بازدید نوروزی از سه برج مشهور تهران
تهران سه برج تاریخی و معاصر مشهور دارد که میتوان از آنها در ایام نوروز بازدید کرد؛ برج میلاد، برج آزادی و برج طغرل که هر یک راویتگر بخشی از تاریخ شهر تهران هستند.
شهر تهران را با برج آزادی اش میشناسند این برج نماد تهران است اما قدیمیتر از آن برجی به نام طغرل است که قدمت شهرری را به رخ میکشاند اما در این میان ششمین برج بلند دنیا یعنی برج میلاد نیز نشان دهنده تاریخ معاصر و تکنولوژی تهران در ایجاد برجهای مخابراتی است که هر سه آنها در ایام نوروز قابل بازدید هستند.
مرتفعترین برج ایران
میلاد نام برج مخابراتی چند منظورهای است واقع در شمال غربی تهران که با ارتفاع ۴۳۵ متر، بلندترین بنا در ایران و ششمین برج بلند مخابراتی دنیاست این برج از بیشتر مناطق تهران دیده میشود.
ساختمان پای برج میلاد که اصطلاحا به آن لابی هم میگویند ۶ طبقه و۱۷ هزار متر مربع مساحت دارد و سقف بتونی یک پارچه و قوسی شکل آن از جمله برجسته ترین کارهای بنتی معاصر در ایران است این برج دارای چهار آسانسور و ۶ پله برقی است در طبقات اول تا سوم ۸۳ واحد تجاری رستوران و نمایشگاهی با وسعت ۲۰۰ متر مربع احداث شده است.
برای دیدن از هر مجموعه از طبقات مختلف باید بلیت خاص خودش را تهیه کرد و سوار اسانسور پرسرعتی شد که برای همان مقصد به شما توصیه میشود طبقات اول تا ششم را با آسانسورهای معمولی و یا پلکان باید رفت. در ضلع جنوب غربی مجموعه برج میلاد یک پارک آبی نیز برای برگزاری نامیش توسط دلفینها و شیرهای دریایی وجود دارد که در آن آب اقیانوس شبیه سازی شده است.
برج آزادی
میدان آزادی که پیش از انقلاب اسلامیساخته شده ۵۰ هزار متر مربع مساحت دارد و بزرگترین میدان شهر تهران و پس از میدان نقش جهان در اصفهان دومین میدان وسیع ایران است. این میدان و برج آزادی واقع شده در آن به مناسبت یادبود جشنهای موسوم به ۲۵۰۰ ساله طراحی و ساخته شد شکل میدان بیضی شکل است و در وسط آن برج آزادی به ارتفاع ۴۸ متر قد برافراشته است.
حاشیه میدان دو مسیر سواره رو دارد که بخشی از آن زیرزمینی است. نقشه میدان از سقف مسجد شیخ لطف الله اقتباس شده، تنها به جای یک دایره در اینجا دو بخش از دو بیضی با کانونهای متفاوت وجود دارد.
در بنای برج آزادی قوس اصلی وسط برج نمادی از طاق کسری در دوران ساسانی و ترکهای بالایی آن از عناصر معماری اسلامیالهام گرفته است. بنا در قاعده مربع مستطیلی است که بعد از چرحش روی پایههایش ۱۶ ضلعی میشود و عاقبت به صورت گنبدی در میآید که از بیرون پیدا نیست اما از داخل دیده میشود.
برج طغرل
برج طغرل در شرق آرامگاه ابن بابویه اثری از دوره سلجوقیان است که با ۲۲ متر ارفاع از داخل مدور از بیرون به شکل ستاره ۲۴ پر است در برخی از متون این بنا را برج خلیفه یزید هم نامیده اند بنا اکنون سقفی ندارد امام میگویند زمانی گنبدی مخروطی شکل، مشابه برج گنبد قابوس داشته که ارتفاع آن را باز هم بیشتر میکرد. شدت زلزلههای تاریخی شهرری باعث شده تا در این منطقه به رغم چندین هزار سال سابقه تاریخی یکجانشینی هیچ بنای تاریخی به یادگار نماند مگر برج تفریبا هزار ساله طغرل.
عده از نویسندگان این محل را آرامگاه طغرل بیک سلجوقی دانسته اند به همین ترتیب عده ای دیگر اینجا را محل دفن خلیل سلطان، وهمسرش شادالملک نیز میدانند. استاد محمد محیط طباطبایی معتقد بود که این برج منسوب به ابراهیم خواص، صوفی سده سوم و از نزدیکان جنید بغدادی است.
ارسال نظر