نامه های عاشقانه چهره های ایران را در این کتاب ها بخوانید
در این مطلب مروری بر کتابهای نامهنگاری شده بزرگان ادبیات کشورمان خواهیم داشت که در آنها نامههای رد و بدل شده با عزیزانشان جمع آوری شده است
به گزارش پارس نیوز، حامد عسکری شاعر و ترانهسرا بعد از تجربه در حوزه شعر و ترانه این بار با نوشتن مجموعه «پریدخت» به سراغ نثر رفته است. مجموعه ای با زیرعنوان «مراسلات پاریس طهران» که شامل 40 نامه عاشقانه به زبان و نثر دوره قاجار بوده و با خوشسلیقگی گرافیکی در 140 صفحه نگاشته شده است که پنج شنبه 13 دی ماه از آن رونمایی شد. نامههای این کتاب بین شخصی به نام سیدمحمود که در فرانسه درس طبابت میخواند و پریدخت که در تهران زندگی می کرده رد و بدل میشود.در ادامه سعی کرده ایم به بهانه انتشار «پریدخت» مروری بر کتابهای نامهنگاری شده بزرگان ادبیات کشورمان داشته باشیم که در آن ها نامههای رد و بدل شده با عزیزانشان جمع آوری شده است.
چهل نامه کوتاه به همسرم
نادرابراهیمی با «چهل نامه کوتاه به همسرم» یکی از ماندگارترین ها و پرچمداران عاشقانهنویسی است. او نامههای این کتاب را چنان که خود در آغاز کتاب گفته در حدود سالهای 63 تا 65 در فضایی آغشته به بوی مرکب تلخ و صدای قلم نی به هنگام تمرین خوش نویسی و دلتنگی برای همسرش «فرزانه منصوری» به رشته تحریر درآورده است.
«چهل نامه کوتاه به همسرم» نادرابراهیمی
او در قسمتی از نامه بیستوپنجم این کتاب مینویسد: «عزیز من! صبور باش تا بتوانم کلمهای نو و کتابی نو، فقط برای تو بسازم و بنویسم، تا در برابر تو این گونه تهیدست و خجلت زده نباشم.»
نامههای سیمین دانشور و جلال آل احمد
نامههای جلال در سفر آمریکای همسرش و نامههای سیمین دانشور در سفر اروپای جلال در قالب یک مجموعه سه جلدی به نام «نامههای سیمین دانشور و جلال آل احمد» منتشر شده اند.
«نامههای سیمین دانشور و جلال آل احمد»
جلد اول این کتاب شامل 200 نامه دانشور و جلد سوم شامل 80 نامه این زوج است که دو سال بعد از ازدواج در سالهای فراق از هم در دهه 40 برای یکدیگر نوشتهاند. این نامهها که در زمستان سال 83 به چاپ رسید روایت احساسات شخصی این زوج و روایت هر کدام از سفر به آمریکا و اروپا و شگفتیهایی که از نظرشان میگذرد، است.
مثل خون در رگهای من
احمد شاملو بارها به تاثیر آشنایی با همسرش آیدا سرکیسیان و دویدن عشق در روحش اشاره کرده است.
نامه های عاشقانه شاملو در کتاب مثل خون در رگهای من
این 20 نامه که شامل نامههای احمد شاملو به آیدا در سال های 40 تا 50 است 15 سال پس از درگذشت این شاعر اجازه انتشار در قالب کتاب را یافت. او در بخشی از این کتاب که دومین مجموعه از نامههای عاشقانه اوست، نوشته است: «آیدای من! زندگی را میطلبم. شور زندگی در من فریاد میکشد. آه! به من بنویس تا یقین داشته باشم که تو هم مثل من در انتظار آن شبهای سفیدی»
اولین تپشهای عاشقانه قلبم
زبان فروغ فرخزاد در بیشتر این نامهها که در زمان نوشتن آنها 16 تا 21 ساله بوده ساده اما تاثیرگذار است.
عاشقانه های فروغ فرخزاد در «اولین تپشهای عاشقانه قلبم»
این کتاب که شامل نامههای فروغ در دوران نامزدی، زندگی مشترک و جدایی به همسرش پرویز شاپور است به کوشش کامیار شاپور و عمران صلاحی در قالب کتاب به چاپ رسید. «اولین تپشهای عاشقانه قلبم» را میتوان به واسطه نامههای رد و بدل شده آن چه بر یکی از مهمترین دورههای فروغ گذشته است کتابی مستند و به قلم خودش خواند.
نامههای عاشقانه نیما
سال 68 بود که سیروس طاهباز مجموعه نامههای کامل نیما یوشیج را برای اولین بار منتشر کرد. 25 سال بعد نشر«نگاه» آن را تجدید چاپ کرد. حکایت «نامههای عاشقانه نیما» حکایت دیگری است. در این کتاب با همان قلم پرتوان نیما که مانند همیشه شعر را با چشم اندازی شورانگیز روبه رو می کند مواجهیم.
«نامههای عاشقانه نیما»
این کتاب شامل نامههای عاشقانه نیما به همسرش عالیه است که با خواندن آن میتوان به شکوه قلم نیما دوباره یقین کرد و خود را مهمان روزهای گذشته پدر شعر نو فارسی دانست.
نامههای غلامحسین ساعدی به طاهره
خواندن نامههای عاشقانه نویسنده پزشکی را که تئاتر هم میدانست و از بهترین نمایشنامه نویسهای کشور به حساب میآید نباید از دست داد. او در تمام این نامهها از احساس عمیق و قلبی خود به دختری به نام «طاهره کوزهگرانی» که او را بهانه زندگی خود میداند مینویسد.
نامههای عاشقانه غلامحسین ساعدی به طاهره
عشقی که با خواهشهای بسیار ساعدی به دلایل نامعلومی بیپاسخ میماند به طوری که این نویسنده در یکی از نامهها یک صفحه تمام فقط و فقط اسم معشوق را صدا زده و در انتها نوشته است:« طاهره تنهای من، طاهرهام، دوستت دارم.»
ارسال نظر