأت مدیره یک شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی به شمار می رفت، شنیده بود، اما او در ماههای آخر سال گذشته، یکی از چهرههای خبرساز و البته پرحاشیه سینما بوده است. آن هم در حالی که پیش از این هیچ سابقهای در سینما نداشت. مردی که با سرمایهگذاری کلان در چند پروژه سینمایی در کانون توجه رسانهها قرار گرفت و در مقابل انتقادها و طرح شبهات درباره منابع مالی خود، اینگونه به صراحت موضع گرفت: «افرادی که به من تهمت میزنند باید ثابت کنند که پول من کثیف است. من ادعا میکنم یکی از تمیزترین پولها را در کشور دارم. بعضی اوقات حسادت آدم را کور و کر میکند. اینها افتادههای صنف هستند و من با شرف ۵۰ سال کاسبی کردهام و از آنها نمیترسم.» این ابهامات درباره رنجکشان زمانی قوت گرفت که او علاوه بر سینما به عنوان سرمایهگذار نمایش پرهزینه «بینوایان» به کارگردانی حسین پارسایی با سرمایه ۱۶ میلیاردی پا به عرصه تئاتر هم گذاشت. اما این حواشی در مورد او در روزهای پایانی سال هم تمامی نداشت و وی در اواخر سال گذشته حکم مدیریت پردیس تئاتر شهرزاد را هم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد!
6)فاضل نظری/ ("اکنون" در پست جدید)
فاضل نظری که سال گذشته وارد عرصه مدیریت فرهنگی شده بود و معاونت هنری حوزه هنری را پذیرفته بود، در استعفای خود از این سمت گفته بود که روح هنری او با این پست ها همگون است. اما فاضل پس از این استعفا دوباره به عرصه مدیریت فرهنگی بازگشت و به عنوان مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منصوب شد. فاضل امسال علاوه بر تغییر صندلی مدیریت خود از کتاب جدیدش رونمایی کرد و آن را زودتر از برگزاری نمایشگاه کتاب روانه بازار کرد. کتاب «اکنون» که شامل غزل های جدید این شاعر پرآوازه سال های اخیر است ، در چند روز ابتدایی رونمایی به چاپ دوم رسید و همانطور که پیش بینی می شد با استقبال فراوان مخاطبان شعر و ادب فارسی مواجه شد. فاضل نظری بدون تردید در چند سال اخیر یکی از چهره های سرشناس حوزه ادبیات در کنار دیگر چهره های ادبی همچون محمدعلی بهمنی، حامد عسکری به شمار می رود.
7) محسن چاوشی/ (پاسخ منفی چاوشی به «علی سنتوری ۲» )
یکی از مهمترین چهره های حوزه موسیقی در سال گذشته بدون تردید محسن چاووشی بود که با آلبوم «ابراهیم» حسابی سر و صدا به پا کرد. چاوشی در اواسط سال گذشته خبر از انتشار آلبوم خود داده که به دلیل برخی شعرهای برخی از ترک های این آلبوم دفتر خانه موسیقی وزارت ارشاد مجوز انتشار آن را تعلیق کرده بود. او که اصرار فراوانی داشت تا آلبوم خود را به صورت کامل روانه بازار کند به سد محکم وزارت ارشاد برخورد کرد و حتی کار به جایی رسید که چاوشی خبر از مهاجرت خود از ایران را در صفحه شخصی خود منتشر کرد. سرانجام آلبوم ابراهیم پس از کش و قوس های فراوان منتشر شد که در آخر هم مشخص نشد برخی از ترک های این آلبوم با مجوز یا بدون مجوز ارشاد انتشار یافت. محسن چاوشی که از او به عنوان مرد ناشناخته موسیقی ایران یاد می کنند، سال گذشته هم چندین ترک را برای سریال ها و مجموعه های نمایشی خواند. چاوشی اما مهمترین تصمیم هنری خود را سال گذشته در پاسخ به شرکت در فیلم سینمایی «علی سنتوری ۲»گرفت و با صراحت تمام اعلام کرد که با این پروژه همکاری نخواهد کرد.
8) حمید شاه آبادی/ (به دور از حاشیه و پرتلاش)
مرد اول رادیو بسیار پر تلاش در این معاونت رسانه ملی ظاهر شده است. شاه آبادی از اواسط سال 96 به سمت معاونت صدای رسانه ملی منصوب شد و از همان ابتدا تصمیم گرفت در سکوت رسانه ای و حواشی های متداول رسانه ای، دست به ارتقای کمی و کیفی رادیو بزند. شاهآبادی در شبکه های مختلف رادیویی از مدیرانی استفاده کرد که همگی آنها از سوابق درخشان رسانه ای بهره می بردند و همین موضوع عزم او را برای رشد رادیو در دوران مدیریت خود نشان می داد. شاه آبادی در دورانی که سلبریتی ها حرف اول را می زنند، به سراغ نیروهای متخصص حوزه رسانه رفت و با برنامه سازی به سبک نوین نگاه ها را به سمت رادیو جذب کرد. مرد بدون حاشیه رسانه ملی یکی از پیشتازان دوری از تبلیغات آزار دهنده اسپانسرها بود .
9)جواد عزتی/ (بی سر و صدا ترین پولساز سینما)
جواد عزتی سال گذشته یکی از درخشان ترین دوران کاری خود را سپری کرد و به تنهایی عنوان پولسازترین بازیگر سینما را در سال 97 به خود اختصاص داد. جواد عزتی که کارش را از تلویزیون آغاز کرد و کم کم پا به عرصه بازیگری در سینما گذاشت، شاید فکرش را نمی کرد روزی بتوانند در کنار نام های بزرگ سینما قد علم کند و در صدر مخاطب پسند ترین بازیگران سینما قرار بگیرد. نکته جالب فیلم های سال گذشته عزتی این است که او این عنوان را برای فیلم های کمدی تصاحب نکرده است و در بین آثار او فیلم هایی همچون «لاتاری» و «تنگه ابوقریب» نیز دیده می شود. جواد عزتی در سال 96 هم در کنار حمید فرخ نژاد به عنوان پولسازترین بازیگر سینما معرفی شده بود. این بازیگر با استعداد سینما و تلویزیون در حالی توانست ظرف مدت کوتاهی به چهره اول سینما تبدیل شود که کمتر حاشیه ای را در اطراف خود دامن زده است. جواد عزتی در کنار تمام موفقیت های خود تلاش کرده تا وارد بازی های سیاسی و کارهای نامتعارف نشود تا زندگی حرفه ای او تحت تأثیر این حواشی قرار نگیرد.
10) علی اصغر مونسان/ (نسبتی با رئیس جمهور ندارم)
علی اصغر مونسان یکی از چهره های اصلی حوزه فرهنگ است که در سال 96 در جایگاه ریاست سازمان میراث فرهنگی منصوب شد و کار رسمی خود را پس از مدیریت بر منطقه آزاد کیش آغاز کرد. یکی از حاشیه های همیشه همراه آقای مهندس (در شُرف دکتری) خبرهای نسبت او با ریاست جمهوری است که از زمان مدیریت وی بر منطقه آزاد کیش مطرح شده بود. مونسان اما سال گذشته در یک برنامه تلویزیونی به صورت رسمی اعلام کرد هیچگونه نسبتی با حسن روحانی ندارد و از دامن زدن این موضوع توسط رسانه ها گلایه کرد. مونسان در دوران مدیریت خود در سازمان میراث فرهنگی چالش های فراوانی را از جمله آمار گردشگران خارجی، قیمت سرسام آور بلیت هواپیما و تعامل با بخش خصوصی فعال در حوزه صنایع دستی تجربه کرده است.
ارسال نظر